Gå til innhold

Hva er greia med gucci?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har studert merkevarebygging. 

https://www.amazon.com/Gucci-The-Director-Frida-Giannini/dp/B00PBQ6HGO

En dokumentar verd å se. Italia er kjent for designerklær, og Gucci har en laaaaaaaaaang tradisjon for høytstående kvalitetdesign siden 1921. Da, som nå - var dette beregnet for overklassen. Men i dag har skillet blitt vesentlig større. Jeg tror de færreste kjøper Gucci fordi de er oppriktig interessert i design. Men fordi man da blir assosiert med det å være vellykket, overklasse og det gir mye sosial status. 

Så godt som alle brands, uansett hva det er, bygget opp sitt merkevarenavn ved å bli sett. Derfor betaler ofte produsentene/merkene kjendiser for å bruke deres klær. Dette gir gratis publisitet da disse kjendisene ofte figurerer i media, på rød løper og det som er - samtidig som "den vanlige mann/dame" bygger et bilde av merkevaren rundt denne personen som gir merket en "sjel".

Norge er et kjøpekraftig land der alle i bunn og grunn er overklassemennesker. Derfor har Gucci i dag blitt noe "alle" har råd til, dersom de legger sjela i det vel å merke.... Så dessverre må jeg si, er det ikke uvanlig å se tenåringer med den type klær ruslende. Og på noen skoler på vestkanten av Oslo har det tatt helt av, man vil jo ikke bli assosiert som et underklassemenneske, eller gjennomsnittsmenneske om du vil. 

Så for å svarte kort og greit: Det er dyrt, jeg har råd til det mentalitet, ergo - sosial status. Eller arroganse som jeg kaller det. 

Men Gucci spesielt har et spesielt omdømme og en interessant historie. Husker jeg rett betalte Gucci seg inn i filmene Sex and the City og ble for alvor kjent for "vanlige" folk da. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...