Gå til innhold

Samboer trenger ny mobil (alternativ til Iphone)


emrossel

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Kona har en gammel Iphone 6 som er i ferd med å ta kvelden. Hun er ikke spesielt interessert i mobiler ut over at de må virke og ta bra bilder, men hun har liksom låst seg i Apple universet med Macbook Pro og Ipad i tillegg.

 

Jeg er svoren andriod fan og mener at hun vil få langt mer for pengene hvis hun velger en Andriod mobil, men så er jeg litt usikker mht hvordan en android telefon vil samarbeide med hennes appleunivers. 

 

For å være ærlig så snakker vi vel primært om synkronisering av bilder mot macen.

 

Så til spørsmålet..... Bør hun gå for en Iphone 11 eller kan hun klare seg med en Android telefon med bra kamera.

 

Noen som våger seg på et svar og kanskje et forslag til mobil for henne. Selv har jeg Samsung S9+ 

 

Ser frem til svar :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis kona di vil ha iPhone, og du har vært gift lenge nok, så bør du la henne velge selv. Velger du for henne må du regne med at hver gang hun opplever noe negativt med denne nye telefonen, så slår det tilbake på deg. Fordi det var du som valgte denne for henne.

 

Ja, du kan få mye mer for pengene med en Androidtelefon, men hva vil hun ha? Du kan få mye mer for pengene dersom du kjøper en ring av stål, men tror du hun vil like den like mye som en gullring?

 

Du må se an litt om hun er klar for å lære seg et nytt system og dermed forandre på mye pga dette. Og om det er verdt all den kjeften du kommer til å få når appene hennes på Androidtelefonen er ganske mye dårligere eller bare litt annerledes enn det var på iPhonen hennes.

 

Og så skal det nevnes at kommunikasjon mellom en Mac og en Androidtelefon ikke alltid er så veldig god.

 

Til syvende og sist er det vel hva hun vil som betyr noe, og ikke hva du foretrekker?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Så til spørsmålet..... Bør hun gå for en Iphone 11 eller kan hun klare seg med en Android telefon med bra kamera.

Det er jo egentlig ikke mulig å komme med noe fasitsvar. Hun vil absolutt kunne få mer for pengene med Android, spesielt om du holder deg borte fra toppmodellene til Samsung, men hun må lære seg et nytt system. Jeg ville ikke presset for mye. Det er for øvrig ganske mye mer enn synkronisering av bilder som kanskje ikke du ser sånn helt umiddelbart. Deling av passord mellom enheter, iMessage på alle enheter, kontakter synkroniseres enklere. En del av det kan også fikses med en Android, men da må du beregne noen timer for å sette det opp for henne. Samtlige apper må for øvrig også kjøpes dobbelt hvis hun skifter nå.

 

Husk at for henne kan de tusenlappene ekstra være verdt det for å få noe kjent. Og du vil bruke betraktelig mindre tid på å hjelpe henne.

 

For øvrig: Min egen erfaring er at det lønner seg å skifte iPhone før de tar kvelden. Det er ganske ekstreme priser på bruktmarkedet, så det å selge etter to år gjør at man ikke taper så mye.

Lenke til kommentar

Jeg tror som flere påpeker at det er lurt å gå for en iPhone, samboeren min er helt låst på at det er iPhone som gjelder da hun har brukt iOS siden hun fikk sin første mobil med touchskjerm og ikke vil ha noe annet. En annen ting er overgangen til Android er mer kronglete i forhold til å overføre backup til den nye mobilen mellom ulike operativsystem. 

 

Da en kamerat av meg gikk fra en eldre iPhone til OnePlus 7 Pro så ga han til slutt opp å få en skikkelig overføring av eldre tekstmeldinger og mms, og måtte innse at han måtte leve uten tilgang på disse på den nye mobilen sin. OnePlus viste til en løsning som ikke fungerte og apper som lovet å gjøre overføringen sømløs førte med seg problemer med at tidspunkt for når meldinger var mottatt ikke ble korrekt, mms'er kunne ikke overføres o.l. 

 

Jeg tror ikke Android-mobilen vil være problematisk mot en MacBook når det gjelder å overføre bilder men det hele er nok mer sømløst med en iPhone med Airdrop som gir rask trådløs overføring. Om jeg skulle anbefale en Android-mobil så ville jeg vurdert Samsung S10e/S10/S10+, alt etter hvilken størrelse hun er interessert i, ellers har jo Huawei flere modeller med bra kamera til en fornuftig pris. Det negative med Huawei er den ukjente fremtiden for disse modellene i forhold til handelskrigen mellom USA og Kina, og om det på sikt vil føre til færre/ingen oppdateringer. Om det blir iPhone ville jeg gått for nyeste generasjon pga forbedringene i kameraet og vidvinkellinse som du ikke får på tidligere iPhone-modeller.

Lenke til kommentar

Takk alle sammen for god input. Hun velger selvsagt selv og det nok et poeng som flere av dere har vært inne på at det viktigste er at ting fungerer sømløst for hun er ikke veldig god på å finne ut ting selv. Da er det meg som får "kjeften" og oppgaven med å få ting til å virke :-)

 

Blir nok en Iphone 11 da

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...