Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Seriekoblet ELKO RJ45


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Opplever at hastigheten min ligger på 9 Mbps istedenfor 80 Mbps når jeg har koblet slik som på bildet vedlagt.

Altså CAT6 fra switch i kjeller opp til en elko boks, videre til en annen (her har jeg PC koblet til) også videre til en siste.

 

Noen som skjønner hvorfor dette skjer? 

På annet uttak fra switch som ikke går gjennom flere punkter er hastigheten slik den skal.

Har testet to datamaskiner og de andre punktene også.

 

På forhånd tusen takk

 

 

post-150559-0-24245400-1568145615_thumb.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det handler veldig mye om hvordan disse kablene er laget for å fungere, og når de fungerer slik de gjør så fungerer de og veldig veldig bra. Fordelen med en skikkelig RJ45 plugg rett koblet med en grei CAT5E eller CAT6 kabel er at du har noe som varer veldig lenge - og koster lite.

 

Do it right and do it once :)

Lenke til kommentar

Det der er hvordan gamle telefonuttak var koblet. Og selv der kan kun ett uttak brukes av gangen. (To med ISDN).

For analog telefoni kunne man ha mange uttak i huset, og alle virket samtidig (men i samme samtale). Å koble ethernet i serie sluttet vi med da coax-nettene ble faset ut. Vi som husker det, forsøker fortsatt å glemme det. Ustabilt, stående bølger, feil på termineringsmotstander, og T-ledd som sviktet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ikke analogt , men digital Isdn S0 bus har seriekoblede RJ45 kontakter (4 tråder) og bussen termineres med 100ohms motstander .S0 bussen kan ha 8 kontakter med inntil 8 adskilte/separate terminaler (subscribers) . To separate B kanaler på 2 terminaler kunne benyttes samtidig uavhengig.

Så i et hus kunne man ha 8 separate telefon numre på 8 isdn terminaler og 2 av numrene/terminaler kunne benyttes samtidig.

 

Men som sagt tidligere her er ethernet TP kabling punkt til punkt. All tap kopling vil ødelegge signalintegritet.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

9Mbit (10Mb) er typisk når man har brudd i trådpar eller har blanda ledere til trådpar. M.a.o. koblet feil. I motsetning til hva mange tror så holder det IKKE at det bare er likt i begge ender.

 

Edit: Du må få deg en kabeltester. De koster ikke mange kronene hos f.eks. Clas og da slipper du å gjette om det er kontakt.

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Det kan være vanskelig å få terminert en vanlig ethernet-kabel i slike bokser, da man i utgangspunktet skal benytte installasjonskabel med fast kjerne. Men kabeltester er nok det greieste.

 

Jeg ville skrota disse seriekoblings-greiene du holder på med, og lagt en kabel til hvert eneste uttak (2 kabler per elko-boks).

Lenke til kommentar

Den sjekker hver enkelt leder men den sjekker ikke om trådparene er riktig. Kun om de er krysset. Du må sjekke fargene manuelt i hver ende som NoTrace nevner over her.

 

Det er en slik jeg bruker. Kan spare en for masse hodepine hvis en har brudd eller dårlig kontakt et sted. Hvis man terminerer veggboksene med f.eks. skrujern i stedet for kroneverktøy er det fort å ødelegge knivene og dermed miste kontakt.

Lenke til kommentar

For all del.

 

Men i prinsippet forteller den deg ikke mer enn den rimelige fra Claes gjør. Forskjellen ligger i at hovedenheten viser kortslutning og krysskobling direkte, uten at du må følge med på slaveenheten(remote delen).

 

På den rimelige vil du oppdage kortslutning ved at to lys lyser opp på remote enhet samtidig. Kun ett lys om gangen.

På den rimelige vil du oppdage krysskobling ved at rekkefølgen på lysene er feil. Leder 1, så 2, så 3 osv. Endres rekkefølgen har du koblet feil.

 

Samtidig så er begge disse feilene lette å unngå om du kobler rett fra starten av. Rekkefølgen må være rett og du må ha rett verktøy. Det viktigste å finne ut av i ettertid er manglende kontakt, og der viser den rimelige dette like godt som noen dyrere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...