Gå til innhold

Den store iPhone 11/iPhone 11 Pro-tråden


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+234981

Jeg gikk bare på den lokale power butikken å kjøpe tlf. Har dere sjekket i fysisk butikk? De hadde både 64 og 256 på lager når jeg var innom.

Ble ikke det litt kjedelig da ? Halve morroa med ny IPhone er jo å poste fortløpende i denne tråden om hvilket klokkeslett man fikk bestilt (gjerne gjentatte ganger) - Når man fikk link - Info fra siste samtale med kundeservice - Sporingsnummer - Hver minste bevegelse i pakkesporingen osv osv. Blir litt Rema 1000 aktig å bare kjøpe den i nærmeste butikk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe. Jeg tenker at et mobilkamera er litt som å spille på en enarmet banditt. Du utfører den samme fysiske handlingen om og om igjen men det er software som bestemmer utfallet. Har likevel en mistanke om at IPhone har det beste fysiske kamera og Huawei har best software. Eller software-mumbo jumbo som vel er den mest korrekte betegnelsen?

Mye sant i det. Det er nå-tidens point-n-shoot kamera. Hva som er best mtp hw/sw vet jeg igrunnen lite om, men jeg observerer at når jeg tar bilde av ting så gir iPhone meg stortsett bra bilder (for point-n-shoot å være), men Huawei gir veldig variabel kvalitet. Huawei er best på alt annet av hardware i telefonen så det ville forundre meg om deres sensor og leica sitt glass er dårligere enn iPhonen sitt, men det som betyr noe for meg er bildet og ikke branding og spec..

 

Jeg tar ofte bilder med mobilen (p30 pro til nå) når jeg tar bilder med Sony a7rii og det har hendt at jeg bruker mobil bilder der kameraet (ubrukelig operatør..) endte med dårligere bilde. Problemet er bare at det ikke er til å stole siden det er så fryktelig "enarmet banditt" preg over kvaliteten. Her er iPhone mye jevnere og det tok ikke lange stunden før dette viste på 11 pro heller. Nå bør jeg teste det over noen uker for det kan selvsagt være noen situasjoner denne er dårligere i også, men all erfaring fra tidligere er at Apple får til dette så det vil overraske meg om de har gjort den dårligere.

Lenke til kommentar

Ikke i følge tester. Altså av folk som vet hvordan de bruker kameraet.

 

Enkelte ganger tar iPhone bedre bilder, enkelte ganger tar Samsung/Huawei og Google mye bedre bilder.

De som prøver igjen og igjen til de får resultatet som passer best da? Poenget med en poin-n-shoot er jo nettopp point-m-shoot.. Skal jeg ha seriøse bilder som kan printes i større format er det fullframen som gjelder uansett..

 

Men hovedregelen kan vi være enige om og det er at iPhone tar somregel best bilder :)

Lenke til kommentar

Poenget med en poin-n-shoot er jo nettopp point-m-shoot..

Nettopp derfor folk klager på at telefonen deres tar ubrukelige bilder når de ikke en gang vet hvordan man justerer på innstillingene.

Det blir som om man kjøper et DSLR kamera, så bare har det på "Auto"..

 

Men hovedregelen kan vi være enige om og det er at iPhone tar somregel best bilder.

 

Man skulle jo kanskje tro det mtp prisen for telefonen.. men når man ser de faktiske bildene, så er historien helt annen.

Jb8bdaw.png

 

Tipper såkalte "Selfies" i slike forhold, taes langt mer enn landskapsbilder, totalt sett..

Lenke til kommentar

Nettopp derfor folk klager på at telefonen deres tar ubrukelige bilder når de ikke en gang vet hvordan man justerer på innstillingene.

Det blir som om man kjøper et DSLR kamera, så bare har det på "Auto"..

 

 

Man skulle jo kanskje tro det mtp prisen for telefonen.. men når man ser de faktiske bildene, så er historien helt annen.

Jb8bdaw.png

 

Tipper såkalte "Selfies" i slike forhold, taes langt mer enn landskapsbilder, totalt sett..

Skivebom. Med point-n-shoot er hovedpoenget å ha en så bra auto funksjon at man kan gjøre nettopp det (peke og ta bildet). Jeg vet godt hvordan jeg betjener et kamera og bruker det speilløse (dsrl er på vei ut..) utelukkende i manuelle moduser for å ha kontroll. Her har jeg mappet opp fysiske knapper til fokus modus, man fokus, Aperture, ISO, shutter osv så man kjapt betjener dem uten å måtte stoppe for å se/lete etter settings siden da er øyeblikket borte ofte. Å begynne å surre seg igjennom 4-5 essensielle innstillinger samt ha skyte raw for å etterbehandle alle bildene man tar på mobilen tror jeg det er svært få som gjør. Da er det unntaket og ikke regelen i tilfelle. Klart man kan gjøre det om en ser at telefonen tar feil valg i behandlingen, men poenget mitt var at her treffer somregel Apple svært godt.

 

Ja helt sikkert ^^ Det er nok derfor produsentene bruker all energi på kameraene bak og har med selfie kamera nærmest en nødvendighet. Jeg snakker for ordens skyld om kamera som peker riktig vei. For alt jeg vet kan det andre være bedre da jeg ikke har brukt det på hverken iPhone eller android telefoner.

Lenke til kommentar

Er det forresten noen måte jeg kan bruke Asus ruteren på slik at jeg kan forsterke signalet i huset? Det er en Asus RT-AC68. I tillegg har jeg en TP-Link RE305.

Tok en test på Wifien. Her i fra stua i naborommet til ene APet kobler den seg til på 5Ghz, men jeg la merke til at jobb tlfen som ikke er oppdatert til iOS13 enda er kjappere til å veksle fra 2.4 til 5Ghz. Skal teste igjen med 13.1 når jeg får oppdatert.

post-175783-0-08363300-1569433943_thumb.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg reserverte iPhone 11 Pro Max 64GB, og 11 Pro 256GB (begge Space Gray) kl 14:20, like etter nettbutikken hadde kommet opp igjen etter krasjen den 13, på de har jeg ikke fått noen link, kun Pro Max 256GB SG første som jeg fikk reservert 13:58, like før nettbutikken gikk ned for telling, og den jeg har nå. Det virker som de gikk unna veldig fort denne gangen.

Lenke til kommentar

Okai, merkelig at iPhonen bare kan motta halvparten av dette?

Ikke så veldig merkelig. 5Ghz gir ikke 500mbit med mindre man trer seg ned på AP. Testen ble gjort i naborommet så signalene går igjennom en yttervegg også faktisk. Får sikkert full pupp om jeg står nærme.

 

Edit: testet nå i kjeller under ap og med 74% signalstyrke får jeg OK fart. iOS13.1 er ikke bedre til å skifte over til 5Ghz så det er stadig et "problem". Dette sleit jeg med på Note 9, Mate 20 pro/p30 pro også, men da var iPhone XS mye bedre så her har de gått et skritt tilbake. Har ikke merket dårlig signal så det kan være en software sak evnt at 2.4 bruker mindre strøm og at de prøver å kutte forbruk overalt.

 

post-175783-0-98657300-1569494840_thumb.pngpost-175783-0-57003800-1569494858_thumb.png

Endret av minim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...