Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Karakterene går jo nedover!


Anbefalte innlegg

Hei!

Startet på vgs nå i høst, og må si at karakterene mine har gått nedover! 

Har som oftest fått ganske gode karakterer, og gikk ut av 10.klasse med 5.5 i snitt. 

Hvorfor er det slik at karakterene bare går nedover? Hadde første vurdering i naturfag for ikke så lenge siden, og fikk en 3er! Skal være ærlig, jeg holdt på å gråte. Har alltid likt naturfag. I geografien fikk jeg en 4er, som jeg også har vært veldig ufornøyd med. 

Hva har skjedd? Jeg bruker de samme studieteknikkene som ga meg tilfredsstillende karakterer på ungdomskolen!

Skjer det med andre også? At karakterene på starten går nedover, og senere oppover? Blir enda mer oppgitt når jeg ser at de andre i klassen får høyere karakterer.

Trenger virkelig å få 6 i standpunkt på avgangsfagene for å komme inn på studiet jeg vil inn på! 

 

Hva skal jeg gjøre? Setter enormt stor pris på all hjelp! 

Endret av Ronaldo0000
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg får press fra ulike kanter, men dette har jeg hatt ganske lenge uansett. Jeg føler presset motiverer meg til å jobbe hardere, så tror ikke det er det som er problemet. 

Bør jeg trene mer? Sitter ofte på rumpa og jobber mye. Kanskje jeg trenger noe som kan gi meg en avkobling? Kan evt. endre på studieteknikkene mine. Kanskje teknikken ikke fungerer så like bra lenger, har dere forslag? 

Lenke til kommentar

Hadde første vurdering i naturfag for ikke så lenge siden, og fikk en 3er! Skal være ærlig, jeg holdt på å gråte. Har alltid likt naturfag. I geografien fikk jeg en 4er, som jeg også har vært veldig ufornøyd med. 

 

Du må finne ut hvorfor du fikk en 3-er i naturfag eller en 4-er i geografi. Husket du ikke stoffet? Var stoffet vanskelig å ta inn? Sover læreren på kateteret? Sov du på pulten? Hadde du lite tid til å øve?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Studieteknikk .. Enten forstår man det man leser, ellers gjør man det ikke, og da må en legge inn mer tid. Hvis det heller ikke funker da, så er det systemet som er lagt opp feil. Da får en ikke gjort så mye mer. Man får gjøre sitt beste, og det får være bra nok. Man har bare så mye hjernekapasitet tilgjengelig, er grenser for hvor mange teknikker man kan lære og seksjoner man kan dele hjernekapasiteten opp i før det er fullt.

 

Det kan være at du begynner å utvikle deg spirituelt, at sjelen begynner å gjøre opprør, at å sitte og studere ting du overhodet ikke har interesse for med "teknikker" bare for å få gode karakterer ikke lenger er nok for å holde livsviljen- og interessen din oppe.

 

Hva ville du gjort om du vant 100 mill i vikinglotto? Hva er målet ditt i livet, hvilken jobb sikter du deg inn mot? Hvilken livsposisjon sikter du deg inn mot?

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Dette.

 

Det er ikke unormalt at karakterene faller litt det første året.

Brukte akkurat samme studieteknikk som på ungdomskolen, og endte opp med ca. 5.6 i snitt når jeg kom ut av VGS. Derimot hadde jeg 4.4 i snitt fra ungdomskolen. Øvde bare 2-3 dager før prøver og heldags på VGS, men tror det var 1-2 dag før prøver på ungdomskolen.

 

Hvis du gjør det på min måte, kan jeg garantere at du kommer til å glemme det meste noen dager senere etter prøven :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...