Gå til innhold

Black Friday 2019 (pluss Singles Day og Cyber Monday)


Anbefalte innlegg

10 minutes ago, PaladinNO said:

Multicom presterer igjen å provosere.

Har kikket på et Asrock Z390 Taichi hovedkort som lenge har ligget på 2599 Kr. hos dem.
I dag er det -20% på det kortet...men originalprisen er plutselig 2997 Kr.

Melde dem inn for Forbrukermyndighetene i landet? Sørg for rikeslig med informasjon via skjermdumper og slikt.. Da gjør du oss andre en tjeneste.

Endret av G
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svar til bayerische:

Ingen dum idé! S6 har bedre prosessor og kan derfor enklere blant annet håndtere hus med 2-3 etasjer og likevel huske "plantegningene" med eventuelle no-go soner osv. I tillegg skal den visstnok være cirka 20% mer effektiv. Den skal også bråke enda mindre, men ifølge tester på nettet gjør det at sugeevne blir redusert med 2-3 %, ingen big deal. Den har kostet kr 5 390 i lengre tid, så at den er nede på kr 4 649 nå er intet dårlig kjøp. Både S5 og S6  har tilnærmet lik innkjøpspris som de henholdsvis blir solgt for i butikkene, og dermed ser man sjelden store prisendringer på disse produktene.

Endret av chelseafan95
  • Liker 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, Gjest MKII said:

 

Finner ikke i farten test på Philips 50"-eren, men 55"-eren ser ut til å gi mye for pengene:

https://www.trustedreviews.com/reviews/philips-55pus6753-12

https://www.techradar.com/uk/reviews/philips-55pus675312-4k-tv

Merk at fordi 55"-eren får godt resultat så MÅ ikke 50"-eren være like bra: Spesifikasjonene kan utrolig nok avvike fra størrelse til størrelse selv for TV-er av samme modell! Men Komplett som har Philips-en til lavest pris har 60 dagers returrett. Det eneste du risikerer ved å kjøpe og teste i opptil 60 dager er vel (fraktkostnaden og) returkostnaden eventuellt... Philips-en støtter i alle fall høyere bildefrekvens selv om oppdateringsfrekvensen er den samme. Selv er jeg usikker på om/hvor mye FPS har å si. Savner ikke høyere FPS selv med min 60Hz TV i alle fall. Men jeg har ikke testet og sett spillene jeg har spillt i 60Hz på høyere FPS... Det sies også at det menneskelige øyet ikke er i stand til å oppfatte frekvenser høyere enn 35Hz(?), så... Jeg ville TRO at en seks år nyere 4k-TV er bedre enn en 1080p-TV, men det påstås at folk ikke ser forskjellen i blindtester, så... Det avhenger også VELDIG av hvor langt unna TV-en du sitter. Begge er bakbelyste, noe som er positivt.

Jeg kjøpte min 42" Panasonic plasma-TV som jeg er veldig fornøyd med for 5.000,- i november i 2012. I følge SSB tilsvarer 5.000,- 2012-kr omkring 5.900,- 2019-kroner. Så jeg vil si at skal du ha noe bra bør du nok opp i omkring 6.000,- for en 42", og dermed mer for større skjermer hvis du skal ha noe som er bra... Men fullt mulig at Philips-en er bra nok. Igjen: Risikoen ved å kjøpe og prøve i inntil 60 dager er ikke enorm.

Tror ikke det er en sannhet (markert i blå). Kan hende øyet oppfører seg maksimalt i nevnte frekvens. Jeg har ikke greie helt på dette. Men, likevel så vil høyere frekvens mest sannsynlig skape en bedre opplevelse. Nå er det jo ikke menneskekroppens øye sin feil at gaming-skjermer ikke henger med i svingen på utsmøring i skytespill og slikt. Jeg tror dette er et veldig komplekst tema du har grepet tak i, som sikkert egner seg bedre i en egen diskusjonstråd.

Det er dessuten lite av moderne skjermer som slår gode gammeldagse CRT-skjermer til hurtige skytespill.

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (9 minutter siden):

Melde dem inn for Forbrukermyndighetene i landet? Sørg for rikeslig med informasjon via skjermdumper og slikt.. Da gjør du oss andre en tjeneste.

Synd jeg ikke tok noen skjermbilder av det. Da kunne jeg dokumentert at prisen var 2599 Kr. senest i går kveld. Jeg trodde jo ikke at noe slikt ville skje...

Her er link til kortet:
https://www.multicom.no/asrock-z390-taichi-atx-lga1151/cat-p/c/p10399274

Men jeg har sendt dem en epost og forklart saken, dog uten "trusler", men heller sagt hva prisen har vært lenge og om jeg kan få kjøpe et slikt kort til 2599 - 20% (2079,20 Kr.).

Hvis Multicom sier nei så kommer jeg til å sende inn en mail til Forbrukermyndighetene, for dette er ren svindel. Burde jeg i forkant/etterkant fortelle dem at jeg gjør det hvis jeg får et negativt svar fra dem?

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
19 minutes ago, PaladinNO said:

Synd jeg ikke tok noen skjermbilder av det. Da kunne jeg dokumentert at prisen var 2599 Kr. senest i går kveld.

Her er link til kortet:
https://www.multicom.no/asrock-z390-taichi-atx-lga1151/cat-p/c/p10399274

Men jeg har sendt dem en epost og forklart saken, dog uten "trusler", men heller sagt hva prisen har vært lenge og om jeg kan få kjøpe et slikt kort til 2599 - 20% (2079,20 Kr.).

Men hvis dem sier nei så kommer jeg til å sende inn en mail til Forbrukermyndighetene. Burde jeg fortelle Multicom at jeg gjør det hvis jeg får et negativt svar fra dem?

En må gå ut i fra at Forbrukermyndighetene kan nytte deg som vitne evt. Og at Multicom muligens må tillate innsyn dersom riktig myndighet kommer på banen. Muligens konkurransetilsynet (eller kanskje dette Forbrukertilsynet har riktig myndighet her, etter å ha lest nrk-artikkelen neders)?

https://web.archive.org/web/20191104070535/https://www.multicom.no/

Er 4. november sterkt nok kort? Aner ikke hva Forbrukermyndigheten synes er for nært på Black Friday-kampanjen jeg.

Kan hende Prisjakt.no kan utlevere data om det produktet til deg, spesifikkt om Multicom isolert sett?

https://www.prisjakt.no/product.php?p=4957051

Eller fra Prisguiden.no

https://prisguiden.no/produkt/asrock-z390-taichi-349702

 

Quote

Avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet, Jo Gjedrem forteller at førprisen på et produkt må ha vart en stund for at det skal være lovlig å sette ned prisen.

https://www.nrk.no/trondelag/butikker-setter-opp-prisene-for-black-friday_-_-forbrukere-foler-seg-lurt-1.14295489

Så ja, jeg tror faktisk du har en sak. Husk vi har en Juss-del av diskusjon.no også.

Endret av G
  • Liker 3
Lenke til kommentar
G skrev (17 minutter siden):

En må gå ut i fra at Forbrukermyndighetene kan nytte deg som vitne evt. Og at Multicom muligens må tillate innsyn dersom riktig myndighet kommer på banen. Muligens konkurransetilsynet?

Det skal dem gjerne få hvis det ønskes noe skriftlig fra meg. Jeg så også etter en måte å pris-isolere Multicom på det produktet, men så ikke ut som det var mulig.

Siste jeg kunne finne fra Multicom med 2599-prisen var 18 august, siden Prisguiden kun lister laveste pris (som har vært 2597 Kr. fra en annen butikk).

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
9 minutes ago, PaladinNO said:

Det skal dem gjerne få hvis det ønskes noe skriftlig fra meg. Jeg så også etter en måte å pris-isolere Multicom på det produktet, men så ikke ut som det var mulig.

Siste jeg kunne finne fra Multicom med den prisen var 18 august, siden Prisguiden kun lister laveste pris (som har vært 2597 Kr. fra en annen butikk).

Det koster ikke mange minuttene å prøve seg med en sak, om du er litt skrivefør. Spør både Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet for å finne ut hvem som er riktig å henvende seg til her. Muligens Forbrukerrådet er feil da de kanskje helst forholder seg til ting du faktisk har kjøpt. Var jeg deg hadde jeg prøvd dersom Multicom tenker at du ikke kommer noen vei, og gir avslag på forespørselen din.

Og om du er i "en kjempe for forbrukeren modus" så kan du jo ta saken uansett til myndighetene :fun:. Skriv gjerne hvordan det gikk her eller i Juss-tråden (dersom du forhåndsspør noen om hvordan du går fram). Det er kun reaksjoner som får butikkene til å holde seg selv litt bedre i skinnet framover.

Så nettopp en forferdelig dokumentarfilm på Netflix om hvordan Ikea ikke forbedret kommoden Malm. Den har drept mange små barn som får den veltet over seg. Det måtte ganske mange dødsfall til før Ikea tok ting på alvor. Det er jo et godt råd at Ikea foreslår å feste den til veggen, men "fortsatt så pukker" de på dette (vet ikke hvor gammelt intervjuet med Ikea var) framfor å virkelig framskynde prosessen med å forbedre seg. Kan jo forstå at de pukker på det som talskvinne for Ikea, men ærlig talt, der kunne de vært litt smartere (det dreide seg om mange dødsfall).

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (10 minutter siden):

Det koster ikke mange minuttene å prøve seg med en sak, om du er litt skrivefør.

Det står ikke på skriveferdighetene, men jeg kjenner klokken halv 3 er litt for tidlig til å skulle skrive en tilstrekkelig diplomatisk henvendelse.

Men jeg skal la tvilen komme Multicom til gode og la dem få en sjanse til å ta imot tilbudet. Jeg presiserte hva slags pris dem har hatt på produktet i lengre tid, og jeg regner med dem, ihvertfall internt, vet dette.

EDIT:

Brulejus skrev (6 minutter siden):

Forutsatt at jeg skjønner diskusjonen her korrekt... prisjakt viser historikken til hver enkelt butikk.

Niceu! Mange takk! DEN skal ikke Multicom klare å sno seg unna!

https://www.prisjakt.no/product.php?pu=4957051

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Takk Brulejus. Men jeg fant ikke ut hvordan du fikk fram tallene. Men grafen den lilla streken hjelper ihvertfall veldig godt visuellt sett på hvor stabil prisen har ligget rundt kr 2597 eller hva det er.

CKoIf12.jpg

 

Minste motstands vei PaladinNO, greit det. Men da ser du kanskje nye slike fakter ved neste kampanje. Vondt å stoppe oppførselen uansett, men jo mer haukeøyne vi har på det, jo mer må butikkene holde seg i skinnet.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (5 minutter siden):

Takk Brulejus. Men jeg fant ikke ut hvordan du fikk fram tallene.

Trykk på den lille svarte pilen til venstre for Multicom-navnet for å få opp prisendringene.

Tok meg noen minutter å finne ut selv. :wee:

Og hvis jeg leser det riktig, og det kun er endringene som listes...så har prisen vært 2599 Kr. siden 2. april.

Endret av PaladinNO
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dubious skrev (11 timer siden):

Kundeklubb = Du lager konto og skriver deg på e-post listen deres

Jeg har det headsettet og er meget godt fornøyd

 

Aetius skrev (10 timer siden):

Jeg kjøpte samme headset i fjor til ca samme pris, og er ganske happy med det. Litt dårlig batterikapasitet, men man får med to batterier og kan lade det ene i senderen mens man bruker det andre, så no worries egentlig.

Nå har jeg det å, virker til å være et ganske bra headset :)  god komfort og lyd

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...