Gå til innhold

Hvorfor så enormt hat mot Greta Thunberg?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De som fokuserer på Greta Thunbergs alder, syndrom, utseendet eller språkbruken hennes enten de er hetsere, troll eller meningsmotstandere, forsøker å dra fokuset vekk fra det budskapet hun fremmer.

 

Heldigvis er Thunberg utrolig flink og har satt seg veldig godt inn i materien. Hun outsmarter usaklige hetsere, men det er dessverre derfor hun blir mobbet. Det er sånn det alltid har vært - er de uten argumenter så «slår» de.

 

Her er et godt eksempel på at det ikke bare er troll og konspirasjonsteoretikere som er usaklige og ufine i sin kritikk av Greta Thunberg:

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg tror det i stor grad handler om en fullstendig feilrettet og dum frustrasjon. 

 

For egen del er det veldig frustrerende å se denne saken frontes av politikerer og "menere" med bombastis og dystopisk retorikk som får det som fremstår som et faglig solid standpunkt til å fremstå som vanvittige dommedagsprofetier. På samme måte har det ergret meg å se "menere" fra "soft science" uttale seg for skråsikkert eller feilaktig, og sånn sett fokusere rollen som "ekspert" mot egne mindre relevant fagfelt heller enn de faktiske ekspertene. 

 

At en nå har funnet et barn som frontfigur, og sender dette for å tale i en forsamling der det ikke har særlig funksjon annet enn å glede de som allerede er overbeviste, er frustrerende. Angrepene på henne er selvfølgelig helt malplasserte og idiotiske, hun gjør en kjempeinnsats for det hun tror på. Kritikken burde nok heller gå mot de som fronter henne, og ikke minst de som påtar seg "kommunikator" rollen. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Å fokusere på klimatiltak i vest er skivebom. Veksten har i mange vestlige land flatet ut og er for lav. Det er i land som Kina, India og land på kontinentet Afrika som har voldsom vekst, enkelte har 7-10% vekst, altså dobling etter 10 eller færre år.0

 

Hvem tror at det blir mindre utslipp og forbruk når milliarder av mennesker kommer etter i kjøpekraft og levestandard? Folk som for første gang skal ha vaskemaskin, kjøleskap , audiovisuelt utstyr og mer til. Mer enn 2/3 av verdens befolkning har per i dag ikke en praktisk hverdag, men de kommer etter.

 

I tillegg bør det nevnes til at det såkalte grønne skiftet medfører at vi bruker stadig mer sjeldne jordarter. Det spørs om det blir like klimavennlig når det blir mer kostbart og krevende å utvinne disse jordartene.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Å fokusere på klimatiltak i vest er skivebom. Veksten har i mange vestlige land flatet ut og er for lav. Det er i land som Kina, India og land på kontinentet Afrika som har voldsom vekst, enkelte har 7-10% vekst, altså dobling etter 10 eller færre år.0

 

Desto viktigere at land i vesten satser hardt på dette. Slik at vi kan sørge for å ha alternativene til gass, kull og olje klarere enn de er nå til når "resten av verden" kommer etter. For gud vet at om alle disse skal bruke det samme som vi har gjort så er vi fucked. Vå må sørge for at det er bedre alternativer tilgjengelig.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Ja men det er et langt større problem at politikere og andre vi burde forvente mer av gir uttrykk for slike holdninger, enn at en skrulling som Kari Jaquesson gjør det. 

Kari Jaquesson er jo en av de viktigste talspersonene for feminisme og "kvinnesak" i landet, så vi må nesten ta det hun sier , om ikke seriøst, så som noe vi må forholde oss til. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...