Gå til innhold

Hvordan betales det for importvarer fra Iran?


lesles

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Ingen norske banker tillater å overføre penger til Iran per i dag, men det finnes selskaper som importerer persiske tepper, malerier, osv. fra Iran for videresalg i Norge. Og varehandel betales umulig i kontanter, da de ikke får fradrag for kjøp over NOK 10.000,-. Da er mitt spørsmål: Hvordan betaler de for dette?

 

 

Samt, hva er grunnlaget for å ikke tillate pengeoverføringer til Iran, når kapitlet om restriksjoner på pengeoverføringer og på finansielle tjenester i forskrift om sanksjoner og tiltak mot Iran er opphevet? (https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2007-02-09-149#KAPITTEL_5)

 

Finnes noen andre offisielle lister/kilder å ta hensyn til fra myndigheten for restriksjoner av pengeoverføringer? (Refererer ikke til USA, men Norge).

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enten importerer man indirekte, eller så bruker man en utenlandsk bank som gjør dette. Det finnes noen.

 

Grunnen til at norske banker nekter å overføre penger til Iran er at norske banker også overholder amerikanske sanksjoner. Dette fordi man risikerer å bli utestengt fra å gjennomføre transaksjoner i amerikanske dollar om man bryter amerikanske sanksjoner, selv om man ikke selv er direkte underlagt sanksjonene strafferettslig. Man kan i praksis ikke drive ordinær internasjonal bankvirksomhet om man ikke kan gjennomføre transaksjoner i USD. Derfor vil de aller fleste europeiske banker nekte å overføre penger til Iran. Men det finnes spesialister.

 

Antageligvis skjer nok uansett importen gjennom mellomledd.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...