Gå til innhold

Er det "for sent" å bestille ting fra Kina nå?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/horing--350-kronersgrensen--fjerne-avgiftsfritaket-for-varesendinger-av-lav-verdi-fra-utlandet/id2653568/

 

 

Forslaget har følgende hovedelementer:
  • Den utenlandske selgeren/tilbyderen, slik som Amazon, Ebay, Wish og lignende, krever inn merverdiavgift ved salget til forbrukere i Norge og betaler inn avgiften til Skatteetaten via en forenklet nettløsning. Nettbutikker som er registrerte i Norge, krever i dag inn merverdiavgift ved slike salg. Merverdiavgiften og eventuelle gebyrer til speditører/transportører kan dermed inngå i prisen som forbrukeren blir tilbudt. Forbrukeren og transportøren unngår dermed å ha noe med avgiftsbetalingen til skattemyndighetene å gjøre. Skatteetaten utarbeider nå en nettløsning med et forenklet registreringssystem for utenlandske aktører som selger varer av lav verdi til forbrukere i Norge. Dette tilsvarer den løsning som allerede gjelder for omsetning av elektroniske tjenester.
  • Finansdepartementet har så langt det er mulig tatt hensyn til forenkling i forslaget, og Skatteetatens nettløsning skal være enkel å bruke for de utenlandske selgerne/tilbyderne. Blant annet for å sikre et enkelt system foreslår departementet at merverdiavgift på mat, brus og godteri (næringsmidler), som i dag har en sats på 15 prosent, ikke kan betales gjennom dette systemet. I nettløsningen vil alt ha samme sats – 25 prosent. Finansdepartementet foreslår samtidig at alle varer utenom næringsmidler, får oppjustert fritak for eventuell tollavgift fra dagens 350 kroner til 3 000 kroner.
  • Finansdepartementet foreslår også at varer med verdi under 350 kroner fortsatt skal kunne leveres til forbruker uten ordinær tollbehandling (og uten tollavgift), siden merverdiavgift allerede er betalt når varen kommer til Norge. Dermed vil fjerningen av avgiftsfritaket ikke ha store påvirkninger på vareflyten inn til Norge. Dette vil ikke gjelde for næringsmidler.

Hvis dette stemmer blir fakta har man ingen grunn å være beskymret selv om 350 kr grensen forsvinner, ebay og aliexpess vil neppe momsregistere seg med mindre paypal gjør dette.

Men som med all politikk vet man aldri før dette skjer.

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke hvorfor det er så mye forvirring og feiloppfatninger rundt dette nå. Forslaget slik det foreligger går ikke på at tollgrensen reduseres til 0, men løftes til 3000, samtidig som man betaler moms fra første krone. Hensikten er nettopp å unngå den kostbare tollbehandlingen.

En ser jo på f.eks eBay at en kan forhåndsbetale for toll, så dette gir jo mulighet til at en ikke lengre får fortollingsgebyr p.g.a behandling når pakken kommer inn til Norge.

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke hvorfor det er så mye forvirring og feiloppfatninger rundt dette nå. Forslaget slik det foreligger går ikke på at tollgrensen reduseres til 0, men løftes til 3000, samtidig som man betaler moms fra første krone. Hensikten er nettopp å unngå den kostbare tollbehandlingen.

 

Jo, men avgiften man må betale for at transportør skal behandle mva innbetaling er jo typisk ganske brutal. Om det blir et enkelt system hvor selger fikser dette blir det helt konge.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...