Gå til innhold

Her er den tredje iPhone-oppdateringen på én uke


Anbefalte innlegg

Et nytt sikkerhetshull er forøvrig funnet i iOS sin Webkit, som har tillatt skadelige annonser i nettleserne. Siden Apple tvinger alle nettlesere som vil inn på plattformen å bruke Apple Webkit fremfor deres egne (nei til konkurranse mao), rammer dette alle nettlesere på iOS.

De sliter med kvalitet om dagen for å si det sånn.

 

https://www.macobserver.com/news/webkit-zero-day-malvertising/

Dette var to uavhengige men lignende exploits fra samme kilde. Den første, som kun rammet Chrome på iOS ble oppdaget i April og fikset av Google to måneder senere. Den andre, som rammet WebKit og Safari ble oppdaget i august, og fikset gjennom iOS-opppdateringer halvannen måned senere. Slike exploits trenger med andre ord ikke nødvendigvis å henge sammen med nettlesermotoren (WebKit, Blink, osv) men kan like gjerne ramme andre deler av nettleserkoden, som i det første tilfellet.

I relaterte nyheter har vi dette, for å holde oss til det dagsaktuelle: https://www.digi.no/artikler/skadelige-apper-med-over-330-millioner-nedlastinger-ble-funnet-pa-google-play-i-september-dette-er-de-storste-truslene/475417

 

Og slik går no dagan... malwertising, adware, malware, osv. er en konstant katt-og-mus lek som angår alle plattformer, relativt uavhengig av OS, nettlesermotor eller nettleser. Dette kan illustreres med hvor bredt nedslagsfelt eGobbler har:

1*mpU4ttejhGx0CBDBpw5F2A.png

 

1*5C_DqKLXIBD3WfMJQehZ2Q.png

eGobbler Targeting By Operating System

Endret av Newton
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...