Gå til innhold

[Løst] Penger tjent som hobby før oppretting av ENK - Skatt?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Startet å selge diverse virtuelle varer på ebay i slutten av mai/starten av juni i år. Tjente en god slant på dette (50-60k) ila. sommeren, og fant nå ut at det var på tide å starte et ENK pga. den relativt høye omsetningen/overskuddet. Det var ikke godt å si at det skulle bli så mye så fort før jeg begynte, som da var grunnen til at jeg lot det tikke og gå frem til nå for en ukes tid, da jeg sendte inn registermelding for ENK.

Det jeg solgte var ting og tang i dataspill på brukere jeg selv har lagd og spilt opp, så mulig dette kan gå som salg av private eiendeler eller hobbyinntekt? Det eneste her er at det er snakk om ganske mange transaksjoner (150-200), fordi jeg solgte små enkeltgjenstander jeg hadde i spillet, og ikke selve brukeren/-ene. Så mulig dette kan føre til problemer?

 

Om jeg eventuelt må skatte av det, går det da på ENK'et så jeg må finne tilbake til gamle transaksjoner og føre regnskap på det, eller kan jeg føre det som personinntekt?

 

Håper det var forståelig!

Endret av Dolandyret
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du er langt over hva som går som hobbyinntekt, skattedirektoratet har uttalt at hobbysalg veilendende ligger rundt 4000 kr/skatteår. Uttalselsen er temmelig gammel (1984) og prisjustert vil det si 10000-11000 kr i dag, så du ligger på det femdobbelte. Her er det altså bare å føre regnskap fra dag 1. At du først har registert ENK i foretaksregisteret i Brønnøysund nå er ikke vesentlig i forhold til skatteplikt, det starter når næringen faktisk starter. Noter imidlertid at de formelle kravene her skjerpes når bilagsmengden blir en del, noe den later til å gjøre hos deg. 
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...