Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvorfor har ikke myndighetene våres noe fokus på helseskader ved 5G?


Bengt Birgersen
Gjest

Moderatormelding: Husk å fokuser på sak, og ikke person. Personangrep vil bli slått ned på. 

Anbefalte innlegg

Theo343 skrev (8 timer siden):

Ei heller var jeg veldig begeistret for diesel drevne lastebiler når jeg gikk på mine gutteben til barneskolen og ble kvalm og fikk hodepine av eksosen/NOX.

Da har du personlig erfaring med at statens tidligere anbefalinger om å kjøre dieselbil var rimelig tilbakestående. Jeg også skjønte det på slutten av 80-tallet. 

Theo343 skrev (8 timer siden):

Jeg tenker at alle får gjøre sitt personlige valg uavhengig av hva dagens vitenskaplige studier viser.

Er også stor tilhenger av personlig frihet. Men når en persons frihet går utover en annen persons helse, så har vi et problem. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Comma Chameleon skrev (7 timer siden):

Hvorfor tror du at absolutt ingen har bestått en blindtest for El-overfølsomhet? Tror du at du kunne bestått en slik test? 

Hvis den hadde vært godt nok laget og tilpasset meg, så ja. Skrev forøvrig mer om hvorfor det er vanskelig å teste i et tidligere svar i denne tråden.

Hvilke blindtester er det du tenker på? Jeg skulle likt å se hvordan de har utført de testene.

Lenke til kommentar
Håvard skrev (7 timer siden):

Lys er elektromagnetisk stråling. Mikrobølger er elektromagnetisk stråling. Det er visst nok høy frekvens som er skadelig. Lys har veldig høy frekvens. Hvorfor er det meningsløst å sammenligne?

Lys går for eksempel ikke igjennom vegger. Mikrobølgestråler penetrerer langt inn i kroppen. Særlig rundt 2,4 GHz. 

Lenke til kommentar
Pop skrev (7 timer siden):

Tja, fordi du utelater det som faktisk har betydning: feltstyrke og effekt. Deretter kunne du se på frekvenser.

 

Og forresten: https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2014/KMTE50007212/avspiller

 

Blod-hjerne barrieren trenger nesten ikke noe styrke for å lekke. Biologiske effekter har ikke nødvendigvis noe å gjøre med feltstyrke og effekt. Men kan ha det. 

Han klovnen i Folkeopplysningen har jeg mindre til overs for. Han klarte til og med å latterligjøre kiropraktorer. De fleste som har hatt vondt i ryggen og blitt radikalt mye bedre etter noen få knekk av en kiropraktor vet at kiropraktorer kan være til stor hjelp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Bengt Birgersen skrev (26 minutter siden):

Hvis den hadde vært godt nok laget og tilpasset meg, så ja. Skrev forøvrig mer om hvorfor det er vanskelig å teste i et tidligere svar i denne tråden.

Hvilke blindtester er det du tenker på? Jeg skulle likt å se hvordan de har utført de testene.

La oss si du blir testet med at du får sitte ved siden av noe elektrisk som du mener du reagerer på. Og så må du si om den er av eller på. Hvis du ikke vet, så betyr det jo at du ikke merker noe. Lignende tester (og mange av de) burde jo klargjøre om det er de du blir påvirket av. 

Blir litt på samme måte man tester de som hevder de er synske eller har åndelige krefter. En annen likhet der er jo at ingen av de heller har bestått testene. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
aklla skrev (4 timer siden):

Disse målerene er vel relativt upålitelige, kan du f.eks se hvilke frekvensområde som er på hvilke nivå, eller har den kun 3 lys som egentlig ikke sier noe som helst?

Hvordan er den når du ikke reagerer med smerte? er den konsekvent grønn, eller er den gul og rød når du ikke har smerter også? Hvor ofte er den grønn?

Hvorfor er disse målerne upålitelige?

Har et trafikklys (grønt, gult og rødt) for hvert frekvensspekter. Et for elektriske felt, et for magnetiske felt og et for høyfrekvente felt. Den måleren er relativt billig og kan for eksempel ikke si noe om hvilken retning strålingen kommer fra. Den endel av de dyrere målerne. Men et eksempel på at den var til hjelp for meg. I starten da jeg lurte på om jeg var blitt el-overfølsom, så lånte jeg en EMF måler av en ME klinikk. Ja de har sånne målere, fordi mange ME pasienter er mye mer sensitive. Nesten ingen med tilnærmet perfekt helse som reagerer på mobilstråling. Akkurat som det stort sett er gamle folk med dårlig energiflyt som kan merke et væromslag på kroppen. Tok med måleren hjem og fikk ikke noe utslag ved datamaskinen min, selv om jeg reagerte med smerter i kroppen av å sitte der. Sa at den måleren hjelper ikke meg. Senere skjønte jeg at de fleste som reagerer på høyfrekvente felt også reagerer på magnetfelt og elektriske felt. Med den billige måleren min, så lyste det på magnetfelt der jeg satt. Kjøpte meg eksternt tastatur og mus, samt ekstern skjerm og fikk magnetfeltet der jeg satt til å være lavt nok til grønt lys og smertene ble borte. Vet det er min anekdote og ikke bevis for noen ting, men det var til stor hjelp for meg til å finne ut av hvordan jeg kunne forbedre hverdagen. Det finnes andre mye mer sensitive folk som reagerer med smerte selv om lyset er grønt. Jeg klarer meg for eksempel med datamaskinen tre meter unna, mens noen ikke kan leve i et hus med kjøleskap.

Jeg har forøvrig en annen måler som er endel dyrere som bare tar høyfrekvente felt. Den er mer presis og går helt til 8 GHz. Den billige går ikke så høyt. Den forteller også om strålingen er pulsert eller ikke. Når det planlagte 26 GHz båndet (5G) blir tatt i bruk, så blir den måleren verdiløs ovenfor de frekvensene.

Jeg har til vanlig ikke noe nevneverdig smerte når jeg er i butikken og handler. Der er det åpenbart endel stråling. Både fra mobilmast i nærheten og fra alle mobilene folk har på seg. Så smerten er ikke som en lysbryter man kan skru av eller på. Det er en mye tregere prosess. Og når jeg først har fått smerte, så kan det ta lang tid før den blir borte. Hvor sensitiv jeg er avhenger av hvor mye stråling jeg har akkumulert i det siste. Nå lever jeg i et omtrent strålingsfritt miljø langt ute på bygda og da tåler jeg å handle en halvtimes tid en til to ganger i uken uten nevneverdig ubehag. De siste ukene jeg jobbet i Oslo for mange år siden, så hadde jeg smerter etter arbeidsuken helt til mandag morgen. Så smertefri fra jeg stod opp mandag morgen til ca. 15 minutter etter jeg kom på jobb.

Jeg er nesten alltid hjemme, da det er så mye stråling i de fleste hus. Så måleren er grønn på de stedene jeg oppholder meg. Kjøleskapet har for eksempel gult eller rødt. Men står ikke der sålenge av gangen. EMF sensitivitet gjør deg i praksis ti sosialt isolert.

Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (4 timer siden):

La meg gjette: Uavhengig forskning er forskning der resultatene stemmer med dine oppfatninger?

Så du på dette diagrammet?henry-lai-funding-matters.thumb.jpg.f19c9be1b4e5ecdb39d43353a61dfe6d.jpg

Ta en titt på datagrunnlaget til Dr. Lai, så får du se at det er veldig mange studier han har analysert.

Problemet er at strålevernet er så konsekvent på at det er helt ufarlig. Til tross for alle oss som reagerer på mobilstråling. De er totalt uansvarlige og ignorerer oss fullstendig. Istedenfor å behandle oss som kanarifuglen i gruva.

De har en åpenbar agenda. Akkurat som klimafolkene. Før så sa dem at det skulle bli global oppvarming. Fredsprisvinner Al Gore sa blant annet at dagens unger ikke ville ha noe forhold til snø. Totalt håpløst og ikke fundamentert i god forskning. Samme med avgrensingen strålevernet gjør om å kun fokusere på skader som resultat av oppvarming. 

Lenke til kommentar
frohmage skrev (46 minutter siden):

Det er vel nevnt tidligere i tråden at ingen har greid å påvise elfølsomhet. Hvorfor tror du på det?

Jeg kjenner det på kroppen. Forskningen ICNIRP og strålevernet støtter seg på med kun å fokusere på oppvarming er i beste fall tilbakestående, men burde vært kriminelt.

Det finnes masse forskning som viser helseskader. 

Hvorfor tror du det er ufarlig å få sendt masse sterke mikrobølgestråler igjennom kroppen døgnet rundt? Fordi ICNIRP ikke har klart å finne noe problem ved eksponering mot stråling i seks minutter?

Lenke til kommentar
Bengt Birgersen skrev (5 minutter siden):

Jeg kjenner det på kroppen. Forskningen ICNIRP og strålevernet støtter seg på med kun å fokusere på oppvarming er i beste fall tilbakestående, men burde vært kriminelt.

Det finnes masse forskning som viser helseskader. 

Hvorfor tror du det er ufarlig å få sendt masse sterke mikrobølgestråler igjennom kroppen døgnet rundt? Fordi ICNIRP ikke har klart å finne noe problem ved eksponering mot stråling i seks minutter?

Fordi vi blir bombardert med strålig i alle spekter absolutt hele tiden.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
sakligkommentator skrev (41 minutter siden):

Ja? Er det alt du klarer å komme med? Alltid noen som er uenig. Noen av dem er betalt av industrien. Akkurat som dem var av tobakksindustrien for noen tiår siden. Hva er ditt problem med studiene? Anbefaler deg uansett å lese hele boken til Dr. Martin Blank med åpent sinn før du gjør deg opp en mening. 

Siden du bare prøver å være vanskelig og man alltid kan finne feil i studier: Kan du nevne en eller flere studier som gjør at du tror at mikrobølgestråling under grenseverdiene er ufarlig?

Lenke til kommentar

Om du reagerer på stråling etter en halvtime, så ville du vært en veldig god kandidat for en blindtest. Vurdert å ta kontakt med f.eks statens strålvern og høre om de er interessert i en blindtest? Evt er jeg sikker på at det er ganske mange forskere som er interessert. For til nå har ingen klart å vise at de er overfølsomme der de ikke vet de ikke vet om/når de blir utsatt for stråling. Selv ett eller annet stråleforbund klarte ikke å hoste frem noen for en blindtest.

 

Ellers er vel eloverfølsomme de eneste som må ha egne målere for å måle sykdommen, man ser ikke f.eks pollenallergikere gå med pollenmåler for å måle hvor mye pollen det er..

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (20 minutter siden):

La oss si du blir testet med at du får sitte ved siden av noe elektrisk som du mener du reagerer på. Og så må du si om den er av eller på. Hvis du ikke vet, så betyr det jo at du ikke merker noe. Lignende tester (og mange av de) burde jo klargjøre om det er de du blir påvirket av. 

Blir litt på samme måte man tester de som hevder de er synske eller har åndelige krefter. En annen likhet der er jo at ingen av de heller har bestått testene. 

Hadde du lest og forstått mitt første svar om blindtester, så hadde du forstått at å svare på om noe er av eller på blir for enkelt. Dette kan ikke sammenlignes med hørselstest i forsvaret.

Lenke til kommentar
Softis12 skrev (20 minutter siden):

Problemet er jo at om man er følsom for da spesifikt mikrobølger så burde jo de følsomme være dårlige 24/7 da all satelittkommunikasjon er i mikrobølgespekteret, som rett og slett har dekning over hele verden da spesifikk 12-18 Ghz båndet

Jeg ser du prøver å argumentere for at vi el-overfølsomme er mentalt utfordret. Men det blir altfor enkelt det du hevder med satellitter. Jeg må relativt nærme før jeg reagerer med smerte. Jeg klarer ikke å merke en mobilmast 10 kilometer unna for eksempel. Men påskrudd mobil i lomma merker jeg fort.

Lenke til kommentar
4 minutes ago, Bengt Birgersen said:

Og vi har aldri hatt flere kronisk syke enn vi har idag. Ikke-ioniserende stråling er ikke som stråling fra en atombombe. Effektene er svakere og kan ta lang tid før de oppstår. Kan gi mange slags forskjellige sykdommer.

Vi har aldri vært friskere og levd lenger enn vi gjør idag.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
aklla skrev (8 minutter siden):

Vurdert å ta kontakt med f.eks statens strålvern og høre om de er interessert i en blindtest?

Har kontaktet dem ja. De ønsker ikke å ha noe med meg å gjøre. De ønsker oss bare politisk korrekt lykke til i helsevesenet. Samtidig som de forbyr bruk av el-overfølsomhet som en diagnose. Arbeidet til strålevernet er til stor skade for oss el-overfølsomme.

Det er noen få som får åpne sår ved å bli eksponert for mobilstråling. Har du gjort et forsøk på å lese endel pasienthistorier, eller tar du strålevernet sin versjon for god fisk?

Lenke til kommentar
Bengt Birgersen skrev (10 minutter siden):

Jeg ser du prøver å argumentere for at vi el-overfølsomme er mentalt utfordret. Men det blir altfor enkelt det du hevder med satellitter. Jeg må relativt nærme før jeg reagerer med smerte. Jeg klarer ikke å merke en mobilmast 10 kilometer unna for eksempel. Men påskrudd mobil i lomma merker jeg fort.

?

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Bengt Birgersen skrev (8 minutter siden):

Og vi har aldri hatt flere kronisk syke enn vi har idag. Ikke-ioniserende stråling er ikke som stråling fra en atombombe. Effektene er svakere og kan ta lang tid før de oppstår. Kan gi mange slags forskjellige sykdommer.

Problem igjen. Slik type stråling har eksistert siden 1800-1900 tallet

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...