Gå til innhold

[Løst] Kan hel pepper bli for tørt / gammelt for pepperkverner?


Anbefalte innlegg

Jeg fikk en Le Creuset pepperkvern til bursdagen min for et par dager siden. Jeg har fylt den med noe hel pepper som jeg har hatt liggende ganske lenge (år). De eneste grunnene jeg kan tenke meg for at pepperet ikke fungerer er fordi kvernen er defekt eller så er pepperet tørket og for hardt / whatever for kvernen. Og da vil jeg gjerne ha utelukket det første før jeg drar til buikken for å reklamere. Matbutikken er stengt så får ikek kjøpt nye hele pepper før i morgen...

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har justert kvernen rett og har litt vekt av pepper til å gi litt push mot kvernen ?  

Le Creuset burde takle det med mindre pepperet har gått i arv i generasjoner og blitt helt forsteinet.

En annen ting er at pepper inneholder litt olje, så en bør ikke la det ligge alt for lenge smaksmessig selv om tørkede ting generelt holder seg bra.

 

Det pepperet jeg pleier å kjøpe i bulk har holdbarhetsdato på minst 3 år. Det kvernes greit på en Santa Maria pepperkvern. Dette er keramiske kverner som følger med innebygget i boksen når man kjøper den i butikken. Kan faktisk anbefales kvalitetsmessig til matlaging. Kan etterfylles temmelig mange ganger før de blir slitne.

 

Hvis du er misfornøyd med Le Creuset kan du se om du får byttet i Peugeot. Det er disse kvernene som restauranter pleier å bruke fordi dem er ekstremt gode og holdbare.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Du har justert kvernen rett og har litt vekt av pepper til å gi litt push mot kvernen ? [

Jeg har til og med sjekket brukanvisningen for å sjekke at jeg vrir riktig vei og justerer den riktig men det komme ringenting.

 

 

Hvis du er misfornøyd med Le Creuset kan du se om du får byttet i Peugeot. Det er disse kvernene som restauranter pleier å bruke fordi dem er ekstremt gode og holdbare.

Jeg har Peugeot pepperkvern med baicly samme resultat så jeg tror jeg kastet pepperet jeg har nå og prøver med nytt i morgen. Pepperet har stått i skapet _lenge_ og jeg vil tippe det i beste fall er 4-5 år gammelt.

Lenke til kommentar

 

Hvis du er misfornøyd med Le Creuset kan du se om du får byttet i Peugeot. Det er disse kvernene som restauranter pleier å bruke fordi dem er ekstremt gode og holdbare.

Jeg har brukt billige pepperkverner i årevis, men fikk flotte Peugeot kverner til salt og pepper til jul. Jeg er skikkelig missfornøyd med Peugeot kvernene fordi jeg synes de maler for fint. Jeg har selvfølgelig forsøkt å justere på undersiden, men det hjelper lite. Min mening er at ved grovere malinggrad blir opplevelsen av pepperet mer aromatisk. Resultatet er at jeg kjøper pepperglass med de primitive plastikk kvernene i lokket - og er fornøyd med det :-)  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...