Gå til innhold

All verdens land v2


Scarvo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

GHANA

Det finnes en del land på det afrikanske kontinentet med G som forbokstav. Et av dem er altså Ghana. Etter å ha vært en britisk koloni siden 1874, fikk Ghana sin selvstendighet i 1957. Denne middels store vest-afrikanske nasjonen hadde i 2016 litt over 28 millioner innbyggere (ghanesere) og deler grense med Togo, Elfenbenskysten og Burkina Faso. Landet er rikt på ressurser, spesielt sammenlignet med sine naboland. Hovedeksporten er gull, tømmer og kakao.

color-map-of-ghana-vector-8038291.jpg

Neste: Ghanas hovedstad.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes en del ghanesere som verden i ulike sammenhenger har fått stifte bekjentskap med. Men den aller mest kjente og berømte av dem er naturligvis tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan. Han ble født i Kumasi i 1938 og døde i Sveits i 2018. I 2001 ble også Nobels Fredspris delt ut til Annan.

800px-Kofi_Annan_2012_(cropped).jpg

Neste: Funfacts om Ghana.

Endret av Scarvo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

GRENADA

Fra Afrika til Karibien. Velkommen til Grenada!  Denne øystaten løsrev seg fra Storbritannia i 1974, og hadde per 2017 cirka 107 000 innbyggere innenfor landets grenser. Grenada er kjent for sin eksport av krydder og har derfor blitt gitt kallenavnet "krydderøya".

Dronning Elisabeth er fortsatt statsoverhode, nasjonaldagen er 7 februar og myntenheten som brukes er Østkaribisk dollar.

Neste: Grenadas hovedstad.

grenada-ele.gif

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...