Gå til innhold

Telia kaster ut Huawei


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Patetisk.

Syns du bør begrunne dette, jeg ser eneste ulempen å droppe huawei at prisen muligens blir litt høyere med ericson og nokia.

Men det får teknisk svare på, om noen vil ta den diskusjonen, for det frykes mobildata blir dyrt en del år frem i tid.

Synd telia ikke vil starte på 5g før 2020.

Ice og telenor er lengere frem på 5g selv om telenor har prøvenett på fornebu og kongsberg og elverum.

så må det en del mere til å kalle det 5g.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Derimot skjer det jo ikke noen endringer på eksisterende kontrakter eller utstyr.

 

 

Neivel ?

 

"Huawei får dermed ikke levere 5G-nettet til Telia, og over tid skal også 4G-utstyret de har i Telias nett erstattes med Ericsson-utstyr. Rubbel og bit skal byttes ut, ifølge Foss. "

Lenke til kommentar

Neivel ?

 

"Huawei får dermed ikke levere 5G-nettet til Telia, og over tid skal også 4G-utstyret de har i Telias nett erstattes med Ericsson-utstyr. Rubbel og bit skal byttes ut, ifølge Foss. "

Dette la de til med en oppdatering senere, altså det var ikke der når jeg skrev min kommentar (jeg har fått varsel 10 ganger nå om oppdatert artikkel)

 

Det er derimot fortsatt click-bait. De hiver fortsatt ingenting ut. De bytter over tid. Altså når de oppgraderer eksisterende basestasjoner, så oppgraderer de med nytt utstyr fra Ericsson, som også da klart har vært et anbud. Det er ikke slik at de setter i gang storaksjon nå og skrur ned alt utstyr fra Huawei og putter opp Ericsson utstyr istedenfor. Det gir jo artikkelen inntrykk av. At Telia liksom har bestemt seg for at Huawei er en sikkerhetsrisiko og nå skal alt ned med en gang. De sier ganske klart "over tid". "Over tid" kan være 10-20 år.

 

Det er selvfølgelig mulig at usikkerhet rundt lover mot å bruke Huawei utstyr og risiko for USA sanksjoner for selskaper som bruker det har påvirket Telia sin beslutning her, men det er jo rene spekulasjoner. Og jeg synes ikke en nettside for teknologi-nyheter skal legge så mye opp til spekulasjoner rundt politikk. Det burde være klart at jeg leser tek.no og ikke vg.no

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er vel strengt tatt ikke Telia som har latt seg styre av noe, Norge har latt seg styre av USA, noe vi alltid har gjort, og det er en uting. At USA driver med overvåkning snakker ingen om, til tross for at det er påvist, men når andre gjør det(uten at det er bevist), så blir det brått kjempe farlig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Telia lar seg styre av den psykopaten i USA?

 

I kina, så pleier vanligvis staten å forplikte kinesiske bedrifter til å spionere når de blir internasjonal store. Bedrifter som er startet i utlandet men produsert i Kina er immun til dette, nettopp fordi de har kontroll over sine egne lokaler. Kina er jo alliert med badboys only, som Nord Korea, Iran, Venezuela, Russland, sånne land som kun truer vesten. Skulle ikke forundret meg om Russland betalte store penge summer til Kina for å selge norsk informasjon til dem. Spesielt når mange norske bedrifter er i direkte konkurranse med russiske bedrifter. La Huawei bli en del av 5G nettet i Norge er jo helt sykt, spesielt når de største norske bedriftene vil bruke nettet, hvor de krever sikkerhet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...