Gå til innhold

Ny laptop - Viktig med byggekvalitet, skjerm og pekeflate


Anbefalte innlegg

Hei,

Min Macbook Air er nå 6 år og jeg merker at det går mot slutten. Mekaniske ulyder (sannsynligvis viften) i tillegg til at batteriet nå begynner å bli ganske dårlig. 

Jeg håper derfor å kunne finne et godt tilbud nå på Black Friday. Det er mye viktigere med god byggekvalitet, skjerm, tastatur og pekeflate enn antall Ghz/GB. Det går stort sett i nettleser, men det  er også viktig å kunne håndtere parallelle oppgaver, kontorprogrammer og litt bilderedigering/utvikling etc. Det blir ikke spilt på maskinen, og jeg trenger ikke touchskjerm.

Jeg har sett meg ut Surface Laptop 3 som beste kandidat, eneste ulempen er vel 8gb minne som jeg syns høres lite ut hvis jeg skal bruke maskinen i 6 år. Hoppet opp til i7 varianten er høyt, og det ser også ut som om tilgjengelighet da er begrenset

Alternativt mottar også Dell XPS 13 mye gode kritikker, men her må jeg innrømme at jeg faller litt ut i jungelen av ulike modeller og konfigurasjoner. Noen som er "eksklusive" for Elkjøp osv. 

Er det andre alternativer jeg bør ha øynene opp for på fredag? Thinkpad X1?

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes også 8 GB minne er for lite på en ny maskin hvis det skal være en allrounder hvis du bruker maskinen tungt til tider, men det er standard i dag med SSDer der det går temmelig kjapt å bruke virtuelt minne i ny og ne, så det er ikke alltid en showstopper.

Hadde nok gått for XPS av alternativene du nevner. Holder meg unna Surface fordi jeg synes dem er litt for proprietære som Microsoft sitt "svar" på Apple sin lineup.

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja, nå har jeg jo vært fornøyd med Mac i 6 år så ser ikke helt at det alltid er negativt med proprietært :)

Blant annet så leste jeg at Surface har egen driver for å bedre respons og presisjon på pekeflate. I tillegg til 3:2 skjerm som jeg i utgangspunktet liker godt.

XPS har bedre specs for pengene, men med mindre man teller millisekunder det tar å åpne programmer eller man skal arbeide tyngre enn det jeg gjør på laptopen så tror jeg ikke det merkes. 

Kan jo prøve å reise innom Power/Elkjøp for å se om de er utstilt. Da får man jo et ganske vesentlig inntrykk av ting som byggekvalitet, pekeflate og skjerm.

EDIT: Og godt poeng det med at RAM/SSD-hastighet bør sees i sammenheng. Det hadde jeg egentlig ikke tenkt på

Endret av Mixy
Lenke til kommentar
9 minutes ago, Mixy said:

XPS har bedre specs for pengene, men med mindre man teller millisekunder det tar å åpne programmer eller man skal arbeide tyngre enn det jeg gjør på laptopen så tror jeg ikke det merkes. 

XPS er en veldig fin maskin, og det skal ikke være egne modeller for disse (Men det er i salg både årets og fjorårets modell + et par konfigurasjoner). -Liker også pekeflaten og byggekvaliteten er topp.

Men, gå for i5 og HD-skjerm på disse. 4K-skjerm er helt bortkastet, og påvirker batteritid og støy betydelig. Ytelsesforskjellen til i5 er neglisjerbar mot i7, og har også bedre batteritid og mindre støy.

Lenke til kommentar

Jeg var innom Elkjøp i dag og fikk klådd i en begrenset periode på både XPS 13 (2018) og Surface Laptop 2. Begge to leverte et godt inntrykk, men tror jeg foretrakk pekeflaten på Surface. 3:2 skjermforhold var også ganske velkomment.

Får se hva som dukker opp av tilbud :)

Endret av Mixy
Lenke til kommentar

Jeg er i samme båt og tenker å handle laptop i morgen. I prisklassen 5-8k.

Jeg har sett på denne 8995,- som jeg vet kommer på tilbud (elkjøp kundeklubb) til 5555 i morgen.

For 15 år siden bygde jeg egne pcer og hadde full oversikt over komponenter, nå er det skralt med kunnskap later det til. Sist jeg kjøpte PC i var i 2015 og også til samme pris. Når jeg nå skal inn å sammenligne skjønner jeg svært lite. Dette er specs på den jeg kjøpte i 2015:

Intel Core i7-4510U (2.0GHz, 3MB ), 39.624 cm (15.6") LED 16:9 HD, 8GB DDR3 SDRAM, 500GB HDD, NVIDIA GeForce 820M 1GB, Gigabit Ethernet, WLAN 802.11a/b/g/n, Bluetooth, Webcam, Windows 8.1 64-bit

For meg som nå har mistet mye av denne datakunnskapen ser det grovt ut som at denne har like mye RAM, bedre prosessor (altså hvis jeg kun ser på at den er i7 fremfor i5) og har en HDD som er stor nok. 

Likevel må det jo være jeg ikke oppfatter her. Hvis man for 15 år siden ventet 4 år og kjøpte ny pc for samme sum var jo denne 3 ganger så god!

Er det overgangen til SSD som gjør det, er det mindre forskjeller nå eller er det at jeg ser meg blind på navnet og at i7 prosessoren min fra 2015 egentlig er dritt sammenlignet med den nye i5 prossoren i link over?

Eventuelt andre forslag til PC mottas med takk.

 

Endret av JUL
Lenke til kommentar

Yes, SSD fremfor HDD er vel det eneste jeg har snappet opp.

I mitt hode ser alternativ 1 bedre ut enn alternativ 2, så jeg skjønner at jeg ikke er oppdatert ?

Intel Core i7-4510U (2.0GHz, tubo boost up to 3,1 GHz

Intel Core i5 i5-1035G1 (1.0 GHz, Turbo boost up to 3,5 GHz

 

 

 

Lenke til kommentar

Jeg bruker å se på Passmark sin score for å avgjøre hvor i leia en CPU/GPU ligger. Ikke like vitenskapelig som en del av testene, men et mye enklere oppslagsverk enn å lese masse tester.

Den nye i5 yter omtrent dobbelt så bra som din gamle i7, men det er riktignok mye pga dobling av antall kjerner. 

Lenke til kommentar

Takker, det skal undersøkes. 

Hvordan ser du på det å gå fra Mac til noe annet? Mitt inntrykk er personer med Mac skal ha Mac for all fremtid. Litt samme greia som på telefoner.

Selv har jeg vært ganske bevisst på å ikke velge produkter derfra fordi da er det en viss fare for at alle slike produkter kommer derfra :)

Lenke til kommentar
25 minutes ago, JUL said:

Hvordan ser du på det å gå fra Mac til noe annet? Mitt inntrykk er personer med Mac skal ha Mac for all fremtid. Litt samme greia som på telefoner.

Akkurat det tar jeg med knusende ro :) Har hatt Mac laptop siden 2008 ca, men alltid hatt Windows stasjonær/jobbPC ved siden av

Har Android mobil og iPad også, hvis det skulle være interessent.

Endret av Mixy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...