Gå til innhold

kan arbeidsgiver kreve at jeg ikke jobber i fritiden?


Anbefalte innlegg

fikk programmerings jobb, såkalt "100% stilling", men det er time-betalt (og forventet 7.5 timer 5 dager i uken med 205kr/time)

i tillegg til det så vedlikeholder jeg noen websider for andre, og det er noe jeg glatt kunne gjøre på fritiden uten å blande inn jobben på noe som helst måte.

 

men den nye arbeidsgiveren ønsker at jeg *ikke* skal ha annet arbeid på fritiden... jeg har også notert at dette ikke var en del av arbeidskontrakten (at jeg ikke kan jobbe med andre ting på fritiden)

 

edit: det er ikke snakk om konkurrerende virksomhet.

Endret av Hans_Henrik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er absolutt ikke sært, men helt vanlig. 

 

At du har flere jobber kan negativt påvirke hvor godt du klarer å yte hos din hovedarbeidsgiver. 

 

Hvis det derimot ikke står i kontrakten din, eller blir henvist til personalhåndbok etc. som er en del av kontrakten - har nok arbeidsgivern din en dårlig sak. 

Lenke til kommentar

Det er forholdsvis vanlig at arbeidsavtalen inneheld ein klausul på at primærarbeidsgiver har fyrsteprioritet på din arbeidskapasitet og at du derfor ikkje kan ta på deg andre jobbar som går utover primærjobben.

 

Arbeidsgiver kan ikkje nekte deg utan ein sakleg grunn, som feks at du møter trøtt og utslitt på jobb, at den andre jobben er for ein konkurrent, eller fordi jobben er ei interessekonflikt som ikkje kan kombinerast med primærjobben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...