Gå til innhold

Rådløs rundt katt som ikke blir frisk


Anbefalte innlegg

Jeg adopterte en nå 4,5 år gammel hannkatt, langhåret blandingsrase sankthans 2018. Fikk han inn i min nye leilighet og gjorde han vant med sine nye omgivelser. Og han får i dag gå fritt ut og inn nesten som han selv vil så lenge jeg er hjemme. Han vil egentlig bare være ute, men tolererer 3-4 timer inne før han begynner å mase om at han vil ut.

 

Han får nok mat og vann. Det er vannskål både inne og ute. Pelsstell og kos får han jevnlig, når  han selv ønsker det.

 

4 måneder etter adopsjon viste han tegn til å være dårlig. Han urinerte på gulvet inne istedet for i kattedoen, og det var blod i urinen. De mest ekstreme tilfellene var det tråder med rødt blod i urinen som lå på gulvet. Jeg tok han med til dyrlege. Tok urinprøve der det ikke ble funnet noe spesielt. Fikk forklart at det kan være på grunn av stress fra nye omgivelser og fikk med feliway-spray som skulle virke beroligende sammen med kattemat mot urinplager og betennelsesdempende flytende væske. Plagene avtok, men jeg syntes katten var litt usosial.

 

Nå har jeg selv vokst opp med katt fra jeg var 5 år selv. Denne katten levde til den ble 16 år og måtte avlives. De erfaringer jeg har med katt er at de er mer nysgjerrige og observante enn min katt har vært til nå.

 

Det gikk en tid, og katten blir etter sommerferien 2019 dårligere. Samme symptomer, blod i urin og urinerer på gulvet. Han kan komme inn, spise litt kattemat og gå rett bort til sin faste plass og gjøre fra seg uten forvarsel. Da har han vært ute i flere timer.

 

Jeg dro til dyrlegen igjen og fikk egentlig samme behandling/medisin. Startet på denne behandlingen, det ble bedre i et par dager også var det like ille igjen, selv med medisinen.

 

Ny tur til dyrlegen. De sender prøve til eksternt laboratorie som påviser E-coli i urin. Finner antibiotika som fungerer, og jeg gir katten denne behandlingen som anvist.

 

Antibiotikaen begynner å fungere. Katten blir mer kjælen og oppsøker mer kontakt enn noen gang. Alt er på stell.

 

Nå, omtrent 3 uker etter behandling er problemene tilbake igjen. Jeg har på et år brukt omtrent 12 000 kroner på prøver, behandling, dyrlegetimer og medisiner. Og jeg er veldig rådløs på hva jeg bør gjøre videre med katten. Han er ikke frisk, og jeg klarer ikke knytte meg til han slik han er i dag.

 

Jeg lufter mine tanker rundt dette med dere i håp om råd og veiledning til hva jeg kan gjøre videre.

 

Slik jeg ser det har jeg disse alternativene.

A: Åpne lommeboken igjen, gjøre flere undersøkelser.

B: Omplassere katten til noen som vil bruke penger

C: Avlive (hvis dyrlege er enig i dette)

 

Kom gjerne med deres tanker og innspill, for akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med han.

Endret av Thor.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke du får svar her i en såpass vanskelig sak. Jeg ser ingen tegn til at det er mange katteeksperter som leser dette forumet.

 

Men det finnes mange andre og større kattefora ute i verden. Selv følger jeg delvis med på The Cat Site. De har mer enn hundre tusen medlemmer fra hele verden. Hvis du registrerer deg og legger inn nettopp det du har skrevet på engelsk, i forumet Cat Health, er det svært sannsynlig at du får svar fra folk som virkelig vet noe og skjønner noe om katter.

 

https://thecatsite.com/forums/cat-health.4/

Lenke til kommentar

Alternativ A og C er vel de eneste reelle alternativene.. Å omplassere en syk katt vil jeg tro er tilnærmet umulig.

 

Jeg ville nok stilt veterinæren spørsmål om hva vedkommende ville gjort om det var dens egen katt.. Tenker det fort hadde gått mot å la katten slippe flere plager.

Mange veterinærer kvier seg veldig for å ta den praten med dyreeiere.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Slettet+513

Hvordan gikk det med denne katten?

Generelt for alle dyr som er syke, er det første jeg vil foreslå å gå over til en så ren og artstypisk diett som mulig. Tørrfor er for det første tørt, og det er ikke noe dyr på planeten, inkludert mennesker, som spiser bare tørr mat og drikker vann, og attpåtil tørr mat som er full av tilsetningsstoffer, har rare proteinkilder, og som man egentlig ikke har noen oversikt over hva slags kvalitet det er på råvarene som de putter oppi før de omdanner det til en ugjenkjennelig masse og tørker det. 
For katter vil mer naturlig mat bety råforing, gjerne med tillegg av litt frukt og grønnsaker og vitamin-og mineraltilskudd, da det er vanskelig å få tak i hele dyr å gi dem.

Dr. Karen Becker har noen videoer om hvordan man får en katt over på råforing og mer naturlig mat: 

 

Lenke til kommentar

Tja.. Jeg byttet over til Hills spesialfor for katter med urinveisplager. kjøpes på dyrlege eller nettbutikk (zooplus). Etter det så ble katten helt fin. Han oppfører seg mer som katter slik jeg kjenner de fra oppveksten. Folk som har vært på besøk kommenterer at han er en helt annen katt også. Så jeg kan egentlig merke denne som "løst" enn så lenge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...