Gå til innhold

Ny kontorstol eller gamingstol?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fant ut at Kjellmann som selger Herman Miller i Norge holder til på Olavsgård. Tok meg en tur dit og prøvesatt en Mirra 2. Det ble kjøp gitt. Den er på tilbud og 3 på lager i skrivende stund. 
Lageret er på Skedsmokorset, 10 min kjøring fra Olavsgård. Plukket opp på dagen og har montert den nå.

Hvordan forklarer man det? Man sitter på en fluffy, deilig, rosa sky? Denne er kommet for å bli.

Mens jeg var der og prøvesatt spurte jeg om Logitech Embody og de sa den ikke er tenkt å komme til Europa men de jobber likevel med å forsøke å ta den inn.

 

Endret av OlaHaldor
Lenke til kommentar

Med to unger ( som stadig blir tyngre, og likevel krever sin rett på å bæres, sitte på skuldra eller ryggen), oppussing av et og annet rom med det som hører til av rare ligge/sitte/stå positurer, bæring - og mye sitting ved PCen, syns jeg det var på tide med en ordentlig stol. Ikea Markus og en annen jeg ikke husker navnet på, er i en klasse for seg på den negative skalaen.

Det er skikkelig klisjè, men jeg tenker nå: hvorfor har jeg ikke kjøpt før? Det er jo åpenbare svar på det som økonomi.. På den annen side; blir jeg sykmeldt på grunn av rygg og hofter koster det både økonomisk, psykisk og fysisk.


  

1 hour ago, Gulrotsaft said:

Hva koster en slik på tilbud om du vil dele pris?

Jeg betalte ca 12,5
Ordinær pris er nærmere 17-18.

Endret av OlaHaldor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jysk kjører tilbud på div stoler denne uka. For de som ikke vil punge ut 10k for en stol.

Selv har jeg denne, godt polstra, med polster på armlen, men de er ikke justerbare. Hatt min i 5år nå, bestemte meg for å bytte den ut med en tilsvarende da den kom på tilbud nå, da den begynner å bli litt sigen i polstringa. Opprinnelig koster den vel 2200kr.

https://jysk.no/kontor/kontorstoler/gold/kontorstol-tjele-svart

Endret av Simkin
Lenke til kommentar
OlaHaldor skrev (23 minutter siden):

Ikea Markus og en annen jeg ikke husker navnet på, er i en klasse for seg på den negative skalaen.

Markus er bedre enn gaming stolen jeg hadde før
Har ikke sittet i stoler til 10k+ så jeg vet ikke om de er verdt det eller ikke
Sitter godt i Markus i flere timer, og uansett så anbefales det ikke at en sitter hele dagen. Reise seg litt innimellom så rompa får hvile.

Lenke til kommentar
Dubious skrev (23 minutter siden):

Markus er bedre enn gaming stolen jeg hadde før
Har ikke sittet i stoler til 10k+ så jeg vet ikke om de er verdt det eller ikke
Sitter godt i Markus i flere timer, og uansett så anbefales det ikke at en sitter hele dagen. Reise seg litt innimellom så rompa får hvile.

Forstod ingenting når jeg testet Markus på IKEA etter all ros den har fått på forumet her. Likte den ikke! :) 

Har nå Jarvfjellet som nevnt. Den er bedre enn Markus, men begge sliter med at de ikke har justerbare armlener. Noe som i hvert fall er veldig viktig for min del.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

1 hour ago, OlaHaldor said:

Jeg betalte ca 12,5
Ordinær pris er nærmere 17-18.

Fikk du med korsrykk og alle armlen instillinger da? Vet de koster ca €1k med alle instillinger i diverse EU land (Snakker ikke ned alternativet, bare lurer på om man får full "pupp" for den prisen?)
 

Som andre nevner er Markus en meget behagelig stol. Brukte den selv i 2-ish år som hjemmestol og det eneste negative jeg har å si er at armlenene er skikkelig dårlig og ikke justerbare. 

Jeg har for tiden en AK Racing "special edition" (Eller hva en det heter) og som de sier: "Du er ikke komfortabel i kroppen etter en x-timer biltur" og "gaming stoler" er formet etter bilstoler har mye rett i det.

Kommer aldri til å kjøpe en "gaming" stol igjen.

Endret av Gulrotsaft
Lenke til kommentar

Markus var for langt i setet for min del. Endte med at jeg som regel satt frempå setet, uten støtte i ryggen. Den andre stolen fra Ikea er bedre, men armlenene er for høye, og ikke justerbare - og kan ikke tas av, for da faller stolen sammen - som endte med at jeg satt hakket for langt unna skrivebordet, fordi armlenene støtte borti kanten.

 

  

27 minutes ago, Gulrotsaft said:

Fikk du med korsrykk og alle armlen instillinger da? Vet de koster ca €1k med alle instillinger i diverse EU land (Snakker ikke ned alternativet, bare lurer på om man får full "pupp" for den prisen?)

Ja. Her er det ikke spart på noen ting.

Korsryggstøtten kan justeres opp og ned, inn og ut.
Armlen kan justeres opp og ned, svinges til siden, dyttes høyre/venstre, fram/tilbake.
Setelengde kan justeres.
Setehøyde, naturligvis.
Man kan justere hvor mye som skal til før ryggen gir etter.
Man kan stille inn ryggen til å stoppe i tre posisjoner.

 

Eneste ulempe er at hjulene triller så ? lett, at jeg må finne en løsning på dette når jeg skal kjøre bil. Brems og clutch er så harde at jeg nærmest blir et projektil gjennom rommet. Lo godt da jeg første gang hoggbremsa og trilla en liten meter bakover i japp spaceshot-fart.

Endret av OlaHaldor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
17 minutes ago, OlaHaldor said:

*snip

 

6 minutes ago, Dubious said:

*snip

Jeg finner setelengden på "Markus" helt OK, men dette er vel også justerbart på Mirra 2 (og sikkert andre modeller) hvor jeg foretrekker den "spaken" på full "lår-lengde".

Greit nok å polstre armlenene på stolen, men for meg er de for høye i forhold til bordhøyden jeg foretrekker så på det punktet er nåværende "gaming" stol bedre da jeg kan endre høyden på armlenene. Alt annet er mindre bra for meg.

Lenke til kommentar

Må skyte inne, for ser at det er et ganske stort spenn i pris på de billigste og dyreste stolene som anbefales i tråden her.

Enkelte forsvarer billigstoler fra Ikea med at man ikke bør sitte hele dagen, mens andre sverger til stoler langt over 10K.

Et lite innspill, det finnes faktisk en mellomting og, mellom å kjøpe det aller dyreste eller det billigste. Selv har jeg en stol som jeg vil hevde er i mellomprisklassen, og for noen holder det selv om man ikke kjøper de aller dyreste stolene. På det meste har jeg nok brukt stolen jeg har 18 timer i strekk, uten at det gikk utover rygg eller nakke, så for min kropp var det ikke nødvendig med de dyreste stolene for å sitte godt.

Med andre ord, alle trenger ikke nødvendigvis en stol i embody klassen for å sitte godt i lengre intervaller. Det kommer helt an på brukeren, og hvordan kroppsposituren er. Jeg ser for meg at personer med revmatiske sykdommer, leddplager, nakke- og ryggplager, og andre sykdommer som enten går på bein eller rygg, vil ha et større utbytte av de dyreste stolene.

Alt kommer an på brukeren og kroppen, mitt beste tips er å prøve stoler i butikk, og aldri kjøpe stol uten å være sikret med åpent kjøp garanti. Det må være kjedelig å ende opp med en stol som ikke passer den kroppen man har. En stol skal passe til brukeren, men betyr ikke at man nødvendigvis må kjøpe det dyreste ;) 

Får man vondt av å sitte i en stol, om det så er etter 1 time, eller etter 10 timer, har man kjøpt feil stol. En god stol som passer brukeren skal fungere uavhengig av hvor lang økten er.

Men, Embody stolen ser kul ut, hadde ikke bydd meg imot å hatt en. Men tror kanskje de færreste faktisk trenger en slik stol for å klare å sitte godt, selv om jeg ikke er i tvil om at det er en god stol :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har vi etter 8 sider en god mellomting da? :) 

Jeg kjøper gjerne en Herman Miller når jeg setter opp det ultimate hjemmekontor og har litt mer $$$ tilgjengelig til luksus, men i mellomtiden får en mellomting duge.

Jeg har absolutt ingen problemer med Jarvfjellet i forhold til rygg og ellers. Men jeg savner veldig justerbare armlener. Med en senebetennelse i tillegg er det faktisk mulig at jeg må bytte den ut etter hvert. Tenker da 5-6K maksimum egentlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...