Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2020


Krimt3k
Melding lagt til av Krimt3k

Tråden stenges for nye kommentarer 17.08.20.

Anbefalte innlegg

Champ1 skrev (9 minutter siden):

Takk for utfyllende svar - da vet jeg at jeg får tak i dem i Stavern. Neste spørsmål blir da i forhold til disse bøkene man kun skal ha noen få sider av - vil ikke de kanskje være utleid på biblioteket? Slik har det hvertfall vært ved tidligere studier for min del. Evnt kanskje man finner nyttige ting i de bøkene enda pensum bare er 25 sider.

Med 'biblioteket' så mente jeg lesesalene på skolen, der er det ikke lov å ta med seg bøkene hjem. Så utenom eksamenstiden skal det ikke være noe problem å få lest de på skolen. 

Man kan låne bøker fra PHS sitt bibliotek i Oslo og få de levert på biblioteket i Stavern sentrum til info.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, PHS-STAVERN said:

Svar til alle spørsmål om PC over:
Det er ikke et must å ha alle slags utganger på PCen. Ved presentasjoner må man ha HDMI eller lignende, men selv om du ikke har dette så løser det seg alltid ved at en på gruppen har eller så får man låne en PC.
Det viktigste er at du kan stole på PCen ved eksamener - at den ikke plutselig slår seg av eller tastaturet stopper å fungere. I tillegg er det et stort pluss at ikke PCen er veldig treig når dere skal inn på politinettet.

Hvis du ikke har ledig USB får du ikke brukt for eksempel TAILS (som er del av digpol). Hvis PC-en i tillegg har litt spesielt tastatur sånn som min (Microsoft Surface), funker ikke det innebygde tastaturet eller musa med TAILS, og man må koble til eksternt. Da er det litt for lite med bare én USB-port, gitt. Det er mange nye tynne PC-er og Mac-er som bare har 1-2 USB 3c, og det er veldig upraktisk. Har dessuten selv erfart å være den eneste på en gruppe med video-utgang til prosjektor. Det blir mye ekstra tull på tampen før presentasjon å få filer over på rett PC, når de som har dem finner ut i siste liten at de ikke har noen måte å koble til prosjektor. I bunn og grunn bør man ikke belage seg på at andre har eller at man kan låne.

Endret av ravespin
Lenke til kommentar
Champ1 skrev (13 timer siden):

Er det akademika eller lignende i Stavern? Mtp skolebøker? Altså om jeg får kjøpt dem der nede ? Tør jo ikke kjøpe noen brukte etter slt som er sagt her haha. Hilsen nooben

Brage kommer til skolen ila første uken. Da har man mulighet til å kjøpe alt pensum for en noe rabattert pris. Du sparer noen kroner på å kjøpe hele pakken av de. Dog er det noen bøker det ikke er lov å selge til rabattert pris. 

Om jeg ikke husker feil koster hele pakken rundt 11000,- da trenger du heller ikke kjøpe masse bøker før B2 eller B3. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
steistuh skrev (7 timer siden):

Hva er gyldig grunn til å få særskilt plass i praksis?

Ingen fasit men typiske grunner er gjerne at man har barn, driver med toppidrett, sykdom i nær familie osv. 
 

Edit: Er man gift eller har vært samboere en stund vil det også kunne gi særskilt plass. 

Endret av Dagali
Lenke til kommentar
Kawzy225 skrev (3 timer siden):

Noen som har tips til jobb ved siden av i B2 i Oslo/omegn? Gjerne noe som kan gå kveld/helg. Har nå jobb i psykiatrien i Oslo som jeg fikk avslag på, skal i praksis i et annet distrikt :) innspill mottas med stor takk

Det blir fort typ klesbutikker/matbutikker som blir godkjent i B2. Psykiatri, fengsel, vekter, de fleste relevante jobber blir fort avslag

Lenke til kommentar
Champ1 skrev (9 minutter siden):

Kanskje dumt spørsmål - men hvorfor får de avslag i b2? 

Vil anta det er pga. Interessekonflikt. Hvis du feks jobber i psykiatri og politi innenfor samme sektor kan du risikere å måtte «jobbe» med samme person, men i forskjellige roller, og det å tjene en interesse kan innebære å jobbe mot en annen. Ser også for meg at det fort kan bli generelt mye kluss ?

Endret av Cake573
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Cake573 skrev (20 minutter siden):

Vil anta det er pga. Interessekonflikt. Hvis du feks jobber i psykiatri og politi innenfor samme sektor kan du risikere å måtte «jobbe» med samme person, men i forskjellige roller, og det å tjene en interesse kan innebære å jobbe mot en annen. Ser også for meg at det fort kan bli generelt mye kluss ?

Stemmer. Dette er noe som kun gjelder i B2, i B1 og B3 kan du jobbe med hva du vil. 

Lenke til kommentar
Oaaphs skrev (6 timer siden):

Ja, men disse bøkene bruker du igjen i B2 og B3, uten at du trenger veldig mange nye bøker. Så det er faktisk ikke kjempedyrt med 11000 for bøker til et helt bachelorløp.

Tror jeg betalte 3-4 tusen på pensum i B3. Som Oaaphs skriver så bruker man mange bøker om igjen. I tillegg så er det mye i B3 som er kompendier. 

Lenke til kommentar

Jeg er på 7 plass på venteliste i Stavern men ventelisteplassen min har ikke rørt seg siden den 17 juli. Det har den i Oslo derimot. Er det fordi jeg kanskje har kommet inn i Stavern men det vises ikke at jeg ikke står i kø lengre, eller er det fordi absolutt ingen har takket nei til studieplass i Stavern? Har noen erfaringer fra tidligere om dette, som for eksempel har kommet inn fra ventelisteplassen? 

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...