Gå til innhold

Canon M6 Mark II vs Fujifilm X-T30


Anbefalte innlegg

Ser etter et nytt system nå som jeg forlater Canon 60D og ef-s objektivene.

 

Jeg er interessert i noe portabelt, men fremdeles med utskiftbare objektiver, og havner dermes på speilløse kameraer.

 

Jeg har landet på nye M6 Mark II og det halvt år gamle X-T30 og står nå bom fast mellom de. I bunn og grunn tror jeg valget står mellom Fuji X systemet mot EF-M systemet. Jeg har ikke erfaring med noen av de, og fleste sammenligninger jeg finner er to-tre år gamle, og slik jeg forstår så har mye skjedd på speilløse objektivfronten siden det.

 

Kommer ikke til å beholde ef-s objektivene (så tenk fresht utgangspunkt) og er interessert i fastoptikk, med et kit lens for reise. Landskapsbilder er hovedfokuset, men som familiens fotograf blir det mye av alt.

 

Noen som har noe kommentarer på for/imot de ulike systemene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av de to ville jeg gått for x-t30. Det er 90% x-t3, som kanskje er markedets beste aps-c kamera. 

Veldig bra autofokus, god bildekvalitet både i raw og jpeg, og veldig gode videofunksjoner. 

Fuji systemet har også mye mer optikk som er laget for systemet. 

Ville gått for en x-t30 med 18-55 2.8-4 og en 23 eller 35 f2  :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig med Oriuss. XT-30 virker som et mye bedre kamera. Bedre utvalg i optikk, innebygd søker +++. 

 

Eos M6 II er på ingen måte dårlig, men eneste fordel sammenlignet med XT-30 jeg kan se er hvis du vil bruke dine EF-S objektiv med adapter. Bare det at søker er ekstrautstyr på M6 II og blir stående som en klump oppe på kameraet er stort minus synes jeg. Jeg har brukt løs søker tilsvarende denne på et par kameraer og mer upraktisk løsning skal du lete lenge etter - gitt at du noensinne vil trenge/bruke søker.

 

Med Canon's crop speilreflekskameraer (som 60D) var mulighet for oppgradering til fullformat innen samme system et argument for Canon for en del. Med Eos M er det ikke noe poeng lenger da man ikke kan oppgradere og bruke Eos M optikk på fullformat eller Canons linser fra Canons speilløse fullformatsystem på Eos M. Mange lurer også på om Canon i det heletatt vil fortsette med Eos M etter at Eos R ble lansert. Eos M vil garantert ikke forsvinne over natten, men ser du noen år frem i tid er det ikke gitt at Canon vil fortsette å oppdatere dette.

Endret av se#
  • Liker 1
Lenke til kommentar

EOS M er sikkert ikke noe dumt valg om du bare tenker å eie 2-3 objektiver og er fornøyd med utvalget sånn det står nå, men jeg ville ikke satset på det systemet i håp om at det skal komme mer. Det virker som Canon mener du helst skal bruke adapter og EF-linser, for det har jammen ikke kommet mye i årene systemet har vært på markedet. Vurderte det sterkt selv da jeg gikk fra Canon DSLR, men landet på Panasonic på grunn av pris og objektivpark.

 

Fuji virker som et godt valg generelt, hovedinnvendingene må vel være mangel på flippskjermer og IBIS, samt at det finnes relativt få rimelige objektiver for systemet, med mindre du er villig til å fokusere manuelt. f/2-serien er imidlertid værtettet, men det er ikke X-T30, så er vel begrenset hvor mye du får igjen for den egenskapen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for mye bra innspill! Går for X-T30 og Fuji X systemet :)

 

Gratulerer! Plukket opp en X-E1 selv nylig, og må si jeg liker løsningen med blenderring og dedikerte hjul for lukkertid og eksponeringskompensasjon. Mye mulig det blir en ny X-E, X-Pro eller X-T på lengre sikt.

 

Hvilke objektiver har du sett deg ut?

Lenke til kommentar

Hvilke objektiver har du sett deg ut?

Driver å ser på det nå faktisk. Har en del filtre på 77mm (polarisering, ND, makro, etc), så 16-55/2.8 objektivet passer bra inn der.

 

Av fastoptikk så er de mest interessante f/1.4 variantene av 16mm, 23mm og 35mm, men skal sjekke litt ut hvordan 16-55 objektivet sammenligner med de. Kan fort bli en del overlapp med lite synlig forskjell i IQ. ;)

 

Ønsket å sjekke litt ut de forskjellige objektivene på en butikk for å kjenne hvordan de føles mtp vekt og ergonomi.

 

Tar gjerne imot innspill hvis du har noen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...