Gå til innhold

Den store iPhone 11/iPhone 11 Pro-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fikk oppdatering til 13.1.13 idag. Når telefonen skrudde seg av så lyste Apple logoen mens et hjul spant rundt i evigheter. Etter 30 min gadd jeg ikke vente mer og fikk restarta telefonen. Er dette en vanlig bug eller noe jeg bør bekymre meg for?

Fikk du gjennomført oppdateringen uten feil? Det tar ganske lang tid å legge inn oppdateringer siden den tar hele systemet hver gang og ikke patcher med småpatcher. Har min på auto oppdatering om natten så vet ikke hvor lang tid sånt tar, med ved oppdatering til 13.2 brukte den minst en halvtime om jeg husker rett.

Lenke til kommentar

Fikk du gjennomført oppdateringen uten feil? Det tar ganske lang tid å legge inn oppdateringer siden den tar hele systemet hver gang og ikke patcher med småpatcher. Har min på auto oppdatering om natten så vet ikke hvor lang tid sånt tar, med ved oppdatering til 13.2 brukte den minst en halvtime om jeg husker rett.

 

Etter jeg fikk restartet så fungerte det å installere på nytt. Da gikk det som vanlig, og ingen hjul som snurret rundt under oppdatering heller. Men trodde ikke sånt skulle skje, iOS er jo trossalt bugfritt :p :P

Lenke til kommentar

Tenkte jeg kunne skrive litt om mine erfaringer etter å hatt 11 Pro et par uker nå. Først og fremst så kan jeg si jeg er en Android fan boy (som sikkert flere har fått med seg her inne) så kommer derfor til å sette iOS og Android litt opp mot hverandre. Når jeg snakker om Android så mener jeg stock Android som min forrige modell (Pixel 3a) hadde. 

 

Jeg har tidligere hatt både iPhone 5s og SE, så jeg visste jo hva jeg kom tilbake til. Er ikke mye som har forandret seg i iOS siden den gang (2015), men likevel er det et OS man lett kan bli glad i med sine faste ting som aldri blir forandret. Kjedelig? Tja. Sammenlignet med Android så er det ikke sånn kjempestor forskjell. Ting er kanskje litt mer gjennomført i iOS, som feks Dark mode der det har blitt rullet ut til alle Apple sine apper før release. Android 10 skuffet stort der. Men samtidig så er det ikke alle apper i iOS som respekterer dark mode heller. 

 

Varslingsystemet så merker jeg nesten ingen forskjell heller. Begge OS får varsler når de skal. Varsler på låseskjermen derimot, der ligger Android flere lysår foran. Trodde at ett varsel pr melding fra samme avsender på feks Messenger var en bug, men visstnok skal det være sånn. Dette har Android løst elegant ved at så fort man har mottatt mer enn en melding fra samme person så vil det stå kun ett varsel med "X antall uleste meldinger".

 

Kamera og slikt er ting jeg egentlig ikke har noe stor interesse for, så jeg kan ikke si noe spesielt rundt det. Syntes kanskje ikke kvaliteten på bilder tatt med iPhone er så fantastisk bra som alle skal ha det til? Men som sagt, jeg har ikke peiling på slikt. En annen ting som alle snakker om er at Snapchat skal være så mye bedre på iOS. Jeg ser nesten ingen forskjell på snapbilder tatt med iPhone eller Pixel. Begge er like kornete. 

 

Animasjoner og slikt syntes jeg Android er best på. I det man trykker på en app i Android så har det en smooth åpning. På min iPhone syntes jeg den lille animasjonen akkurat i det man trykker på app-ikonet ser hakkete og "billig" ut. Derimot syntes jeg det nye gesture-systemet er overlegent på iPhone i forhold til Android. 

 

Sist men ikke minst er bugs. Alltid har jeg fått høre at Android er full av bugs. For å være helt ærlig; på denne korte tiden jeg har hatt 11 Pro så har jeg opplevd mer bugs enn hva jeg har gjort med to forskjellige telefoner det siste året. Det nyeste nå er at om jeg går inn på en Messenger-samtale så står forrige melding jeg sendte ferdigskrevet og klar til sending. Så for å skrive en ny melding må jeg viske ut forrige melding :D 

 

Konklusjon: Forskjellen mellom iOS og Android er minimal. Den ene er bedre på enkelte ting og omvendt. Forhåpentligvis klarer begge parter å fikse de problemene de har og da er det egentlig ett fett om man kjøper Android eller Apple. 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Veldig enig med brukernavn331. Jeg havner nok på konklusjonen at jeg liker ios best, men det er ikke mye forskjellig igjen.

 

Jeg synes nok at generelt så er appene bedre på ios, og derfor havner min stemme der, men klarer meg helt fint med min OnePlus 7 pro og vurderer dermed ikke å bytte.

 

Der hvor iPhone knuser konkurrentene er oppdateringslengde. Der burde spesielt android flaggskipene skjerpe seg. 3 store oppdateringer burde man kunne forvente på telefoner til 7000,- kr og oppover..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det lille jeg har fått testet av video opptak på iphone 11 virker meget bra. Bildestabiliseringa er helt latterlig bra, prøv å film panorama og litt zoom, det ser ut som kamera står på stativ. H265 4K60 er ganske heftig, skjønte ikke hvorfor det hakket så mye på PC'n, i7'n jeg har er tydeligvis for gammel, 100% cpu for å spille det av.

 

Flere apper virker funker bedre, men man møter fortsatt på noen "apple begrensninger"

 

Shortcuts og Homekit funker latterlig mye enklere enn å tukle med Tasker/Google Home o.l. selv om det også har noen begrensninger.

 

Foreløpig er jeg fornøy, men vi får se... For meg kunne pixel vært alternativ hvis de hadde solgt det i Norge, alt annet android er jeg ferdig med. Men så er det litt prinsipp også at jeg ikke lenger ønsker å være produktet google selger med ett sugerør inn i Norges økonomi uten å gi noe tilbake.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981

Hahahaha den forsikringen er jo helt verdiløs da. Så om man leverer inn en iPhone 11 pro så kan man worst case ende opp med en brukt Samsung S10 tilbake?

 

Da heter det fornærmelse, ikke forsikring.

Lenke til kommentar
  • Runar endret tittelen til Den store iPhone 11/iPhone 11 Pro-tråden
  • Gjest klistret denne emne
  • Gjest avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...