Gå til innhold

All verdens land v2


Scarvo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

JAMAICA

Vi forlater Italia og setter denne gang kursen mot nasjonen kjent for reggae, sprintere og narkotika. Velkommen til Jamaica!

Jamaica er en øynasjon i Karibien, og ble oppdaget av Christopher Columbus i 1494. Siden den gang har innbyggertallet strukket seg til rett under 3 millioner. Landets innbyggere kalles forresten "jamaicanere". Jamaica er et utviklingsland hvor turisme og sukkerdyrking står for mye av inntektene, mens Bauxitt er den viktigste inntektskilden for landet. Det er et viktig råstoff i aluminiumsproduksjon. Bauxitt-produksjon står for 75% av landets inntekter. Jamaica bruker jamaicansk dollar som myntenhet, og nasjonaldagen feires 6 august. 

jamaica-map.gif

Neste: Jamaicas hovedstad.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg presenterer to menn som på forskjellige måter har satt Jamaica på kartet.

Usain Bolt, født i 1986, er verdens raskeste mann. Han innehar verdensrekorden på 100-meter. I Berlin i 2009 løp Bolt over målstreken etter kun 9,58 sekunder.

Bob Marley er Reggae-musikkens kanskje største stjerne. 

Neste: Funfacts om Jamaica.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

JAPAN

Da drar vi tilbake til Asia, og det er ikke hvilken som helst nasjon vi nå skal lære mer om. Velkommen til landet hvor tradisjonell kultur går hånd i hånd med moderne teknologi. Velkommen til sushi, samurai, høflighet og punktlighet. Velkommen til solens rike Japan!

I dag bor det over 125 millioner mennesker innenfor Japans grenser, noe som gjør landet til det tiende mest befolkede på kloden. Japan er i dag kjent for å eksportere både kjøretøyer, sjømat og elektroniske artikler. Nasjonaldagen er 3 mai og den benyttede myntenheten er japansk yen.

Kart-Japan 

Neste: Den japanske hovedstaden. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Japan er kjent for å ha de eldste menneskene i verde. 21% av befolkningen er eldre og de har også over 50 000 innbyggere som er over 100 år gamle. Øya Okinawa er spesielt kjent for å ha en veldig gammel befolkning og veldig lav forekomst av hjertesyke, slag, kreft og diabetes.

051029_OKINAWA_2629.jpg

Neste: en YouTube-video fra Japan

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Kawaii the cuteness culture, har blitt et fremtredende aspekt ved japansk populærkultur med klær, leker, personlig utseende, oppførsel osv.

 

Conan kler seg Kawaii style.

 

"Pon Pon Pon" musikkvideo, er en hyllest til Kawaii og Decora cuteness kultur, utgitt på YouTube 16. juli 2011. 
I 2012  hadde sangen over 1 million digitale nedlastinger.  Og i 2016 nådde musikkvideoen over 100 millioner visninger på YouTube.

 

Neste: Et landslag

Endret av Laughing Man
  • Liker 2
Lenke til kommentar

JEMEN

Neste land er Jemen, et fattig og hardt krigsrammet land helt sør på den arabiske halvøy. Jemen er republikk og har rundt 28 millioner innbyggere.  Det offisielle språket er arabisk og av etniske grupper er 92% arabere, 3% somaliere og 3% andre. Jemen er tilnærmet 100% muslimsk, 55% er sunni og 45% er sjia. Jemen er et av de fattigste landene i den arabiske verden og er helt avhengig av oljereserver. Siden 2015 har Jemen befunnet seg i en opprivende borgerkrig som også innebærte en innvasjon av en allianse ledet av Saudi-Arabia. Krigen i Jemen er en av de mest ødeleggende konflikter i verden i vår tid og har vært en enorm humanitær katastrofe, men er i stor grad en "glemt konflikt" i internasjonale medier og har ikke hatt noe i nærheten av den dekningen i media som krigen i Syria har hatt.

Yemen-map-boundaries-cities-locator.jpg

Neste: Jemens hovedstad

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...