Gå til innhold

Lanserer satellittbredbånd med opptil 50 Mbit/sek


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er jo gammelt nytt. Installerte paraboler for breiband for sikkert 5-6 år siden. Helt håpløst for gaming og livestreaming.

 

Helt enig og blir det snø vær eller overskyet så blir det problemer og å ha en viss datamengde å bruke blir helt håpløst gammel dags særlig for oss som gamer osv over nett og laster ned spill på tarabytes i måneden så er dette fullstendig ubrukelig!

Lenke til kommentar

Hva var hastigheten da den blir strupet ?

<1 Mbps ikke OK over 1 Mbps fortsatt OK

"Surfbeam 2" (https://en.wikipedia.org/wiki/KA-SAT#Communication_systems) teknologien som leveres på samme plattform/satellitt støttet i 2011 6MBit upstream. Hva leverandøren kan tilby norske abonnenter har jeg ikke funnet noe informasjon om.

 

Edit: blingsa litt på det du skrev.. trodde du tenkte på upstream hastigheten. :)

Endret av MartinGM
Lenke til kommentar

Er det slik med satelitt bredbånd funger det på fly\båt uten det koster ekstra?

Er vel i så fall eneste fordel mot annet, fordi er veldig dyre priser per mb på fly kan fort koste 30 kr per mb så der er satelitt bredbånd lønnsomt.

 

Lykke til med å få med deg parabol-mottaker inn på et rutefly, da! Er ikke akkurat snakk om signaler du kan ta i mot på vanlig mobil, for å si det slik ...

 

Eier du ditt eget fly, endret jo ting seg litt. Så ja, da kan du alltids vurdere.. Men prisen Norwegian/SAS tar på sine flyvninger er styrt av markedet, ikke av faktisk selv-kost. (Det vil mao alltid koste å låne nett hos flyselskapet.)

Lenke til kommentar

Blir spennende HVIS SpaceX begynner å levere fullverdig tjeneste på Starlink. Da snakker vi om forsinkelser mellom en og to størrelsesordener lavere enn det som eksisterer i dag.

Jeg tror i alle fall at de etablerte aktørene som opererer med GEO-satellitter kommer til å merke konkurransen. Men igjen, det krever at SpaceX leverer det dem lover, noe som gjenstår å se.

Da har man plutselig et globalt nettverk nesten uten skygge, høy fart og (antatt) lave priser. Kommer nok ikke til å ta lang tid før de fleste skip har hoppet på det toget.

 

Det er jo LITT avhengig av hva Musk sitt system vil koste. Vi kunne tenkt oss å ha det på hytta, men bare i sommerhalvåret. Og ikke til de prisene og med den datamengden som er i dag. Da er faktisk 4G rimeligere.

Lenke til kommentar

Det er jo LITT avhengig av hva Musk sitt system vil koste. Vi kunne tenkt oss å ha det på hytta, men bare i sommerhalvåret. Og ikke til de prisene og med den datamengden som er i dag. Da er faktisk 4G rimeligere.

Det er så vidt jeg kjent ikke kommunisert noe annet enn at det skal være konkurransedyktig priset.

Men selvsagt blir det noe dyrt hvis du bare bruker det 4-5 måneder iløpet av åraet, men må betale for 12.

Lenke til kommentar

Vitsen er vel å gjøre noe med at vi ikke har god internettdekning over hele kloden i dag. Ute i bushen eller midt ute på havet er noen Mbps bedre enn ingen.

 

Poenget mitt var vel at de kan utruste satelitten med mer båndbredde. Kanskje på bekostning av vekt i solcelledelen, andre energiformer dersom det er mer strømhungrig. Hvert gram teller nok, men oppskytningen er som sagt dyr nok, så det burde være rom for state-of-the-art utstyr som koster penger inn i budsjettet. Det går ikke å angre seg etterpå, for da må det skytes opp en ny satelitt som tilbyr det man ønsker.

 

Og når man regner inn at ikke hver oppskyting er alltid vellykket i regnskapet, kan selvsagt tippe begge veier dersom utstyret er sinnsykt dyrt nok. Men, det er kanskje forsikringsselskaper som tør å gamble..

Endret av G
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...