Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hybel/ettværelsesleilighet - ønsker hjelp til å vurdere endringsbehov og riktig pris


Anbefalte innlegg

Saken gjelder en hybel/ettromsleilighet som bedriften jeg leder skal bruke til gjennomgangsbolig for utgifte ansatte ((vanskelig å skaffe seg bolig her før man er en del av miljøet i bygden) og derfor leie ut på halvårsavtale.  Ønsker der hjelp til to ting: a) Vurdere evt nødvendige/ønskelige endringer i forhold til planer pr i dag hva gjelder selve hybelen. b) Finne riktig utleiepris. (Betyr IKKE høyest mulig, men en pris fair for begge parter, fair i forhold til markedet ellers i bygden og ikke inviterer skatteetaten til å snakke om noen skattlegging for noen av partene.) 

 

Hybelen er er nybygg under ferdigstilling som blir klart i høst og er som planlagt pr i dag “teknisk” beskrevet i vedlegget. Plasseringen er 10-12 minutter kjøring fra bedriften og et par minutter lengre å kjøre fra bygdesentrum (intet reelt brukbart kollektivtilbud). Den ligger som 17. hjul på vognen i et sameie av 16 selveierleiligheter med ett soveværelse og av grunner jeg ikke går nærerme inn på er det vanskelig å definere noen kjøpspris for den. 

 

For “utilities” vil følgende gjelde for hybelen: 

  • Vann/kloakk: Det betales direkte til kommunen ca 52 kr pr påstartet kubikkmeter målt vann (fjernavleses månedlig). Fast avgift er en del av husleien. 
  • Avfall: Fritt valg mellom å inngå egen avtale med renovasjonsselskapet (tilbyr fire løsninger) eller betale 150 kr/mnd til sameiet for “reasonable” bruk av sameiets renovasjonsbeholdere
  • Strøm: Fritt valg mellom å inngå egen avtale eller avtale via sameiert(ca 0,54 øre/kWt + 29 eller 79 kr/mnd (faktura pr e-post/post), fastpris september 2019-2021). Lokal nettleie i tillegg. 
  • Internett: Fritt valg mellom å inngå egen avtale eller gjøre avtale via sameiet (650 kr/mnd for beste bredbånd tilgjengelig i området (pt 20/5 Mpbs), 540 kr for 5/0,5 Mbps). Mobilt 4G-nett finnes ikke i området, levering her i praksis mellom 1/4 og 1 Mpbs. 
 

Det eneste som finnes av hybler for utleie hos oss er typiske pendlerhybler: To-tre hybler på 10-15 kvm hver som deler kjøkken, bad og gang. Aldri nedfallsvare, men sjelden oppusset siste 8-10 år. Basismøblert med fra helt OK til rimelig gode møbler. Typisk pris 3500-5000 kr etter størrelse, standard, plassering og hvorvidt parkering er inkl eller man er henvist til gateparkering/ikke trenger parkering, i tillegg 33 eller 50 % av felles utgifter til strøm og evt internett. En utleier har fire hybler og ligger høyere pris (6500-7000 kr), men her erlitt over gjennomsnittlig standard her er møblert ned til kniv og gaffel, sengetøy og håndkle, her er strømog standard internett inkl og her er også vask hver 4. uke inkl. 

 

Utover dette finnes knapt noe mindre enn tre-/fireværelses leiligheter til utleie og de er heller ikke mange og med priser som spriker i alle retninger fra 6000 kr for en ikke moderne, men velstelt og ordentlig umøblert treværelsesleilighet ca 55 kvm til 20000 kr for en nyrenovert fullmøblert femværelsesbolig med ca 120 kvm P-rom og god utsikt samt carport med elbillader.  

 

Til slutt: Poenget er altså ikke høyest mulig pris, men en fair pris for begge sider som heller ikke noen av partene skatteutfordringer. 

Beskrivelse.pdf

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

a) Det er jo en rimelig enkel standard dere legger dere på her. Man sover altså bak et forheng i entreen. Pga. arealene du lister opp så antar jeg at dette er eneste mulighet.

Jeg ville ikke ha satt inn en komfyr med tradisjonelle støpejernsplater i et nybygg i 2019, induksjon er vel ikke mange hundrelappene dyrere?

Dusj - er det mulig med noe større enn 80x80? Etter å ha hatt 80x80 i en tidligere leilighet vil jeg anbefale minimum 90x90, gjerne større.

Ville også ha fått tak i en bedre vaskemaskin. Kun 1000 omdreininger/minutt vil kreve at mer fuktighet må fjernes med tørking, på sommerstid kan dette gjøres ute, mens det på vinteren gjerne gjøres inne. Ikke godt for inneklimaet, selv om jeg håper at leiligheten har balansert ventilasjon (i og med at det er nybygg). Sentrifugerer man med 1600 omdr./min. vil det være mye mindre gjenværende vann i klærne.

 

b) Jeg ville sagt maksimalt 4000 kr per mnd. uten strøm og vann, men med renovasjon og internett (20/5) inkludert. Da med sameie-avtaler på de to sistnevnte.

 

Legger inn beskrivelsen her, for andre som ikke vil laste ned ukjente filer fra nettet:

 

 

Beskrivelse 
 
Entre er drøyt 6 kvm og har har vinyl (Tarkett) med eikemønnster på gulv, panelplater i hvitt og tak i hvite Agnes-takplater. Bak forheng rammemadrass (ny rammemadrass, overmadrass og dyne tas med selv) og takhøyt garderobeskap 60 cm med fire skuffer nederst, ellers er entreen kun gjennomgangsrom med to dører + ytterdør og et par veggknagger. Taklampe og dobbelt stikkontakt 
 
Bad er drøyt 4 kvm og har gulv av svarte fliser samt vegg/tak av glatt hvitt baderomspanel. Varmekabler med termostat, dobbelt stikkontakt, taklys. Vegghengt toalett (Grohe), dusj 80/80 cm (buet plastglass) smal vask i hvit seksjon 60 cm og Siemens vaskemaskin (40 cm, toppmatet, 5 kg, 1000 omdr/min). 
 
Kjøkken/stue er knapt 23 kvm og har gulv/vegg/tak som gang. Kjøkkenhjørnet er i hvit melamin med plate i svart laminat og består av kjøleskap 50 cm bredde/125 cm høyde (Zanussi), gryteskap 40 cm, komfyr 50 cm bredde (Zanussi, tradisjonelle plater), hjørneskap 90/90 cm, oppvaskskap og oppvaskmaskin 45 cm (Bosch). Overskap 80 + 40 cm. Ellers består sittegruppemøbleringen av toseters sofa rustrøde/brune ruter, lenestol med lav rygg og i brunt treverk/brunt skinn, samt mørkt sofabord IKEA Lack 90*60 cn, mens spisestuen består av bord 120/80 cm i furu med svartbeiset plate (blank voksduk over) og fire svartbeisede furustoler. Vegghengt flatskjerm TV-skjerm (uten kanalvelger) 32" ved spisebordet, enkel DAB-radio og enkel router på svart veggmontert hylleplate ved sittegruppen. Kjøkkenskap inneholder basic "tableware" til fire samt to gryter/stekepanne og litt kjøkkenredskaper. Taklampe (glass og stål, to kupler for inntil 40 W på stang) , to lampetter (glass og stål), stikkontakter etc etter dagens standard, panelovn 1200 W med automaitsk nattsenking 5 grader kl 22-5 alle netter og automatisk dagsenking 5-6-7-8-9 timer (innstillbart) fra kl 6-7-8 (innstillbart) mandag fredag. (kobles ut for en enkelt dag via et tastetrykk). 
 
Fra stue er todelt vindu 180*210 cm + dør 90/210 cm (soldempende glass med U-verdi 1,2, gardinstang i sort med tre ganrdinger i rustrøde/brune ruter) ut til balkong ca 3,75*1,20 meter med noen hundre meter 98 %fri utsikt over balkongrekkverkhøyde. I forbindelse med balkong er også bod ca 0,75*1,10 meter innvendig. 
 
Ellers tilhører reservert parerkingsplass ca 5*2,5 meter hybelen, og til felles bruk for denne og 16 toværelsesleilighter er ni gjesteplasser (frie, maks fire timer). 
 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skal vann og avløp ikke dekkes i husleie, må forbruket være målt (egen måler i boligen) (HLL §3-4). Husleie skal også dekke renovasjon (avfall og lignende).

 

Jeg ville lagt meg på 4500 med strøm og nett inkludert.

 

Jeg finner det dog bemerkelsesverdig at 20/5 er raskeste nett tilgjengelig i et bygg som ennå ikke er ferdigstilt. Utifra hastigheten vil jeg anta at det er snakk om xDSL, og Telenor bygger ikke lenger ut kobbernettet (ei heller vedlikeholder det).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Først til begge dere som har svart: Takk for svar. Nå kom det morgen(e)posten i dag en melding som gjør at vi nok kan komme til å løse behovet vårt for gjennomgangshybel på en annen måte og la hybelen jeg har nevnt bli en 17. del av sameiet. Imidlertid, så lenge det nevnt i e-posten ennå er fisk i sjøen og ikke fisk på kroken arbeider vi inntil videre med planer som i førsteinnlegget mitt. 

 

Presisiering til Dragens første bemerkning først:Vann/avløp ER målt med egen måler - det er derfor denne fjernavleses hver måned av kommunen slik jeg nevnte. Faktura går går til beboer til enhver tid og dette er ikke noe vi kan endre på. 

 

Renovasjon er også målt hos oss, og nettopp derfor har man flere valg. Det er påbudt ved kommunal forskrift at man skal ha de valgene og derfor praktisk umulig å inkludere renovasjon i noen leie her. (Bestemmelsen gjelder alt som anses som selvstendig boenhet, noe denne hybelene/leiligheten gjør - egen inngang, eget kjøkken og eget bad.) Samme gjelder strøm: I selvstendig boenhet SKAL det være egen måler og der SKAL leietaker ha rett til å gjøre sin egen avtale, slik at dette ikke er praktisk mulig å inkludere.

 

20/5 er helt alminnelig nett her i bygden, også for nybygg. De som er verst stilt i bygden og bor litt avsides ligger helt nede på 2-3/0,2, mens de som er best stilt ligger på 40/40 (noe også disse boligene vil gjøre om et par år). 4G-nettet glimrer med sitt fravær unntatt i bygdens mest sentrale deler, så mobilt bredbånd er heller ingen godløsning når EGDE-tilkopling i praktis er eneste mulighet i mange tilfeller. Telenor bygger nok ikke lengre ut kobbernettet, men i bygde-Norge vedlikeholdes dette nettet ennå. Joda, Telenor prøvde å fortelle at det ikke vedlikeholdes, men ordre kom rimelig raskt fra oven om annen politikk hos Telenor der fibernett ikke kunne tilbys.  

 

Så til Frank Drebins innlegg: 

 

Standarden er selvfølgelig enkel sammenlignet med en leilighet 2-3-4 værelser, dette skal være en GJENNOMGANGShybel mens man finner noe annet (noe som ut fra bygdekulturen krever at man er fysisk til stede i bygden og ofte at man har satt noen måneders “avtrykk” etter seg der også, slik at folk vet hvem man er og hva man står for) og ikke et sted man slår seg til X/XX år. 

 

I hybel/ettroms leilighet må man nødvendigvis sove enten i gangen eller i stuen. Sovesofa i stuen er selvfølgelig mulighet, selv har jeg antatt at en nisje med forheng i gangen er bedre. Tar jeg feil så si gjerne fra. 

 

Komfyren er nevnt fordi vi tilfeldigvis har den stående. Hvor lett er det ellers å skaffe en induksjonskomfyr i 50 cm bredde? Raskt søk hos lokal forhandler gav meg ett alternativ mulig å skaffe da til 9000 kr, mens jeg for støpejernsplater fikk fem alternativer i prisklassen 2000-4000 kr (med tre av disse på lager) og for keramisk komfyr to alternativer prisklasse 3800 og 5000 kr (med rimeligste av disse på lager). Et søk hos WhiteAwa viste bare keramiske komfyrer, 3 stk i prisklassen 5400-7100 kr. . . 

 

Det er mulig å montere dusj 90/90 cm, men bare ved å endre vasken til minivask mest beregnet for håndvask. Er det bedre totalt sett? Dersom ja, og dersom jeg vet det innen rimelig tid er det helt kurant å endre ordren her. 

 

Vaskemaskin er mulig å få med 1200 omdr/min også som toppmatet 40 cm modell, men hvor mye har det totalt for seg? Skal nevne at balkongen er skjermet fra sidene og har tak, så godt egnet for å henge opp tøy til tørk, glemte å presisere det i første innlegg. Skal også presisere at det ikke er balansert ventilasjon - det er ikke spesielt vanlig for boliger her, heller ikke i nybygg. 

 

Så pris: For både bedriftens og min egen del skulle jeg gjerne sagt 3000 kr + vann/avløp, strøm og internett etter valg (som altså må komme utenom for å gi nettopp valgmulighetene, selv om det er rimelig opplagt hvordan 19 av 20 vil velge), men blir det OK i forhold til markedet ellers og dermed i forhold til skattebetrakninger og skatteetatens påstand om kunstig lav leie (=skjult inntekt som skal beskattes)?  Selv den mest nøkterne (uke)pendlerhybel ligger i dag det jeg har funnet ut av på 3500 kr + 1/3 av vann/avløp/renovasjon/strøm og da snakker vi om 10-11 egne kvm + 1/4 andel av 20 kvm til (felels gang/kjøkken/bad), samt 1950-tallstandard. De beste pendlerhyblene (=14-15 egene kvm + 1/2 andel av gang/kjøkken/bad på i alt 15-20 kvm, bygget eller renovert etter år 2000) ligger på rundt 5000 kr + 1/2 av vann/avløp/renovasjon/strøm (ingen pendlerhybler har det jeg vet internett inkl, utover dem jeg nevnte til 6500-7000 kr og hvor alt er inkl, også månedlig vask) Selv sitter jeg med en viss magefølelse av at prisen bør være oppunder 6000 kr + det nevnte, altså som de rimeligste lelighetene, for å unngå skatteutfordringer. Joda, disse leilighetene er 50-55 kvm BTA og altså klart større, men de er også fra 1950-1960-tallet uten vesentlig modernisering (selv om de er upåklagelig vedlikeholdt) og de er umøblert..

 

Flere med synspunkter i saken?  Ser mange har lastet ned etterhvert, og det kan da ikke være bare gjester? 

Lenke til kommentar

Jeg ville lagt meg mellom de små hyblene og de større leilighetene i pris. Ville sagt en markedsverdi på rundt 5000.
Selv om bygget er nytt, får jeg intrykk av beskrivelsen at det er en enkel standard med gulvbelegg, veggpanel og baderomsplater. Det virker som om noen gikk i sparemodus da den skulle bygges. Så ikke forvent for mye som følge av bygningsmassens alder.

 

Det virker også som leiligheten skal brukes som et trekkplaster for å lokke nye medarbeidere til bygda. Da bør dere gå så lavt som mulig. Kanskje det er best å legge seg på rundt 4000 kr? Tror ikke skatteetaten ville reagert på dette...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Takk for svar, gravypressure.

 

Veggpanel og baderomsplater er helt standard ved nybygg her i dag - trolig fordi det unntatt mulige etasjeskiller bare bygges i tre - så det er dette man må forvente om man kjøper en ny bolig også. Vinylgulv i entre/stue er eget valg og kan ennå godt endres dersom endring har noe for seg. Valget ble opprinnelig gjort pga tanken om lettstelthet, og det ble derfor også valgt kvalitetsvare fra Tarkett og ikke billigst mulig. 

 

Leiligheten/hybelen skal ikke direkte brukes som trekkplaster, men den skal sikre at vi faktisk kan gi et tilbud i et boligmarked som virker håpløst utilgjengelig før man selv er del av bygden. (Bl a finner man sjelden noe til leie på finn.no, rett og slett fordi folk ikke MÅ leie ut og sjelden VIL leie ut før det vet hva potensiell leietaker står for som menneske. Da må man jo nødvendigvis ha satt litt avtrykk etter seg i bygden først, og mens man gjør det er altså meningen å gi et tilbud slik at man praktisk KAN sette et slikt avtrykk, uten å av den grunn bo på en ukependlerhybel med både ene og andre delt.) Er grunnleggende enig med så lavt som mulig, men frykter nok 4000 kr/mnd fort vil føre til interesse hos skattemyndighetene... .  

Lenke til kommentar
For også å ta en presisering her: 
  • En leilighet (tre værelser og rundt 60 kvm P-rom) bygget siste 5-10 år ligger på 7500-8500 kr, da umøblert og med tillegg som nevnt. Har da tatt utgangspunkt i at det ikke er slektskap og vennskap ute og går mht prisen. 
  • Pendlerhybler bygget siste 5-10 år finnes ikke - virker som markedet her nådde balansepunkt og dermed ble stoppet utbygget for 15-20 år siden. De nyeste og av tilsvarende kvalitet både på egen hybel og delte arealer, samt lav delingsgrad (to og to hybler deler kjøkken/bad/gang) ligger på 4500-5000 kr når  det ikke er slektskap og vennskap ute og går mht prisen. 

Det er ikke noe mål med høyest mulig pris, men vi vet skattemyndighetene også vet dette og vil ta sin vurdering derfra. 

Lenke til kommentar

I hybel/ettroms leilighet må man nødvendigvis sove enten i gangen eller i stuen. Sovesofa i stuen er selvfølgelig mulighet, selv har jeg antatt at en nisje med forheng i gangen er bedre. Tar jeg feil så si gjerne fra. 

 

Komfyren er nevnt fordi vi tilfeldigvis har den stående. Hvor lett er det ellers å skaffe en induksjonskomfyr i 50 cm bredde? Raskt søk hos lokal forhandler gav meg ett alternativ mulig å skaffe da til 9000 kr, mens jeg for støpejernsplater fikk fem alternativer i prisklassen 2000-4000 kr (med tre av disse på lager) og for keramisk komfyr to alternativer prisklasse 3800 og 5000 kr (med rimeligste av disse på lager). Et søk hos WhiteAwa viste bare keramiske komfyrer, 3 stk i prisklassen 5400-7100 kr. . .

Jeg fikk med meg at vaskemaskinen var smalere enn standard, men jeg har tydeligvis blingset på bredden på komfyren. Da skjønner jeg at utvalget snevres inn betraktelig.

 

Det er mulig å montere dusj 90/90 cm, men bare ved å endre vasken til minivask mest beregnet for håndvask. Er det bedre totalt sett? Dersom ja, og dersom jeg vet det innen rimelig tid er det helt kurant å endre ordren her.

Kanskje dere får plass til 80x90 cm dusj, eller 80x100?

 

Vaskemaskin er mulig å få med 1200 omdr/min også som toppmatet 40 cm modell, men hvor mye har det totalt for seg? Skal nevne at balkongen er skjermet fra sidene og har tak, så godt egnet for å henge opp tøy til tørk, glemte å presisere det i første innlegg. Skal også presisere at det ikke er balansert ventilasjon - det er ikke spesielt vanlig for boliger her, heller ikke i nybygg.

Kanskje denne kan passe? https://www.prisjakt.no/product.php?p=4651265

Også litt uvanlig å ikke ha balansert ventilasjon i nybygg. Da er det noen som virkelig skal vite hva de driver med mtp. ventiler og lufting - moderne byggemetoder med dampsperre og tette bygg krever utventilering av fukt. Dette er for meg et argument for å kjøpe vaskemaskin med så høy sentrifugeringshastighet som mulig. Det holder at én leietaker en eller annen gang stenger alle ventiler fordi han skal spare strøm, og i tillegg tørker klær inne - da renner det til slutt fra veggene og muggen får fotfeste.

 

Så pris: For både bedriftens og min egen del skulle jeg gjerne sagt 3000 kr + vann/avløp, strøm og internett etter valg (som altså må komme utenom for å gi nettopp valgmulighetene, selv om det er rimelig opplagt hvordan 19 av 20 vil velge), men blir det OK i forhold til markedet ellers og dermed i forhold til skattebetrakninger og skatteetatens påstand om kunstig lav leie (=skjult inntekt som skal beskattes)?  Selv den mest nøkterne (uke)pendlerhybel ligger i dag det jeg har funnet ut av på 3500 kr + 1/3 av vann/avløp/renovasjon/strøm og da snakker vi om 10-11 egne kvm + 1/4 andel av 20 kvm til (felels gang/kjøkken/bad), samt 1950-tallstandard. De beste pendlerhyblene (=14-15 egene kvm + 1/2 andel av gang/kjøkken/bad på i alt 15-20 kvm, bygget eller renovert etter år 2000) ligger på rundt 5000 kr + 1/2 av vann/avløp/renovasjon/strøm (ingen pendlerhybler har det jeg vet internett inkl, utover dem jeg nevnte til 6500-7000 kr og hvor alt er inkl, også månedlig vask) Selv sitter jeg med en viss magefølelse av at prisen bør være oppunder 6000 kr + det nevnte, altså som de rimeligste lelighetene, for å unngå skatteutfordringer. Joda, disse leilighetene er 50-55 kvm BTA og altså klart større, men de er også fra 1950-1960-tallet uten vesentlig modernisering (selv om de er upåklagelig vedlikeholdt) og de er umøblert..

Jeg hadde egentlig lyst til å skrive 3500 kr/mnd først, siden jeg tenkte på at min mor tok 4500 kr/mnd for en hybel nokså sentralt i Stavanger-området (15 min sykling fra universitetet) med 1 stk. parkeringsplass, med stue på nærmere 30 m2, egen sovealkove på 10-12 m2, bad med 100x100 cm dusj, 60 cm bred vaskemaskin, tørketrommel på kjøkkenet, komfyr av full størrelse og kombiskap (kjøl/frys) på 2 m. Hun var nok litt snill med studentene hun hadde boende mtp. pris, så jeg la meg på 4000 kr/mnd for hybelen det er snakk om i denne tråden.

 

Du skiller deg ikke markant fra markedet ellers med 3000++ etter min mening, så jeg tenker at det skal litt til for at Skatteetaten kan ta dere for noe sånt. Uten at jeg har noe erfaring med sånt, bare så det er sagt.

 

 

Lenke til kommentar

Jeg fikk med meg at vaskemaskinen var smalere enn standard, men jeg har tydeligvis blingset på bredden på komfyren. Da skjønner jeg at utvalget snevres inn betraktelig.

 

Kanskje dere får plass til 80x90 cm dusj, eller 80x100?

 

Kanskje denne kan passe? https://www.prisjakt.no/product.php?p=4651265

Også litt uvanlig å ikke ha balansert ventilasjon i nybygg. Da er det noen som virkelig skal vite hva de driver med mtp. ventiler og lufting - moderne byggemetoder med dampsperre og tette bygg krever utventilering av fukt. Dette er for meg et argument for å kjøpe vaskemaskin med så høy sentrifugeringshastighet som mulig. Det holder at én leietaker en eller annen gang stenger alle ventiler fordi han skal spare strøm, og i tillegg tørker klær inne - da renner det til slutt fra veggene og muggen får fotfeste.

 

Jeg hadde egentlig lyst til å skrive 3500 kr/mnd først, siden jeg tenkte på at min mor tok 4500 kr/mnd for en hybel nokså sentralt i Stavanger-området (15 min sykling fra universitetet) med 1 stk. parkeringsplass, med stue på nærmere 30 m2, egen sovealkove på 10-12 m2, bad med 100x100 cm dusj, 60 cm bred vaskemaskin, tørketrommel på kjøkkenet, komfyr av full størrelse og kombiskap (kjøl/frys) på 2 m. Hun var nok litt snill med studentene hun hadde boende mtp. pris, så jeg la meg på 4000 kr/mnd for hybelen det er snakk om i denne tråden.

 

Du skiller deg ikke markant fra markedet ellers med 3000++ etter min mening, så jeg tenker at det skal litt til for at Skatteetaten kan ta dere for noe sånt. Uten at jeg har noe erfaring med sånt, bare så det er sagt

 

Komfyrutvalget er nok da vesentlig mindre ja, og det virker som “standard” på disse fremdeles er vanlige kokeplater, så tror nesten vi må gå for det. 

 
80/90 dusj går veldig fint og har nå her ordnet med kombinasjon av dette og egnet vask. Her blri det altså solid dusj av herdet glass og med skyvedør 3*30 cm, altså reell åpning 60 cm. 
 
Vaskemaskinen ville passet helt ypperlig, men har alt funnet en B-vare jeg antar er forløperen til denne (i hvert fall AEG den også, eneste forskjell jeg kan se er manglende timer) og bestilt den. 
 
Pris kommer jeg tilbake til etter å ha ventet på noen flere kommentarer, også i forhold til mitt innlegg #8, som jeg mistenker deg for å ha oversett. Er nok litt skeptisk på det punktet ut fra jeg nevner i #8. 
 
Andre synspunkter, anyone? 
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...