Gå til innhold

Nå slutter Vipps å fungere på eldre mobiler


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde installert et program som root telefoner gjerne vil bruke. Vips og mobilbanken scanner etter apk med navn som den kjenner igjen. Fjernet programmet og mobilbanken virket.

Hvilket program var det? Jeg holder på å bli sprø her. Jeg har gjort flere Magisk triks, avinstallert Magisk Manager og installert Vipps og så Manager om igjen, men ingenting ser ut til å funke. Jeg la også inn forrige versjon, men den kjørte direkte til oppdatering.

Lenke til kommentar

Jaha. Sneversynt. Er vel mer snakk om plutselige store utgifter (som noen ikke kan ta på seg) enn å endre bruksmønster.

 

Jeg synes mange nordmenn er ganske naive når det gjelder egen personlig informasjon. I dette tilfelle endres kravene for å kunne bruke Vipps for å øke sikkerheten rundt folks økonomi. Dette for å for å ha et visst grad av sikkerhet når folk skal overføre penger og blottlegge informasjon om kort og kontoer. 

 

Greit at moderne mobiltelefoner til dels er dyre men det er flere apper som har tilsvarende krav til versjon på Android og iOS. Nå har versjon 10 av Android kommet og eldre versjoner av Android enn 4.4 er ganske gamle og usikre. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvilket program var det? Jeg holder på å bli sprø her. Jeg har gjort flere Magisk triks, avinstallert Magisk Manager og installert Vipps og så Manager om igjen, men ingenting ser ut til å funke. Jeg la også inn forrige versjon, men den kjørte direkte til oppdatering.

 

Magisk Manager kan pakke seg selv om til å endre navn, noe som "lurte" vipps i mitt tilfelle...

dette kan gjøres i innstillinger i Magisk....

Lenke til kommentar

Latterlig at man ikke tillater rootede telefonen lenger. Det er jo ofte mye sikrere telefoner.

Vipps gjør alt for å bli standard, så gjør de alt for å være vanskelig etterhvert, og skylder på sikkerhet, noe nettbank og BankID greier like fint på slike telefoner...

 

Tror du forveksler rootet og flashet.

 

Telefoner som er rooted ses generelt som mindre sikker av grunner eg håper er ganske åpenbare. Det kan krangles om at brukere som rooter sin telefon vet mer om hva de gjør, men selve root prosessen gir ingen sikkerhetsverdi, muligens tvers det motsatte.

 

På andre siden er det ofte mulig å flashe nye ROM på mobiler som ikke får oppdatering fra leverandør lengre, slik at man kjører mer oppdatert og sikrere software, UTEN og åpne opp for root tilgang.

 

Desverre er det ekstremt mange apper som slår ut på telefoner som er flashet men ikke rootet, og tror de er rooted på grunn av dårlige sjekker. For eksempel er det mange apper som tror din mobil er rooted bare fordi de mangler Google Play Services eller lignende, noe som er spesielt iriiterende for såkallede privacy-nuts

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det har vel historisk sett vært endel av bankdriften å kjøre transaksjoner så sakte som mulig, slik at hver transaksjon er på bankens hender lengst mulig? Det er vel årsaken til at øyeblikkstransaksjoner ikke kom med innføring av nettbanker på 90 tallet, ifølge en gammal finansmann. Han mente teknologien for øyeblikkstransaksjoner/betalinger har vært tilstede i mange år men at banknæringen har trenert fordi det er penger å tjene på sakte overføringer.

Pengene er da strengt tatt alltid på bankenes hender, det tjener de ingenting på. Det er noen tiår siden bankene kunne tjene rentekroner på overføringstiden, nå er det enten avsender eller mottaker som til enhver tid har beløpet godskrevet og får renteinntektene.

 

 

Typisk hylekor når noe endres.

Ja, tenk å være misfornøyd med at en tjeneste du opplever at er nødvendig å ha, plutselig krever at du kjøper ny telefon, selv om det ikke er nødvendig. Eller fordi appen ikke vil starte fordi den tror du har modifisert telefonen din, selv om det er feil. Er det ingen unger utenfor du kan hytte med stokken til, og be komme seg bort fra plenen din?

 

 

Hvis ikke Vipps har gjort noen endringer i hvordan den sjekker root, så gjorde jeg en endring i bytecode i selve app-en for et par år siden for å skru av den sjekken. Da funket Vipps med root. Gjorde noe tilsvarende for å skru av public key pinning for å kunne se på nettverkstrafikken med en proxy. Ikke at det er til å anbefale men det kan være et alternativ.

Jeg gjorde det samme for et par år siden. Klarte ikke forstå hvordan jeg kunne deaktivere hele root-sjekken, den var for grundig obfuskert, men det var heldigvis enkelt å få alle "undertestene" til å alltid returnere at den ikke fant noe mistenkelig.

 

 

Tror du forveksler rootet og flashet.

Telefoner som er rootet, er vel som regel også flashet. De som har rootet uten å flashe har oftegjort det for å få muligheten til bedre kontroll over telefonen, noe som i utgangspunktet gir bedre sikkerhet i seg selv, og i tillegg tyder på at de er avanserte brukere, noe som hever sikkerheten ytterligere, ettersom brukerfeil er den største utfordringen, helt uavhengig av om telefonen er modifisert eller ikke. Rooting gir kun økt risiko dersom brukeren både installerer og gir tillatelser til en ondsinnet app, eller det er en alvorlig bug i rootkontroll-appen og en ondsinnet app (som man aktivt har valgt å installere) utnytter dette.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det holder å finne ufordragelige unger på nettet.   :hrm:

 

Da melder jeg meg på i rekka av gretne unger! For dette med å nekte root er totalt idiotisk, akkurat like idiotisk som det nye EU-kravet som gjør at jeg nå må godkjenne hver enste j... E-faktura én av gangen i nettbanken min! Før tok det et par sekunder å betale en E-faktura, nå går det mellom et halvt og et minutt på hver. Hvis man har 8-10 E-fakturaer av gangen (som jeg har når jeg betaler strøm og nettleie for en bunke målere), blir det en god del tid. De som kalrer å roote en nyere mobil, må ha mye mer peiling enn Ola Dunk, og dermed er den viktigste sikkerhetsfaktoren til stede. På pc pleier vi å si at den sitter mellom tastaturet og skjermen, her blir det mellom skjermen og skjermen. Altså en bruker som faktisk har mer en to hjerneceller som går på taubane mellom ørene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da melder jeg meg på i rekka av gretne unger! For dette med å nekte root er totalt idiotisk, akkurat like idiotisk som det nye EU-kravet som gjør at jeg nå må godkjenne hver enste j... E-faktura én av gangen i nettbanken min! Før tok det et par sekunder å betale en E-faktura, nå går det mellom et halvt og et minutt på hver.

Ett og et halvt minutt? Det er definitivt et problem med banken din, og ikke med PSD2, Så vidt jeg vet, sperrer da heller reglene for å betale flere ergninger samlet, selv om de riktignog er til hinder for "godkjenning" uten bruk av kode e.l.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mellom ett og et halvt minutt, tipper rundt 40 sekunder, med bruk av BankID på mobil. Jeg ringte banken og kjeftet. Problemet er visst at løsningen for å gruppegodkjenne E-fakturaer ikke er klar fra BankID ennå, som den har vært for å gruppegodkjenne vanlige fakturaer i flere år. Det trengs visstnok en egen løsning. Så det går faktisk fortere å bruke mobilen, for der kan jeg godkjenne dem med fingeravtrykk og trenger ikke bruke BankID. Forstå det, den som kan...

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Pengene er da strengt tatt alltid på bankenes hender, det tjener de ingenting på. Det er noen tiår siden bankene kunne tjene rentekroner på overføringstiden, nå er det enten avsender eller mottaker som til enhver tid har beløpet godskrevet og får renteinntektene.

 

 

 

 

Såvidt jeg husker fra den samtalen var det viktigste med treg overføring at det bidrar positivt til bankens cash flow. Og om det stemmer så er vel det ikke det mulig dersom det du sier stemmer? 

Lenke til kommentar

 

Ingen MÅ ha Vipps. Banken fungerer helt fint uten.

 

Ville DU vært foruten? På 17. mai i pølsebua, på kaia når du handler reker, på fotballbanen når ungene hyler etter brus i pausen, osv. Betalingsterminal er ikke 100% utbredt heller hos slike små foreninger og lag. Ingen går rundt med kontanter på seg mer, og fra 202x skal vi bli det kontantløse samfunn.

Da hjelper det pent lite med Vipps som er godt kjent for mye nedetid, spesielt når man skal bruke tjenesten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg  ser ikke helt  problemet, utvikling er dyrt, støtte for en liten brøkdel av gammelt ræll en enda dyre. på et tidspunkt må nettsider og tjenester slå av støtte. 

 

for nettsider er dette rammeverk som brukes eller protokoller slik som krav om TLS1.2 eller høyere. Framtiden i våre ender kan gjerne gå og hyle litt mer. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva er dette gedigne behovet for root egentlig? Jeg har aldri rootet en eneste telefon, og heller aldri sett behovet for det. Hvis jeg må velge mellom root eller Vipps, så velger jeg å bruke Vipps.

 

Har aldri opplevd at Vipps ikke funker på en telefon jeg har hatt, og jeg har hatt mye rart, fra mange sære produsenter.

Lenke til kommentar

Vipps fungerer jo ikke nå heller med Android 9. Man må oppdatere Vipps for så verifisere mobilnr med en kode som blir sendt pr sms - får «feil kode» og da er altså Vipps uten nytteverdi.

Jeg har hatt vipps lengecpå Android 9 uten problemer. Riktignok måtte jeg få ny kode på SMS og sette opp appen på nytt da jeg nylig oppdaterte til Android 10, men etter det har Vipps fungert uten problemer.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...