Gå til innhold

Hvorfor så enormt hat mot Greta Thunberg?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi har veldig mange personer som formidler budskapet, men dessverre få tydelige internasjonale politiske skikkelser som gjør nok. Det er jo dette Thunberg prøver å forandre.

 

Det er verdenslederene, media og deres finansielle interesser som gir henne en talerstol, uten dem så ville hun vært ingenting.

 

Her er en god oppsummering av FN-talen til Thunberg.

 

post-79346-0-50856900-1571052547_thumb.jpg

Endret av Camlon
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Vi har veldig mange personer som formidler budskapet, men dessverre få tydelige internasjonale politiske skikkelser som gjør nok. Det er jo dette Thunberg prøver å forandre.

 

Spørsmålet da må vel være om hun er en (u)nyttig idiot ?

 

Dersom verdens ledere og medier velger å løfte frem en 16-åring med aspergers som frontfigur for klimasaken, i stedet for forskere og organisasjoner som faktisk vet hva de snakker om, så må det vel være grunn til nettopp det?

 

For egen del kan jeg ikke se noen annen grunn, enn at det er betydelig lettere å avfeie Greta Thunberg, samtidig som man ler, klapper og hevder man tar klimaet på alvor, enn om man skulle slippe til klimaforskere som er noe mer seriøse på talerstolen?

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Spørsmålet da må vel være om hun er en (u)nyttig idiot ?

 

Dersom verdens ledere og medier velger å løfte frem en 16-åring med aspergers som frontfigur for klimasaken, i stedet for forskere og organisasjoner som faktisk vet hva de snakker, så må det vel være grunn til nettopp det?

 

For egen del kan jeg ikke se noen annen grunn, enn at det er betydelig lettere å avfeie Greta Thunberg, samtidig som man ler, klapper og hevder man tar klimaet på alvor, enn om man skulle slippe til klimaforskere som er noe mer seriøse på talerstolen?

Alt dette er spot on!

 

De som burde ta ansvaret (politikerne) kan nå bare vise til at Greta og ungdommen ellers er så engasjerte og vil fikse klimaet, samtidig som de selv sitter og egentlig ikke utretter noe som helst, men de later som de tar det på alvor.

 

Egentlig ganske genialt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ja, det er jo sikkert lettere å avfeie en enkeltperson enten hun er 16 år gammel eller ikke, enn alle verdens forskere på feltet. Problemet er at hun avfeies av mange på bakgrunn av helt andre ting enn klimasaken. Derav kommentarer på sykdommen hennes, alderen, hvor hun kommer fra, konspirasjonen om at hun er "styrt" etc. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det som er greia med alt oppstusset rundt Thunberg, er vel at dette først og fremst er generert av mediene og mye av omverdenen rundt som nærmest daglig proklamerer henne som en slags Messias. 

 

Nominasjonen til Nobels Fredspris er vel et solid eksempel på hvor langt oppstusset har gått. 

 

Hun hadde nok ikke selv tenkt at dette skulle ta så mye av som det har gjort, hun er en tenåring som er glødende opptatt en svært viktig sak som berører oss alle, hun vet kommunisere dette og hun brenner veldig for dette.

 

Med alt sagt og gjort så har frøken Thunberg fått til mye, mye mer enn den vanlige 15-16 åringen. Ikke verst for ei lita ung jente fra Sverige med asperger syndrom og (nå ganske karakteristiske) musefletter. :)

Endret av Computron
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hun hadde nok ikke selv tenkt at dette skulle ta så mye av som det har gjort, hun er en tenåring som er glødende opptatt en svært viktig sak som berører oss alle, hun vet kommunisere dette og hun brenner veldig for dette.

 

Med alt sagt og gjort så har frøken Thunberg fått til mye, mye mer enn den vanlige 15-16 åringen ...

 

 

Så er hun heller ikke den vanlige 15-16 åringen, men ei jente som har to foreldre som er, og har vært, kjendiser i en årrekke, som kjenner alt av tabloid-journalister i Sverige og vet hvordan dette sirkuset fungerer, det er jo mye derfor hun i starten fikk oppmerksomhet.

 

At "noen" så har kommet til den konklusjonen at hun kan benyttes som en marionett i klimasaken, enten det er den ene eller andre siden, eller begge, er helt klart til hennes fordel, dessverre er det neppe til fordel for klimaet.

Endret av 0laf
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Hun er svensk.

Engelsk er ikke førstespråket hennes.

 

Har du noen gang opplevd å måtte snakke engelsk, spontant, til mennesker som stiller et spørsmål du ikke var forberedt på..?

 

Jeg mener.

Tenk deg at du skal fortelle en engelsk person veien til en bussterminal.

Bare oversett i muntlig direkte uten å stoppe:

 

Ikke skriv svaret -- bare forsøk å oversett direkte til engelsk i en hel muntlig setning uten pause, og uten å høres så dust ut at du ville vært flau om du var på TV og ble sett av millioner av mennesker.

 

Seriøst, prøv.

 

"Gå fire kvartaler i retning av statuen av Nøkken, gå ned gaten formet som en flette, så går du rett frem til du kommer til det game postbygget merket med et posthorn, før du tar til høyre og følger trikkeskinnene til bussterminalen."

 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det hadde vært null problem. Det hadde vært enda enklere om det var setninger jeg selv ønsket å formidle og artikulerte i tankene mine, sikkert også i engelsk i utgangspunktet, før jeg artikulerte de muntlig. Å lese norsk mens man oversetter til engelsk er langt vanskeligere enn å bare snakke engelsk i utgangspunktet. Mener jeg da, men så har jeg snakket og skrevet engelsk ganske mye til vanlig i mange år i akademiske og private sammenhenger.

Men når det kommer til stykket så har jeg mer problemer med hva hun faktisk sier med manus, enn hva nå enn grunnen er til at hun ikke sa så mye uten manus.

"This is all wrong, I shouldn't be up here. I should be back in school on the other side of the ocean" [sic] – Mange av oss er helt enige.

"Yet, you all come to us young people for hope! How dare you!" [sic] – Hvem gjør dette? Hvem snakker hun til? Jeg vet ikke med dere, men jeg ser ikke til en yngre generasjon enn min egen for håp. Jeg ser til disse, og disse, osv. Jeg har forøvrig ingen tiltro til en politisk løsning i det hele, foruten å gi nok midler til teknologisk forskning og kanskje kjøpe oss bittelitt tid.

 

"You have stolen my dreams and my childhood with your empty words. And yet, I am one of the lucky ones. People are dying and entire ecosystems are collapsing". [sic] – Det er rom for hennes drømmer, nesten hva enn de skulle være. Verden er fremdeles ikke langt på vei til å gå under. Det stemmer at folk dør og at økosystemer kollapser, men det stemmer ikke at klimakrisen er den viktigste faktoren i dette.

 

"We are in the beginning of a mass extinction, and all you can talk about are money and fairy tales of eternal economic growth." – Igjen, hvem snakker hun til? Har hun ikke fått med seg at det forskes veldig, veldig mye på grønnere teknologi? At nesten hele verden er opptatt med denne problematikken?

Generelt så virker det som at hun snakker til ingen. Det er ingen som er mottakelige til retorikken.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Fanatisme er ikke bra uansett hvilken side av det politiske spektret man ligger.

 

Fanatisme er en følelse av å være fylt med overdreven, ukritisk nidkjærhet, spesielt for en ekstremt religiøs eller politisk sak, eller med en besettende entusiasme for et tidsfordriv eller en hobby. Fanatisme betegner altså en blind, ensidig tro eller begeistring for noe.

How dare you?

 

Thunbergs generasjon er den som er mest materialistisk og mest opptatt av å høste fruktene skapt av generasjonen de beskylder for å ha ødelagt livene deres. Dagens ungdom tar fiberoptisk forbindelse til Internett, mobiltelefoner eller jakker til en halv månedslønn og 4k UHD for gitt.

Endret av BadCat
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Personlig har jeg medlidenhet med henne, hun blir brukt som en gallionsfigur for ytterste venstre.

 

Jeg er enig med at man bør finne andre energikilder enn råtne "dinosauruser" det er et begrenset antall av de.

 

Problemet er at det hjelper ingen ting at vi i Norge kjører el biler på ren kraft når amerikanerne kjører v8'er som bruker over en liter på milen og hele Norges befolkning tilsvarer en forstad til en forstad til en middels stor by i USA. 

 

"Veitrafikk står for 17 prosent av de totale klimagassutslippene" i følge miljodirektoratet.no så jeg fatter ikke hvorfor trafikken skal ta mesteparten av betalingen.

 

Kjilde "https://miljostatus.miljodirektoratet.no/tema/klima/norske-utslipp-av-klimagasser/klimagassutslipp-fra-transport/"

Endret av Maxopp
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Thunbergs generasjon er den som er mest materialistisk og mest opptatt av å høste fruktene skapt av generasjonen de beskylder for å ha ødelagt livene deres...

 

 

Hennes foreldre er altså godt over gjennomsnittet velstående, og hun bor i en leilighet midt i Stockholms beste strøk, som er verdt rundt ti millioner kroner. 

 

Hennes foreldre er også involvert i flere børsnoterte aksjeselskaper som har opplevd stor vekst etter at Greta ble kjendis, samt at familien har gitt ut to bøker omtrent akkurat samtidig som Greta ble kjendis. De har tjent flere titalls millioner på dette.

 

At hennes skolestreik ble "oppdaget" var ikke noen tilfeldighet, det var nøye planlagt, og det står svært ressurssterke personer bak.

Det tekniske aspektet i hennes taler er skrevet av klimaeksperter, blant annet Kevin Andersson, ikke av Greta selv.

Hun er altså en marionett som styres av økonomiske skikkelser i Sverige, ikke klimabevegelsen, personer som Ingmar Rentzhog, David Olsson, Gustav Stenbeck og Kristina Persson.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...