Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Elko rj45 kobling


Anbefalte innlegg

Hei jeg har cat 6 kabel opp til en elko boks som er i veggen med to ethernet uttak. Når jeg kjører laptoppen min på speedtest oppnår jeg riktig hastighet når jeg kjører min nye stasjonære tar det rundt 20 min før den registrer kabelen og jeg oppnår hastighet på 1 Mbit. Noen som har en god forklaring. Windows 10 på begge maskiner. Legger ved bilde av koblingen. Kan det være noe feil der?

 

På fårhånd tusen takk

post-150559-1471263_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har rekkefølgen feil på lederene.

 

Rett rekkefølge på B-standarden er når du ser ned på pluggen ovenfra med klips ned, ledning mot deg og plugg fra deg - fra venstre til høyre:

- halv oransje

- oransje

- halv grønn

- blå

- halv blå

- grønn

- halv brun

- brun

 

Bruk den rekkefølgen på pluggen. Det er samme rekkefølge/standard du har i veggkontakten :)

Endret av nomore
Lenke til kommentar

En annen ting som er verdt å merke seg er at du har utstyr(veggkontakt) regnet på installasjonskabel i den ene enden, og så har du utstyr(plugg) beregnet på patchkabel i den andre enden. Det kan gi en del sporadiske feil.

 

En installasjonskabel har hard kjerne og gaflene i veggkontakten du har er laget for å klemme rundt denne kjernen. Bruker du løse tråder her så vil du kunne få bevegelse og dårlig kontakt - og kanskje til og med ikke kontakt innimellom.

En patchekabel har myk kjerne bestående av løse tråder, og pluggen du sannsynligvis bruker er laget for å klemme på disse trådene. Bruker du her hard kjerne er det ikke gitt at det er like god kontakt i alle kontaktpunktene og du vil kunne få bevegelse og dårlig kontakt - og kanskje til og med ikke kontakt innimellom.

 

Så dersom du har strekt patchekabel så ville jeg ha byttet til plugg i begge ender om jeg var deg. Eller evnt veggboks i begge ender dersom du har installasjonskabel. Bare et tips som vil kunne fjerne mye frustrasjon i fremtiden med dårlig kabling :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar. Det var feil koblet, har gjort det mange ganger før så da tenker man at det må være boksen det var noe feil med.. Men det var feil tenkt. Nå er det retet opp. Takk for tips ovenfor. Det skal jeg huske på.

 

Har et annet spørsmål, virker som du har god peiling. 

På et rom har jeg 3 elko bokser satt opp da det ikke er sikkert hvor man kommer til å ha bruk for de.

Jeg lurer da på:

Eks: Fra switch nede i boden så går det en cat 6 opp i en elkoboks på dette rommet. Kan jeg gå med cat 6 og seriekoble med på denne elkoboksen til neste elkoboks også videre til neste? Bare klemme på to ledninger i elkoboksen en tilførsel og en som da går videre.

Jeg vil tro at det går an, kan da umulig være at man må ha 3 kabler fra boden opp for å sette nett på 3 slike elkobokser?

 

Også neste spm: Hvis det går noen jeg tror, kan man ikke bruke alle tre samtidig da. Ha en pc i hver boks feks? Vil kun 1 av disse tre være operative?

Jeg ville tenkt man kunne bruke alle tre på engang med forskjellig utstyr, men en bekjent sa at man kun kunne bruke en av dem om gangen.

 

På forhånd tusen takk igjen

Lenke til kommentar

Som Hårek sier så kan du fysisk gjøre det slik du skisserer, men du vil kun kunne bruke en av dem om gangen. Hver enhet som skal kobles kablet til nettverket må kobles til en switchport, ellers går det ikke. Men vær samtidig obs på at for hvert uttak du legger opp til på et slikt kabelstrekk så vil du miste litt av fordelen med tvinningen i kabelen, og signalene blir mer sårbare ovenfor støy utenfra. Så det er godt mulig du vil få koblet en PC til på enden av kabelen, men det kan være at du får pakketap eller redusert hastighet som en følge av måten det er gjort på.

 

Og husk at et kabelstrekk(fra PC til en switch) kan maks være 100 meter. Skal du ha lengre enn dette må du til med flere switcher.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...