Gå til innhold

Se forskjell på forskjellige tv-er


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe nytt tv (4000-7000 ish i budskjett) og skal nok vente til black friday. 

Spørsmålet er hvordan ser man forskjellen mellom tv-er?

Såklart må tv-en ha - 4k, hdr, minst 3 hdmi porter, helst mer enn 60 hz, helst oled med led funker (utifra budskjett), hvis det er led er det viktig at det er bakgrunnsbelysning og ikke side, og helst med dimming. 

 

Fordi på Black friday så må man nesten vite va man skal se etter, og ofte er det ikke mulig å se på tv-ene før man kjøper dem, så hva mer må man se etter?

 

Hva f.eks er forskjellen mellom disse tv-ene?

 

Philips 55" UHD LED Smart TV 55PUS6754

Og

LG 65" UHD Smart TV 65UM7100
og

Samsung 55" UE55RU6025K

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-qfohT7

Som Axefjord sier, det beste er å sjekke reviews på nettet. Det er rimelig umulig å si noe om hvor bra en TV er ut fra spesifikasjonene dessverre.

 

Tatt budsjettet ditt i betraktning er OLED utelukket, da får du mye mer for pengene med en LCD TV som de du nevner. Dersom HDR er viktig, så ville jeg sett spesielt på hvor mange "lokale dimming" soner den har, da dette har stor betydning for lyslekkasje med HDR. Men ellers ville jeg uansett ha googlet noen reviews på aktuelle kandidater.. jeg har dessverre ikke kjennskap til noen av de du lister opp til å kunne anbefale noe

Lenke til kommentar

Det vil neppe være de store forskjellene mellom bildekvaliteten på TVer i 6-/7-serien som du lenker til. Forskjellen ligger i ytelse og utvalg i apper for smart-TV, og ev andre funksjoner. Jeg har byttet fra en 2018-modell LG til en 2019-modell Samsung, begge i 6-serien. I tillegg til at responsen i smart-TV er mye bedre på Samsung enn den var på LG, støtter den også flere tjenester. Den har Apple-TV-app, så du kan se innhold du har kjøpt/leid gjennom iTunes, uten at du bruker Apple-TV eller caster fra iOS-enhet. I tillegg støtter den Google Home, noe jeg aldri fikk støtte for på LGen.

Lenke til kommentar

Takk for alle svarene! Det var litt som jeg hadde mistake om.
Hvilke opperativ systemer har vi tilgjengelig i Norge til smart tv-er og hvor viktig er det egentlig? Har aldri hatt et smart tv. Hvor stor forskjell er det mellom de? er det kun små detaljer eller er det faktisk store forskjell når det kommer til hvilket apps, respondstid og oppdatteringer? 

Lenke til kommentar

Tror det blir vanskelig å få en god HDR TV i den prisklassen. Kanskje Sony sin XG9505, men veldig tvilsomt at den vil falle så lavt ned i pris. Evt noen av Panasonic sine modeller, men har ikke lest noe særlig av tester på de ennå. Men på Samsung f.eks. så må du vel opp på Q70/Q80 for å få skikkelig HDR, og de tviler jeg på vil komme såpass langt ned i pris. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...