Gå til innhold

Diablo 2 og Diablo 1 sammenligning og diskusjon.


Anbefalte innlegg

I Ettersynet så tar Helge og Thomas og diskuterer Diablo 1 og Diablo 2 og hvem som er best. Mange vil selvsagt si at Diablo 2 er den beste  men Diablo 1 har også noen fordeler å komme med.

Hva synes dere? Alle kommentarer taes i mot med takk! 

Lyden kan være litt lav i denne episoden men dette blir bedre etterhvert. 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kunne gjerne kommet med egne meninger, men gidder ikke å sitte 1 time og høre på meninger fra andre først. Så denne trådetittelen er misvisende.

Kan skrive litt; Da Diablo 1 kom ut, hadde jeg aldri spilt noe lignende, bare strategispill som Warcraft 1, 2 og noe annet. Å detaljstyre hovedfiguren. og særlig å plukke opp og identifisere gjenstander man finner, var en ny og spennende del av spill. Økende vanskelighetsgrad var viktig. Men det var nok grafikken, lydeffektene og spillbarheten som betød mest. Det var mørkt og mystisk. Og én detalj som jeg alltid har ment har vært viktig i begge spillene, er følelsen av at når man enten slår, treffer eller blir slått eller truffet, så er lydeffektene og treffdeteksjonen så sammensveiset at det -føles- som man blir truffet. Dette gjør at man lever seg veldig inn i figurens verden. Til motsetning til for eksempel World of warcraft, så dukker det bare tall opp over spillfigurene, det -føles- virkelig ikke som man spiller. Det er vanskelig å forklare.

Diablo 2 tok dette til et nytt nivå, med skjold og diverse egenskaper. Selv om alt er prosentbasert, så føles det mer realistisk enn tja, alle andre spill jeg har spilt.

Diablo 2 synes jeg også er perfekt balansert. Det er ikke for stort og ikke for lite. Hvis alle hadde spilt lovlig og ikke jukset, og hvis Blizzard hadde giddi å bruke ressurser på å holde det juksfritt og kommet med oppgraderinger, så hadde det vært mye større og mer populært i dag. Flere hadde spilt og vært genuint interessert. Jeg hadde gladelig betalt 10-20 kr/måneden for å få denne servicen for det spillet.

Diablo 1 er litt mer "stabbete", nesten rutedelt. Figuren beveger seg mer symmetrisk. I Diablo 2 beveger de seg mer realistisk, som er en viktig faktor i det hele.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...