Gå til innhold

Når gi opp jobbsøkingen?


Anbefalte innlegg

Jeg spør,men som regel får jeg bare et svar og ikke noe mer "Det var andre kandidater som hadde mer kompetanse"

 

Det er jo ett svar, du må øke din kompetanse. Og du får ikke jobb, så du må øke kompetansen på andre måter:

-Praksis via nav

-Prosjekter(egne)

-Hjelpe til på prosjekter(startups/konkuranser?)

 

osv. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har søkt jobb i 1 år ble uteksaminert fra Ringerike i 2018 Juni og er uten jobb.På tide å pakke sakene og finne på noe annet?

 

Kan ikke 100% relatere til deg :)

 

Men, var selv ferdig med økonomi utdanning(bachelor) i 2014 og søkt jevnt og trutt uten napp(trolig rundt 200-300minimum siden 2014). Fikk jobb innenfor diverse "Kundeservice" yrker og dermed nok kapital til leilighet. Nå er jeg stuck, sitter med gjeld og får fortsatt ikke jobb innenfor det jeg ønsker å jobbe med.

 

Anbefaler på det sterkeste: Søk, søk og søk. Ikke gå andre veien om du ikke vil. Bruk NAV, bygg prosjekter og porteføljer. Freelans litt for venner/bekjente og bygg deg kompetanse/noe å vise til :) Heldigvis lettere for deg å "Bevise" kompetanse :)

Endret av comadore
Lenke til kommentar

Jeg spør,men som regel får jeg bare et svar og ikke noe mer "Det var andre kandidater som hadde mer kompetanse"

 

 

Har gjort det men de svarer som regel ikke

 

 

Hmm, virker bare som du er et offer for tilfeldighetenes spill.

 

Det éneste jeg kan tenke da er om du har spurt om du kan få lov til å ta kontakt senere og spørre om noe kan bli tilgjengelig.

 

Leit at det må være sånn i arbeidslivet altså. Men ... det bekrefter mine teorier. Fritt marked = Fritt vilt. Vi har ingen rett til jobb. Det er et skittent rotterace, ikke et kollektivt samarbeid hvor man prøver å inkludére alle. Så stem rødt, så vi får gjort det sånn fortest mulig.

 

Så du må velge en mellomting nå da. Begynne smått å tenke på et annet yrkesfelt, og hvor hardt du trenger penger, om du må sikte deg inn på noe som ikke krever kurs eller utdanning, eller om du ikke er så hardt presset for penger og kan vurdere å begynne på en ny utdanning. Samtidig som du kanskje søker litt på jobber innen ditt gamle felt innimellom, bare for å kanskje få en sjans.

 

Dette burde vi lære om i skolen, men dessverre så synes ikke staten det er noe å satse på. Føler du at du får bruk for alle de ti- og hundretalls timene du lærte om brøk, algebra, Henrik Ibsen og diktanalyse nå? ^^

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hva slags jobber søker du? Og hva kvalifiserer deg?

 

Som nevnt er det viktig å jobbe. Ikke sitte hjemme å vente. Når du da leter etter en midlertidig jobb så sørg for at den er relevant for stillingen du ønsker. F.eks om du er utdannet ingeniør og ønsker jobb innen mekanisk industri så bli heller hjelpemann på et verksted enn å stå i butikk. Selv om lønna kan være lav og jobben kjip så får du erfaring som kan være essensiell for å utkonkurrere akademikere når du søker.

 

Selv om Norge er hardt rammet av mastersyken så er det fortsatt en del arbeidsgivere som forstår viktigheten av en bakgrunn som utførende.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Som jeg nevnte i den tidligere tråden, kan det være en ide å rydde litt opp i GitHub-repoene dine.  Iallfall lag en README.md og legg ved et bilde av programmet ditt i denne README.md-fila. 

 

I tillegg ser jeg at du har vist litt interesse for tegneserier. Kanskje det kan være en ide å lage en "tegneseriekatalogiseringsprogram" med GUI? Finnes andre program der ute som gjør det samme, men det kan være morsomt å ha sitt eget prosjekt for å vise hva du kan.

 

Hvis du bestemmer deg for å lage et slikt program mens du søker jobber, har jeg tre ganske strenge råd:

  1. Hold deg til god git-commit skikk og bruk. Å ha én commit per repo som essensielt er "Add files via upload" ser ikke bra ut.
  2. Følg språkets konvensjoner for navngivning og whitespace. Essensielt, bruk auto format i editoren, og pass på at variabelnavn har samme form som i språket
  3. Unngå typiske blemmer som å sende "uvaska" brukerinput til SQL-statements.

Dette er ikke nødvendigvis det som gjør det til en god utvikler, men det gjør deg til en god lagspiller som viser at du er klar tilo å jobbe i et større utviklerteam. 

 

Nå vet jeg heller ikke hva du har på CVen din, eller hvordan du søker jobber, men det virker litt som om du gjør noe veldig feil der. Få noen med kjennskap til bransjen til å lese igjennom CVen og søknadsteksten!

 

Og sist, men ikke minst, prøv å tilegne deg ny kunnskap mens du er arbeidsledig. Jeg ser du har prøvd deg litt på JavaScript. Det er ganske mange webutviklerjobber der ute. Det kan være en ide å lære seg litt mer, og kanskje lage det neste hobbyprosjektet som et server/client-program slik at du kan gjøre deg relevant for disse stillingene også.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Søker du jobb i Oslo eller andre plasser?

Hvis det er snakk om IT-jobb bør du huske på at markedet er mye bedre i Oslo.

Har erfaring med markedet i Trondheim. Det virker som om mange jobber går via nettverk der, siden miljøet i byen er relativt lite. "Alle kjenner alle".

Skal du få en jobb via søknad og intervju må du ha noe å slå i bordet med, om det er en god personlighet eller spesielt attraktiv kompetanse.

I Oslo virker et som om det er mer arbeidstagers marked.

Lenke til kommentar

tror ikke du skal grave deg av dette. Det kommer garantert verre ting å forholde seg til. 

Her er det bare å finne deg en hvilken som helst jobb å gå til. Den trenger ikke være typisk kjempe kjekk, for du har jo bare tenkt å være her mens du søker andre jobber som du egentlig vil ha.

Jada man skal kose seg her i livet, men det er ikke verdens undergang å ha en midlertidig jobb mens man venter og søker på noe annet man vil ha.

Jobben du ønsker deg kommer din vei til slutt. Jeg regner også med at det blir lettere når du har en jobb å vise til som du er i nå. Om det så er rema. uansett om du sitter på en riktig så fin utdannelse. 

Endret av Smultring77
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...