Gå til innhold

Spørsmål og svar om innlegg før og etter oppgradering


Anbefalte innlegg

Snart oppgraderes forumet fra versjon 3.4.9 til 4.4.7. Du kan lese mer om det her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1859554

 

Før oppgraderingen hadde det vært nyttig å samle lenker til og bilder av innlegg, slik de ser ut på dagens forum. Innlegg som det er viktig for deg at ser ordentlig ut etter oppgradering også. 

 

Slik at vi har noen test-caser. Om du er interessert i å bidra med slike test-caser, så kan de altså postes her. I tillegg til spørsmål og svar knyttet til ombyggingen av innlegg. 

 

Eldre innlegg vil etter oppgradering "bygges om" og kan se ødelagte ut en stund
 
Som en del av oppgraderingen startes det en haug av bakgrunnsoppgaver som blir kjørende over de neste ukene. 
 
En av disse oppgavene er å bygge om innlegg fra før oppgraderingen til å fungere med det nye oppsettet. Invision Power Board 3.4.9 og Invision Community 4.4 har nemlig ulike måter å lagre innlegg i databasen på. 
 
Dette er en veldig tidkrevende oppgave for oss, i og med vi snart passerer 25 millioner innlegg!  :w00t:
 
Heldigvis fikses disse innleggene fra det nyeste innlegget før oppgraderingen og bakover i tid. Dermed blir det mindre sannsynlig at man møter på slike innlegg ganske kjapt. Du kan også se eldre innlegg som ikke har blitt bygget om ennå, men de kan se ødelagte ut eller mangle funksjonalitet.
 
Våre tips:
  • Ha tålmodighet om innlegget fortsatt ser ødelagt ut eller mangler funksjonalitet. Det kan skyldes at prosessen ikke har behandlet innlegget ennå.
     
  • Ikke forsøk å fikse innleggene dine selv. Gjør det først etter at du er sikker på at innlegget ditt har blitt bygget om. Vi kommer sannsynligvis til å skru av muligheten til å redigere innlegg langt tilbake i tid.
     
  • Spør oss gjerne hvor langt oppgaven har kommet.
 
 
Eldre innlegg kan fortsatt se annerledes ut eller mangle funksjonalitet etterpå
 
Det er ikke utenkelig at noe tidligere innleggsfunksjonalitet eller spesielt ting som har vært unikt for Diskusjon.no vil slutte å fungere. Det kan også hende at prosessen med å oppdatere innleggene feilaktig får tekstinnhold i de mest "avanserte" innleggene til å forsvinne eller fremkaller andre feil. 
 
Innenfor rimelighetens grenser kommer vi til å forsøke løse disse problemene i etterkant. Vi beholder en kopi av den gamle databasen i inntil 90 dager. Det gjør at vi kan gjenopprette innlegget og manuelt kjøre dem gjennom en revidert prosess på nytt.
 
Hjelp oss gjerne med å finne innlegg som vi kan sammenligne før og etter!
 
Vet du om innlegg som inneholder mye spesiell BBkode og som du ønsker skal fortsette å se bra ut? Eller rett og slett er opptatt av å ta vare på den gamle historikken i forumet på en god måte? Post gjerne lenker til viktige eller tilfeldige innlegg i denne tråden.
 
Ta gjerne også et skjermbilde. 
 
Da kan vi få en liste med innlegg som vi offisielt kan teste i etterkant og forsøke fikse prosessen om vi ser en feil det er mye av og som vi bør vurdere å fikse med en ny ombygging som tar for seg aktuelle innlegg.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...