Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Bærekraftig utvikling, naturfag, vg1 studiespesialiserende


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At det alltid finnes jobber nok til at økonomien kan gå rundt, nok skoleplasser, at det utdannes nok folk til jobbene i fremtiden, hvordan legge til rette for dette. Og alle andre nyanser imellom, som veiutbygging, økologi og klima skal tas hensyn til. Kriminalitet, forebyggende holdningsarbeid, hvordan forhindre kriminalitet. Hvordan samarbeide med andre kommuner og fylker, og land. En million ting å tenke på og det må skje innen tidsrammer.

 

Ressursforvaltning også, hvordan naturens ressurser tas ut, prosesseres og skaper mest mulig jobb til flest mulig, på en sånn måte at det skaper mest mulige positive verdier for alle aldersgrupper. Hele menneskeheten ivaretas. Men det skal jo skje på en måte så ting ikke blir for ineffektivt også, så det blir en balanse mellom fremdrift og ineffektivitet. Det finnes bare så mye ressurser og mye av politikk og bærekraftighet dreier seg om å forhindre krig og opprettholde maktbalansen, stort sett å hindre sutrete makthavende psykopatiske diktatorer å få kloa i for mye ressurser. Det er derfor forebyggende arbeid og genuin utdannelse (ikke bare teori) er så viktig.

 

Det kan gripe inn i politikk også, hvilke kjerneverdier som påvirker utviklingen over tid. Så som blå verdier, som er fritt marked, kapitalisme, størst mulige forskjeller, og minst mulig restriksjoner (den sterkestes rett vinner), eller røde verdier, som betyr planøkonomi, alle skal få det likest mulig, best mulige muligheter for alle, men utvikling kan hindres da alt tar veldig lang tid fordi alle skal inkluderes, men det er etter min mening det mest etiske riktig. Det kollektive vinner over tid, og ikke enkeltindivider. Grønn politikk er naturligvis klima og økologi i fokus, og da blir gjerne produktivitet og industri i bakevja, men det er viktig også.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...