Gå til innhold

Bjerknez' prosjekter i furtebua


Bjerknez

Anbefalte innlegg

Hvordan tolker dere det som står skrevet her mht. varer kjøpt før 1. april og som ankommer Norge etter 1.april og evt. overgangsordning?

https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/avgifter/mva/utland/e-handel-voec/lav-verdi/

Det står f.eks:

Sitat

For å unngå problemet med opphopning av pakker på grensen, vil varer med en verdi under 350 kroner ikke bli stoppet og sjekket i denne overgangsperioden.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående disse reglene så kan man jo bli svett av mindre...., hehe. 

Uansett... i går loddet jeg på noen av delene som hører til kretskortet hvor temperatursesnor skal være. Dette blir da altså et lite sideprosjekt til alt det andre og denne sensoren skal monteres nede i samme boks som alt det andre, men skal da altså kun måle temperaturen inne i boksen og sende den til Blynk appen samt varsle meg ved overoppheting. 

Helt idiotsikkert blir det jo ikke og det er mest for gøy, men koden virker og alt ser bra ut. Jeg må bare justere verdier etc. i koden når jeg skal finjustere. 

Nå mangler jeg bare PCB kontaktene som gjør at jeg kan montere Wemos D1 Mini til kretskortet uten å lodde det fast, men heller sette det i en slik PCB kontakt. 

12.thumb.JPG.4d4c0a638da896f4169d9b51e2e475d2.JPG

11.thumb.JPG.dd091d555069e9e70cf1e13d15698b16.JPG

13.thumb.JPG.7ee9e70f9160f63377f5eb749e0f50b0.JPG

 

 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jaja, i disse Coronatider, så pusler jeg nå uansett litt for meg selv i furteboden for tiden. jeg har mange prosjekter gående og starter på det prosjektet som frister mest etter hvilken dagsform jeg er i etc.

Kjøpte meg en slik lykt på Clasern med ledlykt inni som skal ligne et stearinslys som brenner. Denne gikk på batterier og siden madammen uansett skal ha en slik lykt inne i stua som skal stå på samme sted hele tiden, så kan man jo like godt røske ut innmaten som er der, fjerne batteriene og heller legge til en microcontroller med WiFi, slik at lykten kan slås av/på via en app. Den skal også gjøres om til å gå på strøm fra veggen.

corona2.thumb.JPG.8f7b5ce319e6efe05b2022f17eb7a82f.JPG

corona1.thumb.JPG.993cf02796b0d7955e564602f95ba9b8.JPG


Jeg har valgt å bruke en Wemos D1 Mini denne gangen og den er loddet på et kretskort som alt styres fra. En LM7805 voltregulator sørger for 5v til enheten uavhengig av hva man kobler til av strøm.

Jeg har montert to orange led dioder og en varm hvit diode som alle er blitt programmerte til å ligne et stearinslys som brenner. Den gamle lampen ble levert med kun en led diode og denne var litt veik da dme hadde brukt en for stor resistor for å spare strøm.

Med tre led dioder vil den bli sterkere og siden ikke strømforbuk er et tema, så er jo ikke det en issue her. Den hvite led dioden fikk en 15ohm resistor og de to andre (orange) fikk hver sin 75ohm resistor da disse ikke tåler like mange volt.

Nå gjenstår stort sett bare monteringen og strekking av ledninger, samt å få festet en DC jack plugg, så er den fit for fight :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...