Gå til innhold

ChromeBook eller gaming pc (laptop) Hva trenger jeg?


Anbefalte innlegg

Datteren min blir 10 år, og har sagt at hun ønsker seg "gaming pc" (laptop). I dag har vi ingen pc i hus, og benytter utelukkende læringsbrett fra skole (ipad) og mobilplattform (android og ios) til spill. Det hun skal bruke den til er, enn så lenge, MineCraft, Sims og den typen spill. Fortnite osv overholder vi aldersgrensen på, og er ikke aktuelt.

Samtidig er det andre i husstanden som ønsker å kunne benytte den samme maskinen til lett fotoredigering, lage fotoalbum, og ellers kontoroppgaver. Photoshop nevnes også, men det er i så fall på et enkelt nivå, og ikke editering av rå-formater. 

Dette behovet ble presentert for salgskonsulent i PC-avdelingen hos <%elektrokjeden%>, men de pc-alternativene som ble foreslått da mener jeg er i overkant av hva som dette behovet skulle tilsi. Her kom det PCer i prisklassen 12k+ og det var stort fokus på grafikkort og mye minne. Minne kan jeg være med på, men graftig GPU er vel ikke nødvendig for bruken som beskrives?

Vil ikke en god/kraftig prosessor og tilstrekkelig minne, sammen med en skjerm med god oppløsning (fullHD(+)) være tilstrekkelig her? De spillene og programvaren som nevnes er for meg "apper", så om det f.eks fantes en Chromebook med i5/7 cpu og 6GB+ minne så er behovet dekket? Tar jeg feil her? Er det i så fall noe jeg overser, eller begrensninger jeg ikke tenker på?

Takker for innspill, og gjerne en pekepinn på modeller som bør vurderes.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Chromebook dekker ikke mye av det behovet pr i dag, så det bør du nok utelukke.

Du bør ha minimum i5 + 8 GB minne + en grei GPU. Nærmere 6-8.000 nå du nok fort opp i.

Her er et eksempel på en PC som klarer det fint(Se også at du faktisk kan se hvordan Minecraft yter på den linken).

 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kan nok kjøre på en Windows laptop. Men en stor fordel med GPU til spill, f.eks som foreslått over her.

Fotoredigering/Photoshop krever ikke mye som minimum, men det er en fordel med rask CPU (minst i3) og 8 GB RAM.

Edit: Windows er suverent best til spill. Ikke kjøp noe annet f.eks Chromebook.

Touch skjerm er ikke nødvendig.

Endret av Svein M
  • Liker 1
Lenke til kommentar

En Windows-laptop med Intel i3 (8th gen) og 4 (helst 8) GB RAM bør holde for slik bruk, man trenger ingen "gaming-PC". Kjøper man bedre specs, vil den holde lenger før den må byttes ut, men jeg ville prioritert touch screen foran bedre specs dersom pris er viktig. For en 10-åring som er vant til håndholdte enheter vil en PC uten touch screen være som å gå tilbake til 2000-tallet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for innspill og kommentarer ?

Den modellen det lenkes til er et eksempel på det jeg mener virker noe overdrevent til det behovet som beskrives. 400fps+ i Minecraft høres voldsomt ut. Skjønner at det er et syntetisk tall, men likevel. Den var jo mye hyggeligere priset enn de som har blitt foreslått i butikken.

Jeg er ikke ute etter at det skal bli så billig som mulig, men jeg ser ikke poenget med å bruke penger på maskinvare som er unødvendig for formålet.

Godt innspill dette med touch. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har sett litt på Matebook'ene fra Huawei. De kan man få med både touch, fin CPU, mye minne og høy oppløsning på skjerm ?

Lenke til kommentar

Lagde et søk her for å finne alle maskiner med bra nok cpu og grafikk løsning (bra nok i betydning ikke kjøp noe dårligere enn dette):

https://classic.prisjakt.no/category.php?m=s347150036&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=m=s347150822

Om en tar med intel UHD 620 integrert grafikk også så blir det slik:

https://classic.prisjakt.no/category.php?m=s347150036&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=m=s347151170

Disse søkene ser bare på cpu og gpu delen. Det kan derfor være liten SSD eller dårlig skjerm på de, dette må derfor sjekkes i tillegg.

I tillegg er det viktig med en SSD på minst 250GB og at maskinen har mulighet for minst 8GB minne (2 minneplasser er en stor fordel, og ytelsen er bedre med to brikker montert.)

Endret av Svein M
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Her er søk bare etter brukbar CPU, da kan en komme ned litt i pris. Har da ikke med krav til GPU ytelse som jeg hadde i posten over. Men om grafikk er Intel UHD/HD 620 eller Vega 3 eller bedre så er det fortsatt ganske brukbart.

https://classic.prisjakt.no/category.php?m=s347152215&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=m=s347152252

Endret av Svein M
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kom over en litt spennende modell hos komplett, som jeg kan få for 7990,-

Denne: https://www.komplett.no/product/1134841/gaming/gaming-pc/baerbar/lenovo-ideapad-s540-156-fhd

Spesifikasjonene ser ut til å være mer enn gode nok for å dekke behovet. Samtidig ser den estetisk mye bedre ut enn det som vanligvis sorterer inn under "gaming laptop". 

Eneste jeg kunne ønsket meg var noe høyere oppløsning på skjerm, men det ville vel medført en høyere pris også. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...