Gå til innhold

Hvorfor er ikke fullautomatisk skytevåpen lov i norge?


Anbefalte innlegg

Haha, ikkje overraskende å høyra debattklovn bruke billige angrep på karakter fordi eg våge innrømma at, når eg var ein ung tenåring, så var det skummelt å sjå eit samfunn som meinte våpen var nødvendig.

Eg er ikkje redd skytevåpen, eg er heller meir redd for kva det representere. For meg representere skytevåpen i offentleg rom ein mangel på kontroll på situasjonen. At politiet går med skytevåpen symbolisere for meg ein vurdering av at området er direkte farleg.

Dette virke det ikkje som om eg er aleine om; norsk politi bruker ordinært ikkje å gå med skytevåpen heller, og når dei går med skytevåpen er det pga ein vurdering av terror-trusler frå PST. Så vidt eg kan sjå er båe politi og PST egentleg ganske enig med meg at skytevåpen i det offentlege er upassende.

Men guder forby at eg er uenig med debattklovns voldsfantasier.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, frohmage said:

Eller et tegn på at de ikke greier å forsvare seg selv eller allmennheten uten skytevåpen.

Politiet kan bare forsvare allmennheten akkurat der som de er. Politiet kan ikke garantere for noens sikkerhet når nærmeste patruljen er 15 km unna. Politiet kan ikke være på alle steder samtidig og kommer som regel ikke på åstedet før kriminaliteten allerede har funnet sted. Derfor burde vi ha lovlig bevæpning.

Quote

Jeg bor heldigvis i en trygg by. 

Så bra. Folk flest trodde Utøya var en veldig trygg plass å være på også. 
 

Lenke til kommentar
2 hours ago, mandodiao said:

Uenig.

Jeg tenker at man har en tydelig underliggende frykt når man kjører bil.

Der av aggresiviteten noen uttrykker i trafikken, og de irrasjonelle valgene folk tar i pressede situasjoner

Aggressiviteten noen uttrykker i trafikken er vel på grunn av frustrasjon mot andre trafikkanter eller frustrasjon mot at det går for sakte. Er vel derfor at noen velger å ta ulovlige forbikjøringer og lignende. Fordi de er utålmodige øker de sin egen og andres skaderisiko, ikke p.g.a frykt. 

Lenke til kommentar
debattklovn skrev (45 minutter siden):

Aggressiviteten noen uttrykker i trafikken er vel på grunn av frustrasjon mot andre trafikkanter eller frustrasjon mot at det går for sakte. Er vel derfor at noen velger å ta ulovlige forbikjøringer og lignende. Fordi de er utålmodige øker de sin egen og andres skaderisiko, ikke p.g.a frykt. 

Det er i slike situasjoner det utspiller seg ja. Men det jeg mener er at det utspiller seg oftere og mere tydelig, mye pga. at man befinner seg i en x-tonns maskin i x-hastighet, som får store konsekvenser viss et uhell skulle skje,  Aka frykten øker forsvarmekanismen.

Til ditt andre eksempel med fly, så har jeg både reist nok, og jeg har jobbet på flyplass. Og det er ingen tvil for meg at mentaliteten til folk forandres i slike situasjoner. Med sikkerhetskontroll, sikkerhetsrutiner, frykten knyttet opp mot å fly etc

Direkte sammenlignbart med din frykt for de kriminelle i samfunnet, øker du ditt behov for å forsvare deg, med å ville virke agressiv/selvsikker og fryktløs med våpen.

Viss jeg bjeffer høyt oppfattes jeg ikke som redd. Dette finnes det mange eksempler på.

Lenke til kommentar

Trafikken er forsåvidt også dritskummel. 

Kor mange her får hjerta i halsen fordi ein jævla tosk skal køyra forbi ein syklist midt i ein sving? Og ligg godt over midtlinja i prosessen. Guder veit eg oppleve nok av dei idiotane.

Seinast her om dagen køyrde eg heim frå jobb og, og så varsel-trekant langs vegen. Nokon hadde køyrd i grøfta. Eg sakka ned for å vera obs på folk, og evt sjå om eg måtte gjera noko sjølv. I det augeblikket flyr ein jævla idiot forbi på venstre. Midt i ein sving uten sikt, rett ved ein nyleg trafikk-ulykke, og med motgående trafikk ikkje langt unna...

Og gud bedre, aldri våg å vera passasjer. Eg blir direkte livredd av å sitta på med bror min, sida han kan finna på å sjå over skulderen og prata med deg i baksetet mens han køyre. Han har kontroll, slikt sett, men det er jævla skummelt likavel...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Selvfølgelig er youtube et ekkokammer. Det ligger jo i forslagene. Du får forslag på videoer du kan se basert på hva du har sett på tidligere. Der har du jo hele definisjonen på et ekkokammer. Det  betyr ikke at du ikke får forslag på andre ting, men det du viser interesse for vil dominere i stor grad. Altså: Ekkokammer.
Hvis du viser at du ser mye på NRA TV (som jeg mistenker du gjør) så vil du få mange forslag fra NRA TV samt andre videoer med samme type innhold. Det er hva youtube gjør. Det er modellen de bygger sitt firma rundt. Det er derfor de tjener masse penger. Det er derfor folk gidder komme tilbake, og det er hvorfor folk bruker det så mye som de gjør. De kan se på ting de liker å se på, og få forslag til lignende ting slik at de fortsetter å se på det.
Det er slik med alt du ser der, og enhver skrivebordskriger med en agenda kommer til slutt ut av det med "<hva nå enn jeg bryr meg om> begynner å bli kjempestort og verden vil våkne opp til dette snart". Alle, absolutt alle, slike ting har dette til felles og de som graver seg ned i det tror de er verdens midtpunkt fordi de tror det de blir foret med er større enn det egentlig er. Ekkokammer.
Som du.

Endret av fokkeslasken
Lenke til kommentar

Vet du hvor ekkokammer kommer fra? Jeg gjetter nei. Ekkokammer kommer fra mange hundre år siden hvor man prøvde å finne ut av hvordan lagre lyd. Man bygde store rom med rette vinkler og harde materialer, hvorpå man gikk inn for å rope og hoie og løpe ut og lukke døren etter seg. Så, en stund etter, åpnet man døren og gikk inn og man kunne høre restene av lyden man lagde.

Ekkokammer.

De mente de var inne på noe smart.

Endret av fokkeslasken
Lenke til kommentar
2 hours ago, fokkeslasken said:

Alle, absolutt alle, slike ting har dette til felles og de som graver seg ned i det tror de er verdens midtpunkt fordi de tror det de blir foret med er større enn det egentlig er. Ekkokammer.
Som du.

Jeg tror jeg er verdens midtpunkt? Jeg trodde ikke det sist jeg sjekket, men hvis du sier det så må det jo stemme. 

Lovlig bevæpning ville ført til at folk kunne beskytte seg selv når Politiet ikke er der for å beskytte dem. Som er 99.9% av tiden. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...