Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Leietaker har stukket av fra leilighet og husleie.


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Leietaker har stukket av fra husleie, pakket sakene og dratt. 

Hun hadde oppsigelsestid ut neste mnd, skylder husleie for denne og den neste måneden. 

Har ikke depositum, da vi skulle få dette 1 mnd etter innflytting(noe vi optimistisk trodde på).

 

Kan vi ta oss inn i leiligheten nå? Ser gjennom vinduer at det er tomt der, og i forhånd til tapsbegrensningsplikt, burde vi vel kunne ta en kikk inne og se om det ser greit nok ut til å ha visning? 

 

Og vi vil jo ta dette videre til forliksrådet. Må vi da bare sende skriftlig varsel til leietaker, 14 dagers frist, og så klage det videre? 

Og når/hvis vi vinner, hvordan er det å få tilbake penger fra noen som lever på sosialpenger fra nav? Og hvordan er det hvis de da har nok av inkasso fra før, og ingen ting av verdier å ta pant i? Henger kravet over personen i 10 år, og får vi penger automatisk hvis personen får seg en inntekt, eller må vi etterspørre det av og til? 



Anonymous poster hash: 4403e...72e
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mulig jeg tar feil, men slik jeg leser tvangsfullbyrdelsesloven §7-25 så får dere ikke dekket noe av beløpet hvis det ikke finnes noe av verdi å ta dekning i.  Det står da "intet til utlegg" som blir en betalingsanmerkning for skyldner. Denne type  pengekrav foreldes vel etter 10 år jf foreldelsesloven §5 (1). 

 

Vet ikke hvilke virkemidler man har til å følge med på en skyldner sin økonomiske situasjon. Mulig man må ta kontakt med et inkassobyrå?

Endret av heheszki
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Der leietaker åpenbart har oppgitt leieforholdet trenger ikke utleier vente på oppsigelsestidens utløp før vedkommende disponerer over husrommet (husleieloven § 10-2 første ledd).

 

Der det ikke er noe å ta kan man ikke pålegge betaling. Sosialstønad kan vanligvis ikke beslaglegges ved utlegg, jf. Justisdepartementets lovavdelings uttalelse fra 1997 (JDLOV-1997-9119).

 

Krav på leie og forsinkelsesrente foreldes tre år etter forfallsdato, jf. foreldelsesloven §§ 2 og 3. Foreldelsesfristen avbrytes ved rettslige skritt, og når rettslige skritt er tatt løper ny frist på ti år.

 

Det er ingen automatikk i inndrivelsen. Tvangsinndrivelse innebærer en "sjekk" av om skyldneren har midler på det aktuelle tidspunktet. Hvis saken avsluttes må man eventuelt begjære utlegg senere.

Endret av krikkert
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg ville tatte en titt i folkeregisteret og 1881 for å sjekke om leietaker har byttet bostedsadresse for om vedkommenda har registrert flytting er det jo åpenbart av h*n ikke bor der lengere.

Gulesider viser adressen her, 1881 viser forrige adresse og den vi tror er nåværende(siden den nettopp har dukket opp der). Er åpenbart at det er tomt i leiligheten, men at vi "tar over" helt er jeg litt usikker på, siden vi vil jo at hun kan disponere den hvis hun vil, så vi kan kreve hun for pengene for neste måned også, om vi ikke finner ny leietaker til da. 

 

Anonymous poster hash: 4403e...72e

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...