Gå til innhold

Krydder og salt på chips/snacks


Hvaldimir

Anbefalte innlegg

Det var en som mente det hadde blitt mindre og mindre krydder på chips/snacks med åra. Stemmer det? Jeg tror saltmengden er lik, fordi den står det opplyst om på varedeklarasjonen og jeg pleier å følge med på det siden jeg ikke liker så mye salt på chips/snacks (helst så lite som mulig, av de mengdene som er på produktene i salg). Men mulig det har blitt mindre krydder. Jeg syns egentlig saltsmaken dominerer chipsen så jeg vet ikke. De med "biffkrydder" blir veldig kraftige, med masse salt og masse buljong.

 

Lurer også på hvordan det er så jæskla mye salt på Superchips og andre lignende snackstyper som er produsert av potetmasse i stedet for hele flak med potet? Det er jo 3-4-5 g, mot ned mot 1 g på vanlig potetgull.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, kanskje jeg tar feil. Jeg spiste mye paprikapotetgull da jeg var mindre, ja, og salt og pepper, og de med dill, og mye annet ^^ Spiste mye knaskeri når jeg var liten. Og jeg mener bestemt å huske det var mer smak i det enn det er i dag. Har ikke noe annet enn min intuisjon å gå på. Og jeg tviler på at vi noen gang får vite sannheten, for dette er sikkert sterkt hemmeligholdte forretningsmetoder.

 

Hvis salget holder seg like godt med 30% mindre krydder, uten at det endrer smakens karaktér så mye at folk flest legger merke til det, så gjør de naturligvis det. Samtidig har potetgull blitt -dyrere-! 150 kr/kg er jo helt sinnssykt dyrt. Ofte over 200 kr/kg også.

 

Nei gitt, de gjør det de kan for å spare penger, jeg tror ikke det er mange produkter som beholder nøyaktig den samme ingrediens- og smakssammensetningen i alle år. Dette tror jeg de endrer på akkurat som de føler for.

 

Vi ser et produkt- og varemerke, og tror det skal være helt likt hele tiden. Det stemmer naturligvis ikke. Ta kjøttprodukter, for eksempel. En gris er en gris, men fóret grisen får, fórblandingen, den endrer seg hele tiden. Da endrer jo næringsstoffene i kjøttet seg også.

 

Det blir bare teorier fra min side, men det får så være. Business er business. Kan de tjene mer penger og slippe unna så gjør de dét!

Lenke til kommentar

Vi ser et produkt- og varemerke, og tror det skal være helt likt hele tiden. Det stemmer naturligvis ikke. Ta kjøttprodukter, for eksempel. En gris er en gris, men fóret grisen får, fórblandingen, den endrer seg hele tiden. Da endrer jo næringsstoffene i kjøttet seg også.

 

Heldigvis vet vi at potetchips er det verste man kan spise uansett.

Lenke til kommentar

Det er langt frå utenkeleg at krydringa har endra seg, matvareprodusentane gjer stadig endringar på produkta for å tilpasse seg forbrukarane mest mogleg.

Sjå berre på Coca Cola som skal være samme laga på oppskrift, det er stor forskjell på smak alt etter kva land kolaen er produsert. Ein ser det også tydeleg når ein ser på sukkerinnholdet i brus i forskjellige land.

 

Ein anna grunn kan være at det ikkje er chipsen som har endra seg, men at forbrukaren har vendt seg til meir og meir salt og dermed synes alt utan nok salt smaker lite. I tillegg så er det slik at etterkvart som at folk blir eldre så smakar mat mindre, så ein kan godt huske at ting smakte meir før sjølv om produktet er heilt likt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...