Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bra pendlerbil under 60.000 kr?


Adrax

Anbefalte innlegg

Kommer til å måtte pendle 900 km hver uke fremover. Hovedsaklig på E6, men også noen småveier. 

Jeg ønsker en bil som er bra på norske vinterveier, altså at den har gode kjøreegenskaper på glatte veier i høy fart. Bilen skal kunne takle å ligge i over 80 km/t i svinger på vinterveier uten at det føles som man kjører en båt. Skal utstyre bilen med nye Hakka 9 piggdekk i tillegg. 

 

Kan være forhjulsdrift eller firhjulsdrift, men hvordan bilen ligger på veien og hvordan den er å kjøre veier tyngst. Ønsker også at den har armlene for høyrearmen.

Må være diesel. Kan være både manuell og automat. 

Og ja, bør være rimelig driftsikker. 

 

Noen tips? Legg gjerne ved Finn-linker. Volvo er utelukket da jeg har sett noen videoer hvordan den oppfører seg ved unnamanøvring på glatte veier.. BMW, Audi og Mercedes er også utelukket siden driftsikkerhet er viktig. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uansett hva du velger må du påregne utgifter utover ordinær service, evt om du kan gjøre endel selv så kan en 60K-bil være økonomisk gunstig.
Når det er sagt er kanskje Ford Focus noe å se på. 1.6 dieselen (fra PSA) er både seig og gnien, men vær litt obs for type kjøring den har hatt av forrige eier. Småkjøring og denne dieselen er en dårlig kombo. Er den langkjørt så er det ofte kurant. Velg manuell, automaten på disse er CVT-kasser som ikke tåler å brukes. De ruster endel, som alle biler, se etter rust på bakre hjuloppheng, kanaler og hjulbuer.
Kjøreegenskapene er (litt avhengig av årsmodell og variant) noe med det bedre i denne klassen.
Med C-max som en vinner. Focus C-max er en ganske anonym bil, litt sånn gubbebil, men den er hakket vassere på kjøreegenskaper enn vanlig Focus.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...