Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg lurte på om noen kunne greie ut om forholdene rundt studiet Sammenliknende Politikk ved UiB. Jeg er en politikkinteressert gutt som vurderer å søke meg til studiet neste år. Primært vil jeg vite hvilken faglig tyngde studiet bærer på. Likevel er jeg også nysgjerrig på det sosiale miljøet på studiet. I tillegg lurer jeg på om studiet stiller sterkere eller svakere enn andre statsvitenskapelige studier, eksempelvis Statsvitenskap ved UiO. 

Et annet studie jeg har vurdert er Internasjonale Studier ved UiO, men jeg har fått inntrykk av at studiet er lite spisset og derfor mangelfullt i arbeidsgivers øyne. I tillegg har jeg lest at miljøet er relativt kaldt. Derfor vurderer jeg heller Sammenliknende Politikk. Det er verdt å nevne at jeg planlegger en mastergrad i etterkant av studiet uansett, muligens i utlandet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jobbmessig så tror jeg det ikke har noe å si om du studerer sammenliknende politikk eller statsvitenskap. Du kommer ikke til å bli ansatt for dine faktakunnskaper, men for de ferdighetene du har lært under studiene. Jeg ville vært litt mer skeptisk til internasjonale studier, da det ikke er så fryktelig mange stillinger innenfor det området (med stor konkurranse) og det kan hende at arbeidsgivere vil sette tvil på din motivasjon hvis du søker på andre stillinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...