Gå til innhold

Hvor mye erfaring veier opp for utdanning?


Anbefalte innlegg

De fleste stillinger har et utdannelseskrav, men svært mange av disse har også bisetningen " Lang og relevant erfaring kan eventuelt erstatte kravet til utdannelse"

 

Hva legger man egentlig i dette? Kan 3 års jobb i bransjen dekke for en 3årig bachelorgrad?

Er det slik at det virkelig ikke skal lønne seg å ta en høyskolegrad og istedenfor hoppe på en karriere innen bransjen man ønsker å jobbe i?

 

Hva mener dere der ute?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man betaler for kunnskap, hvordan denne er skaffet betyr lite i mange tilfeller. Og sammenligner man en fersk rett fra skolebenken så kan det være både dyrt og en lang prosess og få produktivitet ut av vedkommende men de som har lært i praksis kan gå rett i gang og jobbe. Hvorfor mener du at høyskolen skal ha noe større verdi?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror ikke du kan sette noe svar med to streker under her. Man må se hver enkelt stilling for seg og vurdere kompetansekravet. 

Er ganske sikker på at i noen stillinger vil man få tilstrekkelig kompetanse ved å delta sammen med en "senior" og få tilstrekkelig kunnskap om jobben slik. I andre stillinger er man nok atskillig mer avhengig av å benytte korrekt metodikk, ha oppdatert fagkunnskap og de mer erfarne kan til og med ha lært seg uønskede snarveier.

Få situasjoner er like.

Lenke til kommentar

Som Pop sier. Dette kommer helt ann på stiling og krav. Praktisk erfaring kan kompansere for mye skolegang, men til andre ting er man avhengig av de riktige pappirene.

Hatt mang en prosjektleder med både mye erfaring og mye skolegang. Vil ikke si at den ene eller andre løsningen er best. Kommer mye mere ann på personlighet. Noen blir gode med erfaring, noen med skolegang og noen er like udugelige uanset... ?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wbFCx2dJiX

Det de mener med det er at du ikke behøver formell kompetanse, dersom du kan vise til noe konkret som i seg selv beviser den nødvendige kompetansen. Slik er det uavhengig av om de skriver det eller ikke, selvsagt.

 

Lenke til kommentar

Jo tyngre teoretisk fagfelt det er snakk om, jo meir erfaring må du vanligvis ha for å ha sjangs til å bli vurdert. 

Kan f.eks nemne at for å ta fagbrev utan å gå vidaregåande (praksiskandidat) så må du ha minst 25% lengre erfaring enn vanlig skulegang. Altså at to år med teori og to år med opplæring i bedrift, vil tilsvare 5 år med erfaring dersom du også har bestått praksiskandidateksamenen. 

Det å ta utdanning vil stort sett alltid være snarvegen inn i eit bestemt yrke. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...