Gå til innhold

Åpenhet om inntekt og skatt er sentralt for demokratiet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bare vås. Ingen andre enn skattebetaleren og kemneren har noe moralsk krav på å få vite noe som helst om privatpersoners inntekter, eiendeler og formue.

 

Det er ille nok at alle misunnelige mennesker skal få frarane produsenter verdiene de skaper, om de ikke skal ha utvidede rettigheter til å sjekke hva de tjener og eier.

 

Skattelovene ligger der, regnskap fra firmaer ligger der, bostedsopplysninger og eiendomsregistre er utrolig nok offentlig tilgjengelig, så la oss sørge for at mennesker som ønsker å beskatte, kontrollere og sjekke andre mennesker må slite maksimalt for å få dekket behovene sine.

 

Demokrati og opplysninger rundt verdier hører ikke sammen, såfremt kemneren har full tilgang.

 

En av måtene Vesten kommer til å ødelegge seg selv på fremover er det ekstreme statlige overforbruket, enorme låneopptaket og dermed viljen hos en umoralsk stat til å øke skattene og reguleringene og på den måten sakte ødelegge økonomien i en stat. Staten og misunnelige mennesker er livredd for at det kan eksistere noe som er ubeskattet. Sosialister ligger har mareritt om dette og våkner opp og finner på stadig nye måter å forsyne seg av andres penger.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

At noen mennesker blir rike er fint. At media generelt definerer rikdom som tegn på lykke og vellykkethet i samfunnet er mindre fint, og når rikdom i seg selv gir berømmelse uten at det samtidig stilles spørsmål om hva rikingen har bidratt med i samfunnet, så blir det helt feil. Derfor blir det ensidige fokus på hva noen tjener, slik vi ser i disse dager, meningsløst om det ikke samtidig settes inn i en sammenheng. Vi ser i økende grad at mennesker som arbeider tett til pengestrømmene, slik som meglere og finansfolk, har de høyeste inntektene i samfunnet uten at deres verdskapende bidrag er tilsvarende. Vi har etterhvert mange eksempler på at slik honarer er langt inn i det uanstendige. Når noen høster uten å så, så stjeler de fra andre - det er ingen tjent med i lengden. Det viktigste i livet er ikke å ha mest mulig, men å ha nok. Et homogent samfunn uten store forskjeller, er det beste stedet å leve. Ta det fra en som har levd mange år og sett mer av verden enn de aller fleste.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Kan vi få ein 'introduksjon for dummies' for kva vi skal sjå etter i skattelistene for å avdekke urettferdigheit, vurdere om systemet fungerer og til slutt påsjå at demokratiet fungerer?

 

Du kan se om dine kolleger har bedre inntekt enn deg, eller sjekke om sjefen din fortsatt tar seg grovt betalt på tross av oppsigelser. Den direkte effekten på demokratiet er nok ikke tydelig, men jeg vil si meg enig i at åpenhet styrker samholdet i samfunnet.

 

At inntekt skal være en privatsak har ingen hensikt. Jeg føler ikke for å annonsere min inntekt her i kommentarfeltet, men jeg hadde sagt meg villig til at hvem som helst her kunne gått inn og sjekket min inntekt om de var interesserte.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg bryr meg ikke om hva andre tjener i den forstand at jeg skal bli misunnelig, men jeg bryr meg i forstand av rettferdighet. At alle skal lønnes mest mulig rettferdig. Det er også sikkert mulig å bruke det som et verktøy når man skal forhandle lønn, men jeg har aldri gjort det selv. Det kan jo være upålitelig også, folk kan ha goder i lønnsavtalen. Det finnes alltid måter å omgå systemet på for å lure andre.

Endret av Taurean
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå har vi innført et lovverk som sier at dine persondata ikke kan benyttes av andre uten ditt samtykke. Jeg har aldri samtykket at hvem som helst skal søke opp finansiell informasjon om meg. Det er helt hårreisende at dette fremdeles praktiseres i Norge.

 

Inntekt er ikke personopplysninger og har veldig lite med personvern å gjøre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er bra at det er åpenhet rundt økonomi, så kanskje grådigheten kan bremses litt ved at det ikke er så lett å holde inntektene hemmelige.

Rettferdighet er det som er viktig, og vi kan ikke ete oss mer enn mette samme hvor mye vi tjener.

Bilen er 21 år og fungerer utmerket, og det samme gjør båten som er 35 år.

Huset ble bygget i 1930 og er en helt OK bolig.

Jeg bor kanskje i det fineste området, i et land som ligger på topp i velstand, skal en tro internasjonale kåringer.

Trolig er jeg blant de aller heldigste i denne verden.

Pensjonen lever jeg godt av og har reist så mye at jeg vet jeg har det best her hvor jeg bor.

Hva er poenget med å tjene mange millioner?

Betyr ikke mer penger enn det som er nødvendig, også mer bekymring?

Livskvalitet og mye penger er ikke samme sak.

Det bekymrer at samfunn ser ut til å bli kaldere, og samfunnet kan på mange måter sammenlignes med en teaterforestilling.

Ordene til Jesus om at vi ferdes i lyset når vi lever etter budskapet hans, mener jeg stemmer overens med virkeligheten.

Vi blir overlatt til "dårlig dømmekraft" ved å vrake Bibelen, og et bilde som "å gå i mørke" brukes.

Tenk om vi kunne koste støv av verdiene Hans Nielsen Hauge formidlet i sin tid, hvor han brukte begrepet "ånd og hånd".

Det var flere "Haugianere" blant de som laget Grunnloven.

I høst var det 10 års markering av Haugeseminarer her på Sunnmøre, og Per Sævik sa det slik: "vi bør ikke bare leve av noe, men også for noe". 

Lenke til kommentar

Ole Petter Pedersen kan melde seg inn i Rødt, og starte opp en ny konkurrent til Se og Hør. Kanskje kalle det nye bladet Demokrati og Rør?

 

Demokrati? Hvilket demokrati? Man skulle kunne gå ut fra at Pedersen er en voksen mann som vet hvordan Norge styres. Norge styres i stor grad av de mange byråkrater, og de som står over dem igjen av overnasjonale og globale interesser, det være seg nasjonsstater og selskaper. Eksakt hvilke partier som styrer har heller mindre effekt. Praktisk sett finnes det ikke noe demokrati. Rettferdighet? Er dette nytale for julenissen?

 

Staten kjører over alle bransjer med kuttetang. Nå er de på vei mot småkraftbransjen og laksebransjen med sine grunnrentefantasier. På grunn av stadig økende problemer med å hente inn nye penger for å dekke opp for innvandring, bistand og ikke minst all statlig korrupsjon, inneffektivitet og byråkrati, kommer tvangsgrepet til staten til å hardne til i tiden som kommer. Bompengebråket er bare en forsmak. Med all tydelighet er det å registere at bompenger har lagt til rette for en bompengeadel. Om det er noen som tror at dette er tillfeldig, må de sette seg på skolebenken igjen, Pedersen inkludert. Det handler om kynisk utnyttelse av landets befolkning, og overnasjonale koorporative interesser er ekspert på dette.

 

Landets innbyggere er konsumenter, og de skal flås som de husmenn de er. De skal indoktrineres i skolesystemet, og pumpes fulle av propaganda i statsstøttet hovedstrømsmedia. De skal tvinges til å finansiere propagandaen over skatteseddelen.

 

Hvis facebook startet facebook-avisa, så ville mange pekt på at da ville de neppe kritisert seg selv. Men om staten gir ut mange millioner til medie-bedrifter, så skal dette sikre mangfold og god og rettferdig dekning av alle samfunnsforhold. Hva skjer med den avisen som begynner å dra hardt i de dypeste korrupsjonssakene? Som avslører korrupsjon nasjonalt og i bistandsprosjekter? Aftenposten prøvde seg på en sak om korrupsjon i UD, men da fikk de fort passet påskrevet, og lot ballen ligge død.

 

Hva med demografi-endringene i nasjonen? Ikke et tema? Halal mat er greit, segregering av kvinner og menn er greit. Vold i gatene er greit. Eid-feiring er greit å være med på for statsminister med følge. At gudshus til religioner som ikke er forenlig med våre norske verdier popper opp, helt greit.

 

Økt overvåkning av innbyggerne er greit. Forbrukerprodukter fulle av bakdører, det er greit. Fokus på hatprat fremfor å ta voldsmenn er greit. At kontanter skal vekk, med totalovervåkning som resultat er greit.

 

At det i hver stortingsperiode forekommer endringer i rammevilkår for næringslivet er greit, slik blir det jo langsiktige investeringer av!

 

At de som skal opprettholde rettsstaten overser helt klare brudd, så lenge befalingene kommer fra embedsverket, er  helt greit. Se på den siste nav-skandalen.

 

At vi har et helsevesen hvor mennesker dør i kreftkø, og feilbehandling forekommer hver eneste dag, er helt greit. At vi har en samferdselsminister som ikke evner å innføre automatisk vogntog-kontroll på grenseoverganger for å sikre at vogntog på norske veier ikke er livsfarlige, er helt greit.

 

At staten selv, nesten hver eneste gang den bygger noe, har enorme overskridelser, er helt greit. Bare se på overskridelsene rundt stortingets oppussing.

 

At Norge driver agressiv krigføring i fremmede land som Libya med massedrap på uskyldige mennesker, er helt greit. Det er god trening for norske piloter.

 

At vi har en massiv våpenindustri hvis produserte våpen benyttes i hopetall for å lemleste, skade og drepe uskyldige barn, kvinner og menn i hele verden er rettferdig. Vi lever tross alt i et perfekt demokrati.

 

At mennesker får satt opp bomstasjon rett utenfor hjemmet sitt, slik at de må betale bare de skal på nærbutikken, er helt greit.

 

At du må vente 3 måneder på en spesialist-time i helsevesenet er helt greit. At legen ser mer på dataskjermen enn han hører på deg, er helt greit.

 

At det benyttes tvang i den norske psykiatrien er helt greit.

 

At inkompetente ledere i det offentlige sparkes sidelengs ut i en konsulentstilling i samme departement eller etat, er helt greit.

 

At mennesker i embedsverket sitter på evig tid, og ikke kan sparkes, uansett hvor dårlig jobb de gjør, er helt greit.

 

At politiet henlegger saker hvor de har videopptak og bilder av kjent gjerningsmann på grunn av kapasitetsproblemer, er helt greit.

 

At barnevernet gjentatte ganger er domfelt i internasjonal domstol for diverse brudd på menneskerettigheter og konvensjoner, er helt greit.

 

At man gjør business med Kina, og ikke tør å si fra om menneskerettighetsbudd, er helt greit.

 

At man lagrer våpen for USA på norsk jord, er helt greit.

 

At CIA har baser på norsk jord, er helt greit.

 

Det må i det store og det hele være fint å leve i en slik naiv sosialistboble som det godeste Pedersen lever i. Tenk å legge seg hver kveld, slå seg på brystet og si at i dag har jeg sikret demokratiet, ved å skrive en artikkel om hvor godt vårt demokrati fungerer, og ikke minst har jeg lagt ut informasjon om hvor mye penger jeg har tjent, og hvor mye skatt jeg har betalt.

 

At skatten misbrukes, og bare en liten andel går tilbake til befolkningen til nødvendige formål er ikke så nøye. Norge er tross alt rettferdig!

Endret av Peder Petter Olesen
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

"Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson." https://www.datatilsynet.no/rettigheter-og-plikter/personopplysninger/

 

Inntekt og skatt knyttet direkte til ditt navn er så klart en personopplysning.

 

Jeg tror du misforstår. Et tall kan ikke knyttes til deg som enkeltperson. At du som enkeltperson kan knyttes til et tall er ikke personopplysninger.

Lenke til kommentar

Jeg tror du misforstår. Et tall kan ikke knyttes til deg som enkeltperson. At du som enkeltperson kan knyttes til et tall er ikke personopplysninger.

Tror ikke det er jeg som misforstår. Det står jo videre i samme lenke:

"Personopplysninger er «enhver opplysning om en identifisert eller identifiserbar fysisk person («den registrerte»); en identifiserbar fysisk person er en person som direkte eller indirekte kan identifiseres, særlig ved hjelp av en identifikator, f.eks. et navn, et identifikasjonsnummer, lokaliseringsopplysninger, en nettidentifikator eller ett eller flere elementer som er spesifikke for nevnte fysiske persons fysiske, fysiologiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale identitet»"

Endret av _Brukernavn_
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Peder Petter Olesen skrev (På 7.11.2019 den 0.52):

Ole Petter Pedersen kan melde seg inn i Rødt, og starte opp en ny konkurrent til Se og Hør. Kanskje kalle det nye bladet Demokrati og Rør?

 

Demokrati? Hvilket demokrati? Man skulle kunne gå ut fra at Pedersen er en voksen mann som vet hvordan Norge styres. Norge styres i stor grad av de mange byråkrater, og de som står over dem igjen av overnasjonale og globale interesser, det være seg nasjonsstater og selskaper. Eksakt hvilke partier som styrer har heller mindre effekt. Praktisk sett finnes det ikke noe demokrati. Rettferdighet? Er dette nytale for julenissen?

 

Staten kjører over alle bransjer med kuttetang. Nå er de på vei mot småkraftbransjen og laksebransjen med sine grunnrentefantasier. På grunn av stadig økende problemer med å hente inn nye penger for å dekke opp for innvandring, bistand og ikke minst all statlig korrupsjon, inneffektivitet og byråkrati, kommer tvangsgrepet til staten til å hardne til i tiden som kommer. Bompengebråket er bare en forsmak. Med all tydelighet er det å registere at bompenger har lagt til rette for en bompengeadel. Om det er noen som tror at dette er tillfeldig, må de sette seg på skolebenken igjen, Pedersen inkludert. Det handler om kynisk utnyttelse av landets befolkning, og overnasjonale koorporative interesser er ekspert på dette.

 

Landets innbyggere er konsumenter, og de skal flås som de husmenn de er. De skal indoktrineres i skolesystemet, og pumpes fulle av propaganda i statsstøttet hovedstrømsmedia. De skal tvinges til å finansiere propagandaen over skatteseddelen.

 

Hvis facebook startet facebook-avisa, så ville mange pekt på at da ville de neppe kritisert seg selv. Men om staten gir ut mange millioner til medie-bedrifter, så skal dette sikre mangfold og god og rettferdig dekning av alle samfunnsforhold. Hva skjer med den avisen som begynner å dra hardt i de dypeste korrupsjonssakene? Som avslører korrupsjon nasjonalt og i bistandsprosjekter? Aftenposten prøvde seg på en sak om korrupsjon i UD, men da fikk de fort passet påskrevet, og lot ballen ligge død.

 

Hva med demografi-endringene i nasjonen? Ikke et tema? Halal mat er greit, segregering av kvinner og menn er greit. Vold i gatene er greit. Eid-feiring er greit å være med på for statsminister med følge. At gudshus til religioner som ikke er forenlig med våre norske verdier popper opp, helt greit.

 

Økt overvåkning av innbyggerne er greit. Forbrukerprodukter fulle av bakdører, det er greit. Fokus på hatprat fremfor å ta voldsmenn er greit. At kontanter skal vekk, med totalovervåkning som resultat er greit.

 

At det i hver stortingsperiode forekommer endringer i rammevilkår for næringslivet er greit, slik blir det jo langsiktige investeringer av!

 

At de som skal opprettholde rettsstaten overser helt klare brudd, så lenge befalingene kommer fra embedsverket, er  helt greit. Se på den siste nav-skandalen.

 

At vi har et helsevesen hvor mennesker dør i kreftkø, og feilbehandling forekommer hver eneste dag, er helt greit. At vi har en samferdselsminister som ikke evner å innføre automatisk vogntog-kontroll på grenseoverganger for å sikre at vogntog på norske veier ikke er livsfarlige, er helt greit.

 

At staten selv, nesten hver eneste gang den bygger noe, har enorme overskridelser, er helt greit. Bare se på overskridelsene rundt stortingets oppussing.

 

At Norge driver agressiv krigføring i fremmede land som Libya med massedrap på uskyldige mennesker, er helt greit. Det er god trening for norske piloter.

 

At vi har en massiv våpenindustri hvis produserte våpen benyttes i hopetall for å lemleste, skade og drepe uskyldige barn, kvinner og menn i hele verden er rettferdig. Vi lever tross alt i et perfekt demokrati.

 

At mennesker får satt opp bomstasjon rett utenfor hjemmet sitt, slik at de må betale bare de skal på nærbutikken, er helt greit.

 

At du må vente 3 måneder på en spesialist-time i helsevesenet er helt greit. At legen ser mer på dataskjermen enn han hører på deg, er helt greit.

 

At det benyttes tvang i den norske psykiatrien er helt greit.

 

At inkompetente ledere i det offentlige sparkes sidelengs ut i en konsulentstilling i samme departement eller etat, er helt greit.

 

At mennesker i embedsverket sitter på evig tid, og ikke kan sparkes, uansett hvor dårlig jobb de gjør, er helt greit.

 

At politiet henlegger saker hvor de har videopptak og bilder av kjent gjerningsmann på grunn av kapasitetsproblemer, er helt greit.

 

At barnevernet gjentatte ganger er domfelt i internasjonal domstol for diverse brudd på menneskerettigheter og konvensjoner, er helt greit.

 

At man gjør business med Kina, og ikke tør å si fra om menneskerettighetsbudd, er helt greit.

 

At man lagrer våpen for USA på norsk jord, er helt greit.

 

At CIA har baser på norsk jord, er helt greit.

 

Det må i det store og det hele være fint å leve i en slik naiv sosialistboble som det godeste Pedersen lever i. Tenk å legge seg hver kveld, slå seg på brystet og si at i dag har jeg sikret demokratiet, ved å skrive en artikkel om hvor godt vårt demokrati fungerer, og ikke minst har jeg lagt ut informasjon om hvor mye penger jeg har tjent, og hvor mye skatt jeg har betalt.

 

At skatten misbrukes, og bare en liten andel går tilbake til befolkningen til nødvendige formål er ikke så nøye. Norge er tross alt rettferdig!

Dette må være noe av det mest innsiktsfulle jeg har lest på lang tid. 

Fryktelig at ikke flere ser hvor korrupt landet vårt har blitt. Takk for ett riktig godt innspill.

Lenke til kommentar
_Brukernavn_ skrev (På 7.11.2019 den 23.25):

Tror ikke det er jeg som misforstår. Det står jo videre i samme lenke:

"Personopplysninger er «enhver opplysning om en identifisert eller identifiserbar fysisk person («den registrerte»); en identifiserbar fysisk person er en person som direkte eller indirekte kan identifiseres, særlig ved hjelp av en identifikator, f.eks. et navn, et identifikasjonsnummer, lokaliseringsopplysninger, en nettidentifikator eller ett eller flere elementer som er spesifikke for nevnte fysiske persons fysiske, fysiologiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale identitet»"

Merket du at administrator Gavekort ble borte når du dokumenterte at HAN misforsto og at økonomi FAKTISK kommer inn under personopplysninger?

" nevnte fysiske persons fysiske, fysiologiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale identitet»" "

Ingen integritet, bare følelser og så et standard forsvinningsnummer når ideene blir avslørt som følelser og vås.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...