Gå til innhold

Podbike-gründeren solgte hytta, bilen og båten: Nå er den unike velomobilen klar for testproduksjon [Ekstra]


Mathias Klingenberg

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nedsiden er at dette er et kjøretøy som krever registrering.

 

Fra FAQ på podbike.com: "Kjøretøyet krever ikke registrering eller førerkort. Det er i utgangspunktet en elektrisk assistert pedalsykkel kamuflert som en mikrobil. Det gir deg full tilgang til all sykkelinfrastruktur i byer og andre steder, samtidig som du sparer kostnader. Typegodkjenning er ikke nødvendig på Pedelecs siden den ikke er klassifisert som motorvogn."

Lenke til kommentar

Dette er altså en elektrisk liggesykkel, med assistanse opp til 20 km/t? Ingen registering, og lovlig å benytte overalt hvor en kan sykle.

 

Podbike skal ha ros for å tørre å satse. Jeg laget mange skisser av slike liggesykler i 14-15 års alderen. :-)

 

Ligggesykkel er vel en gammel ide, som aldri har nådd ut til de store masser. Mye rett og slett fordi vanlig sykkel gir bedre oversikt, lettere å komme opp og ned av fortauskanter, større kraft i pedalene (kan stå på pedalene) og er teknisk enklere, lettere og billigere.

 

Fordelen med liggesykkel er at luftmotstanden blir lavere, som har en del å si ved høyere hastigheter. Et konsept med batteridrft passer særlig godt for en liggesykkel, da en dermed trenger mindre kraft i hvert tråkk.  

 

Ønsker dem lykke til. Det er et kult produkt. Ser ut som det er erfarne personer som står bak dette, så det er vel en skikkelig businessplan som ligger til grunn.

 

Dessverre tror jeg markedet for slike til kr. 50 000+ er minimalt. Hovedargumentet ser ut til å være "en holder seg tørr".

En kan kjøpe mye bra regntøy for mellomlegget mellom en top range vanlig elsykkel og denne... En vanlig elsykkel vil vel også, på grunn av mindre vekt, ha lenger rekkevidde?

 

Det finnes også rimelige gjennomsiktige stive "sykkelkalesjer" som kan festes i en bue mellom styre og bagasjebrett og fungerer som et tak på en vanlig sykkel.

 

veltop-bikes-portable-roof-3.jpg

 

Men, håper dette er starten på et nytt norskt sykkeleventyr i Stavanger/ Sandnes!

Endret av chrgod
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...