Gå til innhold

Hvorfor er ikke fullautomatisk skytevåpen lov i norge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
debattklovn skrev (2 timer siden):

https://www.nrk.no/vestland/19-aring-pagrepet-med-kniv-_-sa-hun-skulle-knivstikke-tilfeldige-pa-floyen-1.15023250

Jente(19) skulle knivstikke tilfeldige ofre på et av byfjellene i Bergen. 
Slike folk finnes i samfunnet og uskyldige må kunne få beskytte seg mot dem. 

Legalisering av skytevåpen er det eneste som gir mening. 

I USA ville hun sikkert ha hatt rett til å bære pistol. Regner med dette er rus eller psykisk kanskje kombinasjon.

Ingenting av det fører såvidt jeg vet til nekt i USA.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 5/27/2020 at 11:06 AM, debattklovn said:

De kan ikke lovverket og eller har frykt for våpen som følge av for mye titting på Hollywood-actionfilmer. Men denne frykten er en subjektiv følelse hos noen få. 

 

Jeg håper du unnskylder meg for å låne et innlegg fra Arbery-tråden, og annerkjenner at det samme argumentet har vært gjentatt gjennom denne tråden.

Det jeg ikke forstår, er den påståtte sammenhengen mellom Hollywood-film og aversjon mot våpen.
For selv om jeg fint går med på at deler av Hollywood er svært liberale og venstre-lent, synes jeg det i liten grad avspeiles på lerretet når det kommer til våpen.
Tendensen slik jeg ser, er derimot å presentere våpen som en nyttig løsning på hva det måtte være.
Jeg kan nesten ikke huske noen problematisering av våpen som verktøy i de mest typiske produksjonene.
Hvorvidt man regelrett fetisjerer og romantiserer våpen og vold, varierer selvsagt etter filmens innhold, takt og tone, men forekommer jo også temmelig hyppig.
Heis- og bilkjøring er vel mer problematisert på film, enn våpen er?

Kanskje jeg misforstår poenget, og at det ikke dreier seg om glorifisering av våpen som sådan, men at Hollywood portretterer dem forhøyet og urealistisk?
Om det er tilfelle, er jo dette tilfellet med det meste av Hollywood filmproduskjon, og filmproduksjon forøvrig; At ting presenteres på mer fantastiske vis, for å gagne filmen, snarere enn rent realistisk.
Om folk skulle vært så preget av dette fenomenet at de ikke lenger var istand til å betrakte våpen nøkternt, skulle man jo tro det var tilfelle for alle andre elementer som presenteres i film, som kjærlighet, dans, snø, vær, raketter, lys, etc.
Og kanskje er det tilfellet at film preger vårt syn på det ene og det andre, men det kan jo sies om reklame, aviser, og media forøvrig.
Å ta utgangspunkt i det som forklaringsmodell, vitner kanskje om manglende tillit til folk, eller egen beleilig virkelighet. (som igjen, antagelig vil la seg ramme av samme kritikk?)
 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (8 timer siden):

Heis- og bilkjøring er vel mer problematisert på film, enn våpen er?

Er det? Biljakt scener er da minst like mye glorifisering av risikofylt kjøring som action scener med våpen er glorifisering av det. Og i tillegg til biljakt scener så har man jo en god del "joy ride" scener, og til og med hele filmer dedikert til "joy ride" kjøring med gate racing, osv.

Lenke til kommentar
16 hours ago, Storm_Eagle said:

Er det? Biljakt scener er da minst like mye glorifisering av risikofylt kjøring som action scener med våpen er glorifisering av det. Og i tillegg til biljakt scener så har man jo en god del "joy ride" scener, og til og med hele filmer dedikert til "joy ride" kjøring med gate racing, osv.

Tja, påstanden var jo ikke at det ikke glorifiseres, for det er jo åpenbart, men i mindre grad enn våpen, da mitt inntrykk er at bilen oftere også får være kilde til ulykker, kjører seg ihjel, kjører på noen etc.
Om et våpen dreper noen, utfører den jo sin 'oppgave' på samme måten som bilens 'oppgave' er å kjøre noen, skulle man problematisert våpen på film, måtte jo våpenet gå av ved en ulykke, fikles med av barn, etc. Noe jeg mener sjeldent skjer.
Det er jo nokså naturlig da, våpen er jo et supert virkemiddel om du er forfatter, folk kan kortfattet peke på folk for at de skal dø, ta kontroll over situasjonen etc. Jeg synes ikke det er rart hvordan de fremstilles på film, men jeg forstår ikke helt hva debattklovn sikter til når han mener folks negative syn på våpen er formet av Hollywood.
For alt jeg kan se, ville vel folk ha ganske positivt syn på våpen om de skulle la Hollywood diktere deres bruk og nyttighet.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...