Gå til innhold

Kan man gjøre karriere som selvlært programmerer?


Anbefalte innlegg

Antatt at du ikke har noen særlig erfaring med programmering i forkant, kan jeg anbefale deg å danne deg kompetanse på Wordpress.

Etterspørselen er enorm i Norge (og verden for så vidt), så her vil det være mulig å selge bistand på timesbasis, uten at det er noen bratt læringskurve.

 

1-3 timer annen hver dag er lite hvis du også tenker å gjøre karriere av programmering, men om du insisterer, vil jeg anbefale deg å lære et vel dokumentert språk (eksempelvis PHP) og lage et gjensalgbart produkt på nett, som du drifter selv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet-wbFCx2dJiX

Ja, det kan du. Hvis du er smart. 

Selv om man har en PC og tilgang til all verdens informasjon, så er det ingen selvfølge at programmering er enkelt. Tvert i mot er det på linje med avansert matematikk. Du må ha evnen til å se et stort og komplekst bilde, samtidig som du evner å fokusere på alle detaljene samtidig. Dette er sannsynligvis det faget hvor du kan være en av de aller smarteste og flittigste, som kan lese 10 timer hver dag, 20 år i strekk og allikevel føle deg som en dilletant.

Det er så uendelig mange faktorer og variabler at det er helt sinnssykt. Å dille og dalle med en gitar et par timer annenhver dag er egentlig nok til å konkludere med at du ikke kommer til å bli en programmerer. 

Lenke til kommentar

Å ikke ha formell kompetanse er alltid vanskelig å rettferdiggjøre. Skal du begynne med programmering så hiv deg på noen åpne kildekode-prosjekter og bygg opp en portefølje på Github. Opprett en Linkedin-profil å hold denne oppdatert så skal du nok se at det ikke skjer saker og ting etter hvert.

@displayname1337 Jeg antar at etter 16 år med gitarspilling så er det som med muskelmasse at det holder med mindre økter for å beholde samme erfaringsnivå/styrke kontra femdagersøktene man har innledningsvis når man er godt i gang.

Som du nevner er det veldig fint med god matematisk forståelse, men ikke et absolutt krav.

Endret av SpecialForce
Lenke til kommentar

Jeg fikk ukentlig forespørsler fra headhuntere da jeg stod som åpen på LinkedIn. Det er nok for det meste stikkordbasert cold calling, men det er en utmerket måte å utforske muligheter på.

Det er lite negativt å si om LinkedIn. Man kommer mye raskere på rett fot der enn med å søke rundt på arbeidsgiver sine premisser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
SpecialForce skrev (7 timer siden):

Jeg har selv fått flere jobbtilbud via Linkedin ...

Du tok den ikke helt ...

SpecialForce skrev (9 timer siden):

Opprett en Linkedin-profil å hold denne oppdatert så skal du nok se at det ikke skjer saker og ting etter hvert.

Det du skriver er altså at det "ikke" skjer saker og ting, dersom man har en oppdatert LinkedIn-profil ?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...