Gå til innhold

Spørsmål angående Ubiquiti aksesspunkt


Javisst

Anbefalte innlegg

Hallo!

Etter at hjemmesentral oppe hos utleier tok kvelden og ble erstattet med Altibox FMG, så vil ikke min nyinnkjøpte Svive router fungere lenger... FMG'en kan av praktiske årsaker ikke settes i bromodus, noe som generelt gjør routere fra Svive ubrukelige. Må derfor selge denne og anskaffe nytt utstyr for å koble meg på nett. Jeg har ethernetkontakt på veggen som jeg antar er koblet i en eller annen LAN-kontakt på hjemmesentralen.

Jeg virkelig hater ledninger, og foretrekker å bruke alt utstyret mitt trådløst. TV og stereoanlegg brukes kun trådløst mot strømmetjenester. Stasjonær pc brukes trådløst. Trådløs is love, trådløs is life. Tenker derfor å droppe router, og gå for et rent aksesspunkt istedet. Jeg har ikke hørt noe særlig om Ubiquiti før, men ble veldig nysgjerrig.

Jeg er skikkelig amatør på dette, men tror dere at en Ubiquiti UAP-AC-LITE kan gjøre jobben med å få meg og dingsene mine på nett? Jeg liker å teste nye ting, samt å fikle litt. Det at bedrifter bruker disse AP'ene føler jeg er en trygghet. Da tenker jeg at utstyret er stabilt og holder lenge.

Kravet mitt er at AP'en må takle tidvis mye datatrafikk (Noe min varmeskadde Asus ikke gjør. Den kobler ut ved tung last). Den må kunne gi grei dekning til en leilighet på 80 kvadrat (Dette har aldri vært et problem med sliten Asus eller Svive). Det viktigste er at den holder nettverket mitt privat og beskyttet. Jeg ønsker ikke at utleier ved et uhell skal kunne koble seg til mitt utstyr her nede og vice versa.

Gjør jeg en feil ved å anskaffe meg en Ubiquiti LITE? Og vil en amatør som meg klare å konfigurere denne til å gjøre som jeg vil?

Virker som dette merket er velkjent her inne, og vil derfor høre med dere før jeg punger ut. ?

På forhånd takk!

Ole M

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merk: dersom du kobler et aksesspunkt (uansett hvilket) til kabelen som kommer fra utleier, så vil du ikke være beskyttet mot (potensiell) snoking fra den siden. Et aksesspunkt utvider eksisterende nett, det skaper ikke et nytt (og separat) nett som er koblet til det gamle.

Aksesspunktet du har valgt bruker også POE (power over Ethernet), så enten trenger du en switch eller lignende (ruter?) i tillegg til selve aksesspunktet, eller en POE injector.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-XHLacM
13 hours ago, tingo said:

Aksesspunktet du har valgt bruker også POE (power over Ethernet), så enten trenger du en switch eller lignende (ruter?) i tillegg til selve aksesspunktet, eller en POE injector.

Det følger med en POE injector sammen med AP-et, hvis du kjøper en enkeltpakning.

Endret av Slettet-XHLacM
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...
On 1/1/2020 at 5:44 PM, Ole M said:

Kan jo bare gi en liten oppdatering her først som sist. Kjøpte inn en Ubiquiti Amplifi HD. Den koblet seg rett opp uten noe problemer. Så da er nettverket oppe og går igjen. ??

Om du har koblet denne med NAT'ing i utleiers utstyr som også NAT'er så sitter du nå med dobbel NAT.

Forøvrig er det en ganske bra ruter du har skaffet deg  :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...