Jump to content
Sign in to follow this  
U1ven

Kan jeg få en jobb med ett års IT-utdanning?

Recommended Posts

Jeg lurer, fordi jeg er i ferd med å starte på ett. Jeg har egentlig kommet inn på Bachelor, men vil sannsynligvis kun ha mulighet til å ta det første året, som er et komplett årstudium gjennomført på nett. Her hvis dere vil lese mer om det.

 

Lurer i tillegg på om det er mange av dere som har muligheten til å jobbe hjemmefra kontra fra på kontoret. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg det, men da bør jeg kanskje først skaffe ett par års erfaring eller ytterligere utdanning? 

Share this post


Link to post

Ja - om du klarer å overbevise arbeidsgiver om at du kan gjøre en god jobb. Dette blir ikke lett. De få jeg vet om som har klart det har hatt imponerende sideprosjekter å vise til. Feks forsøkte vi å ansette en på 19 år som hadde en rekke apper og nettsider i porteføljen, men han ble snappet opp av en konkurrent.

 

Om du ikke har noe å vise til så er sjansen veldig liten.

 

 

 

Lurer i tillegg på om det er mange av dere som har muligheten til å jobbe hjemmefra kontra fra på kontoret. 

 

Dette kommer helt an på arbeidsgiver. Jeg har muligheten til å jobbe hjemmefra, men det er ikke noe jeg kan gjøre fast, kun i blant. Regner med at det er lignende hos andre arbeidsgivere. Man får selvfølgelig større frihet jo mer ansiennitet og erfaring du har, da du kan bevise at du gjør en god jobb selv om du ikke er til stede på arbeidsplassen.

Share this post


Link to post

Ja, du kan få jobb. Markedet skriker etter folk nå, men mange arbeidsgivere ser etter folk med minimum fagbrev, helst bachelor. Ved kun et årsstudium vil man nok måtte jobbe seg oppover, f.eks. starte på 1. linje, og ta det derfra. Bør være relativt greit å klatre raskt om du er kompetent og interessert.

 

Selv har jeg mulighet til hjemmekontor når jeg måtte ønske, men slik var det ikke når jeg var nyutdannet. Har jo fortsatt møter og diverse som fordrer oppmøte på arbeidsplass eller hos kunde, men dette legger jeg i stor grad opp til selv. Oftest er møtene nettbasert i utgangspunktet.

Generelt er det ikke populært for nyansatte og nyutdannede å benytte seg av hjemmekontor (foruten ved spesielle tilfeller), da disse ikke er selvgående nok til å faktisk produsere nok på egenhånd, og det er ønskelig at de er på kontoret for å stifte bekjenskap med kollegaer osv.

Share this post


Link to post
Annonse

Takk for svar, begge to. Det var det jeg håpet på og ville høre. Bor langt utpå landet, så kan være vanskelig å få seg jobb her uten lang pendlevei, derfor delvis ønskelig med hjemmekontor, men vi får se. Jeg er ihverfall motivert, tenker at det er det viktigste.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...