Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

En wifi-router som kan koble seg på internett via wifi?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Prinsipielt er det vel det en repeater gjør, og en del rutere kan settes i repeatermodus. En del vil da automatisk gi en SSID som f.eks. er original SSID + '_ext' e.l.

 

 

 

Enig med NULL, det du beskriver er en WIFI-repeater.

 

Nei, jeg er ikke ute etter en repeater.  Routeren skal tilby et eget nett (og egen tildeling av IP'er osv), akkurat som en helt vanlig wifi router, eneste forskjell er at istedet for å koble et modem til WAN-porten, så må den kunne komme på WAN over wifi.

 

Ser at enkelte tilbyr AP+WDS modus, noengange kaldt "Hybrid", men uklart om det hjelper.  Det er egentlig AP+Client som trengs.  Vet at der for noen modems finnes custom firmware som tilbyr dette, men routeren er til en annen person som ikke har særlig teknisk peiling så det ville være best om jeg bare kan peke på et ferdig produkt. 

 

For de som lurer, så er det snakk om et hotell som delvist er gjort om til eierleiligheter der hotellet tilbyr wifi inkludert i felleskostnader, men når de enkelte kobler på TV, chromecast og alt mulig på samme nett er der problemer med at naboer caster videoer til andre naboers TV'er.  Utover det åpenbare sikkerhetsmessige problemet, er det selvsagt ganske plagsomt.  Løsningen vil være at man kjøper sin egen wifi-router så alle ens egne enheter er på eget nett med NAT'ing, men siden der ikke er kablet nett til hver leilighet, er der ikke noe å koble i WAN-porten...  derav behovet for å komme på WAN over wifi.

Lenke til kommentar

Ah. Egentlig er dette da en ganske kompleks problemstilling. Og det du her nevner med å ha rutere koblet til trådløsnettet, og som da videre skal gi en trådløs tilkobling, tror jeg fort kan skape helt andre problemer enn det du har i utgangspunktet.

 

Hvor stort er dette bygget? Bygningsmaterialer?

 

I praksis vil man her altså ha en form for "backhaul" på trådløsnettet, og videre kommunisere trådløst ut til klienter. Dette vil potensielt spise veldig mye mer av trådløskapasiteten. Hvis hver ruter hadde vært med kablet tilkobling, kunne det vært litt bedre - da er det kun kommunikasjonen ut til klienter som spiser fra et begrenset frekvensområde.

 

Hvis man i tillegg her plasserer "ruter bak ruter", er det potensielt en del andre problemstillinger som vil kunne dukke opp for beboere - spesielt i henhold til online-spilling. 

 

Det finnes nok løsninger som mer elegant løser dette. Avhengig av hvor stort dette dette er, skal man også tenke på hva det koster av tid og penger (og fornøyde bebore) å drifte en "hack-løsning" med alt mulig av komponenter. På mer proffe løsninger ville man kunne satt opp en separat SSID for hver leilighet, og isolert trafikken for den SSID-en.

 

Prinsippmessig høres det jo også ut som dette er litt dårlig satt opp i utgangspunktet. Et hotellnett - i likhet med gjestenett ellers på vanlige rutere - bør ha isolering mellom klienter. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GTrad9iY

En løsning er å skaffe billige wifi-routere (av typen som bare har 1 stk radio) som har USB-port og koble et USB wifi adapter til, så ha hoved-antennen(e) som klient og USBWifi som AP. Da unngår man ihvertfall problemet med casting til andre, men en bør nok også sette opp båndbredderegler på hovedruter for at det skal virke bra

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Mottok i dag en GL-MT300N-V2 mini router til 240 kr inkl frakt.  Er så langt imponert over funksjon og ytelse for pengene.  Kun 2,4 GHz støttes og max hastighet ser ut å være ~25 Mbps ned og ~17 Mbps opp når jeg bruker den for både trådløs WAN og egne trådløse klienter samtidig, men det holder i massevis for det broren skal bruke den til.  Admingrensesnittet ser bra ut og er lett forståelig.  Støtter til og med OpenVPN og diverse annet.  Det er nesten så jeg er fristet til å kjøpe en til meg selv når jeg er ute å reise; den er bare 5,5 cm x 5,5 cm og bruker en USB 5V/1A strømforsyning. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...