Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Folk som deler skje med innekatten sin


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du utsetter deg for mulig smitte som blant annet kan føre til diare, så det er ikke noe jeg vil anbefale. Du kan også få parasitter og en hel rekke ulike bakterieinfeksjoner, og det med vanlig kontakt, ikke bare med deling av skje.

Folk flest har vel flere skjeer enn kun en? Og hvorfor skulle man dele skje med en katt?

Endret av Uderzo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Merk at TS skriver "innekatt". Jeg forutsetter at dette er en katt som er isolert innenfor hjemmets fire vegger og ikke er i kontakt med andre dyr.
Katter føds jo ikke med parasitter, men erverver dem. Så lenge katten har fått markmiddel og spiser mat som er parasittfri, har ikke katten parasitter. Når det da gjelder øvrige mikrober som katten bærer på og som kan overføres til mennekser, så er det ikke fler enn dem du erverver i kontakt med andre mennesker.
Med det sagt, er det ikke å anbefale å dele skje med husdyr som utfører analvask med tunga. Det er altså ikke trygt. Men ikke mer farlig enn en spontan uvaska rimjob lørdag natt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hei. Jeg ser at du har fått mange gode svar her fra før.

 

Dersom du tar med gjenstander hjem som du har hatt på bakken eller lignende og de har smittekilder på seg og hun rører eller slikker på de, så kan de kanskje bli overført til henne. Det kommer an på typen organisme og dens levevilkår. Tror derfor at det ikke er helt umulig at hun kan få i seg organismer utenfra.

 

Dersom du ikke har hatt katten siden fødselen, har hun blitt sjekket for ting hun kan ha fanget opp før du fikk han/henne?

 

Det er også mulig at noe av hennes naturlige bakterieflora kan forårsake sykdom hos deg.

 

Gjorde et google søk på 'vanlig' bakterieflora i munnen til katter og fant bl.annet dette:

 

'The resident flora in the mouth of the domestic cat includes Pasteurella, Staph, Bartonella, and Streptococcus species.' Av disse så tror jeg stafylokokker og streptokokker også er vanlige hos mennesker. Tror at Pasteurella og Bartonella ikke er en del av normalflora hos mennesker og kanskje mer sannsynligvis gir sykdom? Ellers så kan man jo også bli syk med stafylokokker og streptokokker selv om det er en del av vanlig flora hos mennesker.

 

'Cats' mouths contain bacteria called Pasteurella multocida which can cause infections in humans.'

 

'C . canimorsus is a bacteria that commonly is found in the mouths of dogs and cats. It does not make dogs or cats sick but in rare cases has caused disease in humans, especially people who are asplenic (do not have spleens) or have a weakened immune system'

 

Tror likevel ikke at det er så vanlig å bli syk av ting man muligens blir eksponert for fra et friskt kjæledyr ved å dele skje. Har hørt om andre som lar seg slikke i munnen av kjæledyrene sine. Det er likevel ikke å anbefale.



Anonymous poster hash: 33370...aca
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...