Gå til innhold

Fysikk muntlig eksamen


Reddington7

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Muntlig eksamen i fysikk er delt inn i 2 deler. Del 1 er faktisk skriftlig, hvor du tildeles et oppgaveark som skal besvares etter beste evne. Her er som normalt alle hjelpemidler tillatt. Læreboka er regnet som et lovlig hjelpemiddel. Du har relativt kort tid på å besvare disse spørsmålene, så vær konkret og ikke kast bort tid på spørsmål du ikke har begrep om. Etter at besvarelsestiden har løpt ut, skal besvarelsen leveres inn til sensorene (vanligvis 2 sensorer)

 

Sensorene bruker litt tid på å evaluere besvarelsen din fra del 1 av eksamen (ca 30-45min) før du kalles inn til del 2 av eksamen. Det er her den muntlige delen av eksamen begynner. Først skal du begrunne og forklare hvordan du kom frem til den besvarelsen du gjorde i del 1. Deretter kommer en uforberedt del hvor sensorene plukker et tilfeldig kapittel fra boka (f. eks termofysikk eller kosmologi) 

De stiller deretter spørsmål ut ifra "kapittelmålene" fra det aktuelle kapittelet (altså kjennskap det er forventet at du har tilegnet deg i kapittelet)

Det er lett å få det vi kaller "jernteppe" ved den muntlige delen av eksamen. Det viktigste aspektet ved muntlig eksamen er å huske at sensorene foran deg er helt alminnelige mennesker. Dersom du ikke kan hele svaret på et av spørsmålene, så prøv å ressonere deg frem til et svar. Sensorene er der i utgangspunket for å hjelpe deg med besvarelsen din.

Husk at det også er ubehagelig for sensorene å gi deg stryk karakter når du sitter rett fremfor dem. Gjør ditt beste og vis at du har interesse for faget, så skal du se at du er langt på vei mot en ståkarakter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...